Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Ο χορός Lambada.

Η lambada έγινε δημοφιλής την δεκαετία του 1990, κυρίως μέσα από την ομώνυμη ταινία «Lambada» και το «The Forbidden Dance», που ανέβασαν την δημοτικότητά της στα ύψη.

Ο χορός αποτελεί μία μίξη merenge, salsa, samba αλλά και άλλων χορών που ήταν διαδεδομένοι στην Βραζιλία το '90, και χορεύεται σε ξέφρενους Latin ρυθμούς.

Οι ρίζες της lambada θεωρείται ότι βρίσκονται στον βραζιλιάνικο χορό Carimbó, που ήταν ένας αισθησιακός χορός, κατά τον οποίο η γυναίκα προσπαθούσε να σαγηνεύσει τον άντρα περιστρέφοντας τον εαυτό της γύρω από αυτόν και κάνοντας προκλητικές κινήσεις.

Η lambada, όπως και το Carimbó, είναι ένας ερωτικός χορός, γεμάτος χάρη, και με γρήγορο ρυθμό, και μπορεί να χορευτεί από άτομα κάθε ηλικίας (αν αφαιρεθούν οι πολύ αισθησιακές φιγούρες).

Στην πραγματικότητα, ο έντονος ερωτισμός της lambada προέρχεται από τις κινηματογραφικές ταινίες που επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που χόρευαν οι νέοι την lambada.

Η lambada έγινε γνωστή στην Ελλάδα μέσω του συγκροτήματος «Kaoma» με το ομώνυμο χορευτικό single «Lambada», που γνώρισε τεράστια επιτυχία για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι ο χορός είναι δώρο των θεών προς τον άνθρωπο,

Αφοσιωμένοι πιστά στην ιδέα ότι ο χορός ομορφαίνει την ζωή όλων μας και μας κάνει καλύτερους, αγωνιζόμαστε συνεχώς για την διάδοσή του.
Η ιστoσελίδα "pro-dance", με εντελώς δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις παροχές, προσπαθεί καθημερινά να προσφέρει χρήσιμα για τον χορό πράγματα, κάνοντας τον χορό προσιτό ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν χρήματα για να ασχοληθούν με τον χορό ή κάποιο πρόβλημα τους κρατάει μακριά από αυτόν.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.