Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Tι προσφέρει στον χορευτή ο χορός jazz.

Η jazz είναι ένας χορός γεμάτος ενέργεια και δυναμισμό που προβάλει το προσωπικό στιλ και την αυθεντικότητα του χορευτή. Αυτό σημαίνει ότι κάθε χορευτής jazz ερμηνεύει και εκτελεί τις κινήσεις και τα βήματα με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Ο χορός περιλαμβάνει περίπλοκες κινήσεις των πελμάτων, τα μεγάλα άλματα, τις γρήγορες περιστροφές και την ευλυγισία των χορευτών. Είναι προφανές λοιπόν, ότι για να διαπρέψει κάποιος στην jazz, θα πρέπει να έχει βάσεις από το μπαλέτο ή από ρυθμική ή ενόργανη γυμναστική, που βελτιώνουν την ισορροπία, την σωστή στάση του σώματος και την ευλυγισία.

Επειδή το μοντέρνο jazz έχει δεχτεί επιρροές από το μπαλέτο, τα δύο χορευτικά είδη έχουν πολλά κοινά βήματα, όπως κάποιες στροφές (chaines, piques, και pirouettes), άλματα (grande jetes). Φυσικά, ως ανεξάρτητο χορευτικό είδος περιλαμβάνει και μοναδικά βήματα, όπως στροφές που ανήκουν αποκλειστικά στην jazz, άλματα με περιστοφές και tour jetes.

Αλλά η πιο χαρακτηριστική κίνηση της jazz είναι ο «βηματισμός jazz» (jazz walk), που μπορεί να γίνει με διάφορες παραλλαγές.

Μία ακόμα δημοφιλής κίνηση της jazz είναι «η σύσπαση» (contraction), η οποία όπως φανερώνει το όνομά της περιλαμβάνει την σύσπαση του κορμού με την πλάτη κυρτή προς τα έξω και την λεκάνη προς τα μπρος. Άλλες κινήσεις είναι το «βασικό τετράγωνο της jazz» (Basic Jazz Square), το κράτημα του ποδιού στον αέρα (σε θέση σπαγγάτο), το μεσαίο σπαγγάτο στον αέρα, το «layout», και οι απομονώσεις του θώρακα και των γοφών, το ball change, το «τρέξιμο», τα chasse, κ.ά.

Αν έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ένα μάθημα jazz θα εντυπωσιαστείτε από την ενέργεια της τάξης. Το μάθημα συνήθως αρχίζει με ένα καλό ζέσταμα και συνεχίζει με διατάσεις, ανοίγματα και απομονώσεις του σώματος. Στο κυρίως μάθημα, ο εκπαιδευτικός διδάσκει καινούρια βήματα και κάνει επανάληψη στα παλαιότερα.

Συνήθως οι μαθητές μαθαίνουν σταδιακά μία χορογραφία με τις κινήσεις τις οποίες διδάσκονται την οποία εκτελούν σε κάθε μάθημα όλοι μαζί.

Το μάθημα τελειώνει με ασκήσεις χαλάρωσης των μυών, προκειμένου να μειωθούν ομαλά οι σφυγμοί της καρδιάς και να μην προκληθούν τραυματισμοί από την απότομη μυϊκή χαλάρωση.

Η μουσική που χρησιμοποιείται αλλάζει καθ' όλη την διάρκεια του μαθήματος και μπορεί να περιλαμβάνει ακόμα και hip-hop, για να μάθουν οι μαθητές να μετρούν τον ρυθμό, ώστε να μπορέσουν να χορέψουν άνετα τραγούδια με πιο «αδύναμο» και δυσδιάκριτο ρυθμό, αλλά και αυθεντική jazz μουσική, με τους ζωηρούς και αισθησιακούς ρυθμούς.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε: 
E-mail: info@pro-dance.gr
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.