Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις! info@pro-dance.gr

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

 

Η Capoeira είναι μια μορφή πολιτιστικής έκφρασης που μοιάζει με πολεμική τέχνη, ακροβατικό χορό και αθλητική εξάσκηση σε μια τελετουργία φιλοσοφική...

Οι μαύροι Αφρικανοί σκλάβοι από διάφορες περιοχές της κεντρικής Αφρικής, οι περισσότεροι από την Αγκόλα, όταν μεταφέρθηκαν στην Βραζιλία με προορισμό την συγκομιδή ζαχαροκάλαμου, έφεραν ζωντανή την μουσική τους και την κουλτούρα τους.

Η δημιουργία και η εξέλιξη της Capoeira ήταν αποτέλεσμα διαφόρων μορφών και εκφράσεων της Αφρικανικής κουλτούρας, που αποτελούν τα βασικά στοιχεία αυτού του ιδιαίτερου χορού.

Η Capoeira σήμερα έχει διαδοθεί σε πάρα πολλές χώρες η διάδοσή της αποτελεί την επιβεβαίωση για την επιτυχία και την αποτελεσματικότητά της στους σύγχρονους φίλους της.Στην Βραζιλία υπάρχουν κάθε χρόνο πάρα πολλές εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις πού υπάρχουν σχολές-ακαδημίες, γεμάτες με φίλους της capoeira, που συνεχώς αυξάνονται.

H Capoeira "παίζεται" μέσα σε έναν ανθρώπινο κύκλο, την Roda. Οι κινήσεις που γίνονται μέσα στον ανθρώπινο κύκλο της Roda, είναι ένας μικρόκοσμος και συμβολίζουν αγώνες για ελευθερία, ειρήνη και αξιοπρέπεια στον μεγάλο κύκλο της ζωής.

Οι κινήσεις αποφυγής και επίθεσης, κλωτσιές, περάσματα και ακροβατικά εκτελούνται στον ρυθμό που δίνει συνεχώς το Berimbau.

Οι δύο παίκτες προσπαθούν να επιτύχουν ένα αρμονικό παιχνίδι με όμορφες ανταλλαγές κινήσεων, πολλά μαρκαρίσματα και κυρίως συνεχή επικοινωνία μεταξύ τους ώστε οι κινήσεις τους να μην οδηγήσουν σε τραυματισμό.