Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

O χορός Reggaeton.

Το reggaeton εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως μουσικό είδος την δεκαετία του '70 στην Αμερική. Η μουσική reggaeton δημιουργήθηκε από την ανάμειξη της τζαμαϊκανής και της λατινοαμερικάνικης μουσικής, με το hip hop και τους ηλεκτρονικούς ρυθμούς.

Είναι χορευτική μουσική και συνήθως συνοδεύεται από ραπ (τραγούδι), γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις εξαιτίας των ερωτικών υπονοούμενων και των βωμολοχιών που περιλαμβάνουν συχνά οι στίχοι.

Το reggaeton έγινε πολύ δημοφιλές το1990, οπότε διαδόθηκε και σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο ως μουσικό, αλλά και ως χορευτικό στιλ, καθώς οι ξεσηκωτικοί ρυθμοί ενθάρρυναν τους λάτρεις της μουσικής αυτής να χορέψουν.

Ως χορός, το reggaeton, χορεύεται σε ζευγάρια με πολύ στενή επαφή και χαλαρό ή καθόλου κράτημα.

Μία χαρακτηριστική κίνηση του χορού είναι το Perreo, που σημαίνει «σκυλίσιος».

Ο άντρας στέκεται πίσω από την γυναίκα και μαζί κινούν κυκλικά τους γοφούς και το στήθος τους πάνω στον ρυθμό, ενώ βρίσκονται σε συνεχή επαφή από τους ώμους μέχρι και τα πόδια.

Το reggaeton είναι ένας σέξι και ερωτικός χορός, που επιτρέπει στους παρτενέρ να φλερτάρουν με τον πιο αισθησιακό τρόπο, γι' αυτό και έχει δεχτεί πολλές επιθέσεις όσον αφορά στο ήθος του.

Είναι πολύ δημοφιλής στα κλαμπ και στις disco παγκοσμίως, και ιδίως στο Puerto Rico απ' όπου έγινε και γνωστός. Βέβαια, οι λάτρεις της Latin μουσικής δεν διστάζουν να ενσωματώνουν το reggaeton στην ιδιωτική τους διασκέδαση, στα πάρτι ή σε ειδικές περιστάσεις.

Στην Ελλάδα, το reggaeton δεν είναι τόσο διαδεδομένο, αν και οι περισσότεροι άνθρωποι χορεύουν ένα χορό που παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με αυτό.

Ο τυπικός χορός στα κλαμπ ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα περιλαμβάνει τα κύρια χαρακτηριστικά του reggaeton, τα οποία είναι η πολύ στενή επαφή σώματος και οι αισθησιακές και συχνά προκλητικές κινήσεις των παρτενέρ. Η μόνη διαφορά αφορά στην μουσική, η οποία ποικίλει από αυθεντική reggaeton μέχρι hip hop και rn'b.

Όσοι νοιώθουν αρκετά τολμηροί μπορούν να δοκιμάσουν να ασχοληθούν με το reggaeton παρακολουθώντας μαθήματα σε κάποια σχολή χορού και πηγαίνοντας σε κλαμπ ειδικά για λάτρεις του είδους.  

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.