Βρίσκεστε : Αρχική Oι Χοροί Ethnic: Flamenco, Capoeira, Samba, African, Indian Βραζιλιάνικος χορός Brazilian Samba

Βραζιλιάνικος χορός Brazilian Samba

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις! info@pro-dance.gr


Η Βραζιλιάνικη Samba σαν μουσική και σαν χορός
δεν έχει καμία σχέση με την γνωστή
από τους latin χορούς ballroom Samba.

Η Samba που χορεύεται στη Βραζιλία είναι πιο δύσκολη και τόσο σαν χορός όσο και σαν μουσική έχει ρίζες από τους μαύρους σκλάβους της Αφρικής που δούλευαν στις διάφορες φυτείες, στους οποίους, αντίθετα από όσα γινόταν στους σκλάβους των Η.Π.Α., επιτρεπόταν να διασκεδάζουν με τα τύμπανά τους.

Πρωτοεμφανίστηκε ως ξεχωριστό είδος μουσικής στις αρχές του 20ού αιώνα στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Σήμερα χορεύεται κυρίως στις γιορτές όπως το καρναβάλι, αλλά και άλλες εκδηλώσεις στο δρόμο. Η απόλυτα γιορταστική αίσθηση αυτού του χορού, του εξασφαλίζει δημοτικότητα και τον κάνει να ταιριάζει ακόμη και με άλλα διαφορετικά είδη μουσικής.

Η μορφή που χορεύεται στη Βραζιλία είναι δυσκολότερη από τη στυλιζαρισμένη εκδοχή που διδάσκεται στις σχολές Κοινωνικών χορών.

Στην Samba, αρχικά ο άντρας και η γυναίκα χόρευαν με σημείο επαφής τον αφαλό, ενώ σήμερα το στυλ που επικρατήσει θέλει τους άντρες και τις γυναίκες να χορεύουν μαζί αλλά χωρίς να αγγίζονται. Οι γυναίκες κάνουν πολύ γρήγορες και συμμετρικές κινήσεις των ποδιών με περιστροφή της φτέρνας, καθώς και κυκλικές κινήσεις στους γοφούς και τους ώμους, με αποτέλεσμα να σείεται ολόκληρο το σώμα τους. Οι άντρες κάνουν τις ίδιες κινήσεις των ποδιών αλλά χωρίς κινήση στους γοφούς και στους ώμους. Οι άντρες χορεύουν γύρω από τις γυναίκες.

Η μουσική της Samba είναι στα 2/4.

Φωτογραφίες