Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Ρούχα και παπούτσια για τον χορό jazz.

Αν έχετε αποφασίσει να ξεκινήσετε μαθήματα jazz σε κάποια σχολή χορού, θα πρέπει να συμβουλευτείτε την διεύθυνση της σχολής πριν ψωνίσετε εξοπλισμό για το μάθημα.

Πολλές σχολές προτιμούν να υπάρχει ομοιομορφία στα ομαδικά τμήματα, έτσι επιβάλουν συγκεκριμένες ενδυματολογικές επιλογές. Αν δεν υπάρχει dress code μπορείτε να επιλέξετε ό,τι εσείς θέλετε.

Σε γενικές γραμμές δεν απαιτείται συγκεκριμένη ενδυμασία για να χορέψει κάποιος jazz. Χρειάζεται όμως να είναι ορατές οι γραμμές του σώματος, οπότε τα φαρδιά ρούχα δεν θεωρούνται πολύ καλή επιλογή.

Οι περισσότεροι χορευτές jazz προτιμούν κολάν και κορμάκια ή παντελόνια ειδικά για jazz και εφαρμοστά μπλουζάκια. Όσον αφορά στα παπούτσια υπάρχουν πολλές επιλογές.

Πιο συνηθισμένα είναι τα παπούτσια jazz, τα οποία μοιάζουν με τα παπούτσια μπαλαρίνες (του μπαλέτου), αλλά έχουν χαμηλό τακούνι.

Υπάρχουν επίσης τα αθλητικά παπούτσια jazz (με ευλύγιστη σόλα και υψωμένη καμάρα), οι μπότες jazz (για χορευτές με αδύναμη καμάρα), και τα παντοφλάκια jazz τα οποία δεν έχουν τακούνι και διαθέτουν ενιαία ή χωρισμένη σόλα (με μία λωρίδα που συνδέει την σόλα του μεταταρσίου και της φτέρνας)

Όταν επιλέγετε ρούχα και παπούτσια στοχεύετε στην άνεση. Η jazz είναι χορός που περιλαμβάνει δύσκολες κινήσεις που απαιτούν ευλυγισία και άνεση. Ιδίως τα παπούτσια θέλουν μεγάλη προσοχή γιατί στηρίζουν ολόκληρο το σώμα.

Τα παπούτσια jazz διατίθενται σε δέρμα και λινάτσα. Τα δερμάτινα παπούτσια είναι συνήθως πιο ακριβά, αλλά αντέχουν περισσότερο.

Παρ' όλα αυτά, η επιλογή σας θα πρέπει να γίνει με βάση την άνεση και την ευκολία με την οποία χορεύεται με κάθε είδος παπουτσιού. Όποιο είδος υποδήματος και αν επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι παρέχει σωστή στήριξη και ευελιξία στην καμάρα, και ότι διευκολύνει την ανάπτυξη ταχύτητας και τις περιστροφές.

Τέλος, το πιο σημαντικό κριτήριο για την επιλογή παπουτσιών είναι να εφαρμόζουν σωστά στα πέλματά σας, για να αποφύγετε τυχόν τραυματισμούς

Μην βιαστείτε να διαλέξετε παπούτσια. Διαθέστε όσο χρόνο χρειάζεται για να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.