Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Χορός. Αποβάλλοντας τις αρνητικές σκέψεις.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αυτοκαταστροφικό για την πρόοδο ενός χορευτή από την επίμονη αρνητική αυτοκριτική.

Υπάρχουν δύο είδη αρνητικής σκέψης.

Η εξωτερική: «είμαι παχιά», «τα μαλλιά μου είναι χάλια», «δεν συνδυάζω σωστά τα ρούχα μου», κλπ.

Και η εσωτερική: «δεν είμαι τόσο καλός/ή όσο οι υπόλοιποι μαθητές», «δεν θα το μάθω ποτέ», «είμαι αδέξιος/α», κλπ.

Παρ' όλο που το πρώτο είδος είναι περισσότερο αισθητό, πιο επικίνδυνο είναι το δεύτερο είδος το οποίο αναπτύσσεται ύπουλα και καταλαμβάνει το μυαλό του ατόμου προτού καν γίνει εμφανές και στους άλλους. Θα μπορούσε να θεωρηθεί κάτι σαν «αυτοεκπληρούμενη προφητεία». Όσο περισσότερο πιστεύεις σε κάτι, τόσο πιο πιθανό είναι να συμβεί.

Ισχύει επίσης ότι «θα πας εκεί που κοιτάς». Ενώ κάνετε μάθημα παρατηρείτε ότι οι υπόλοιποι μαθητές μαθαίνουν τα βήματα πιο εύκολα από εσάς. Απογοητεύεστε και αρχίζετε να πιστεύετε ότι δεν θα γίνετε ποτέ τόσο καλοί όσο οι άλλοι μαθητές. Επειδή, λοιπόν, η ψυχολογία σας είναι χαμηλή από την αρχή, δεν θα καταφέρετε ποτέ να αποκτήσετε την απαραίτητη άνεση και αυτοπεποίθηση για να μπορέσετε να φτάσετε στο ίδιο επίπεδο με την υπόλοιπη τάξη.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να συνειδητοποιήσετε ότι κάθε μαθητής έχει διαφορετικές βάσεις και εμπειρίες (πιθανόν να είχαν ξανακάνει μαθήματα χορού ή μουσικής, τα οποία θα τους βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση του ρυθμού και της μουσικής), αλλά και διαφορετικές πηγές (ίσως να έχουν βίντεο εκμάθησης χορού), ή και σωματικές ικανότητες (από την ενόργανη, τον στίβο, το μπαλέτο, ή την ρυθμική, που προσδίδουν ευλυγισία και δύναμη, με αποτέλεσμα να μπορούν να εκτελέσουν δύσκολες κινήσεις και βήματα και να έχουν περισσότερη αντοχή).

Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι εκ φύσεως καλύτεροι χορευτές από εσάς, απλά έχετε διαφορετικές βάσεις και μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερη προσπάθεια για να τους φτάσετε. Εσείς θα πρέπει να επικεντρωθείτε στο να δώσετε τον καλύτερό που εσείς μπορείτε, και όχι στις επιδόσεις των άλλων σε σύγκριση με τις δικές σας.

Αν πήζετε το κεφάλι σας με αρνητική αυτοκριτική, βάζετε οι ίδιοι εμπόδια στον εαυτό σας. Αν όμως αρχίσετε να σκέφτεστε θετικά, τότε θα βελτιωθούν και οι επιδόσεις σας.

Μπορείτε λοιπόν να είστε ο μαθητής που δεν μπορεί να φτάσει τους υπόλοιπους, που δεν θα καταφέρει τίποτα με τον χορό, που ποτέ δεν θα αποκτήσει καλή στάση σώματος, που πάντα θα φαίνεται χύμα και αδέξιος/α. Ή μπορείτε να είστε ο μαθητής που βελτιώνεται συνεχώς, μαθαίνει καινούρια βήματα, φτιάχνει την στάση του σώματός του/της, ντύνεται όμορφα και «λάμπει» με τον δικό του/ της τρόπο.

Εφόσον αλλάξουν οι σκέψεις σας, θα αλλάξετε και εσείς οι ίδιοι.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα. 
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.