Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Κλακέτες, "tap-dancing"

Το tap dancing, όπως λέγεται ο χορός με κλακέτες, έχει τις ρίζες του σε ένα συνδυασμό από τους παραδοσιακούς ιρλανδέζικους και αγγλικούς χορούς, σε ρυθμούς επηρεασμένους από την αφρικάνικη μουσική παράδοση.

Είναι ένα είδος χορού που επικεντρώνεται σε διαφορετικούς, πολύπλοκους ρυθμούς που μπορούν να παράγουν τα πόδια, ενώ το υπόλοιπο κορμί και τα χέρια συνοδεύουν τον χορό με ανάλογο στυλ.

Η σχετική ευκολία με την οποία μπορεί να προσεγγίσει ο αρχάριος αυτό τον χορό, είναι ο λόγος που κάνει χορευτές του tap-dance άτομα ηλικίας από 5 ως 70 χρονών.

Οι κλακέτες, όπως σχεδόν όλα τα είδη χορού, είναι μια ιδανική καρδιαγγειακή άσκηση κι ένας από τους καλύτερους τρόπους αεροβικής εκγύμνασης.
Είναι ίσως και το πλέον κατάλληλο, αφού είναι ένα πολύ δυναμικό και ρυθμικό είδος χορού και το πλέον συνεχές, με τα λιγότερα ίσως σταματήματα και ξεκινήματα από τους άλλους χορούς.

Οι κλακέτες έχουν την μεγαλύτερη φήμη σχετικά με το κάψιμο θερμίδων, που σίγουρα οφείλεται στο γεγονός ότι κάνουμε πολύ μικρά βήματα με πολύ μεγάλη ταχύτητα.