Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Γυμναστική ή χορός. Η επιλογή είναι εύκολη.

Μοιράζοντας τον χρόνο σας και ιεραρχώντας τις επιθυμίες σας κάποια στιγμή επιλέγετε με ποιο χομπυ θα ασχοληθείτε για την σωματική σας άσκηση στον ελεύθερό σας χρόνο.

Για να έχετε και ωφέλιμο αποτέλεσμα μαζί με το τερπνόν του πράγματος, συνήθως επιλέγετε κάποιο άθλημα, που να έχει όμως και κοινωνικές προεκτάσεις. Αυτό γίνετε ανάλογα μετα χρήματα που σας περισσεύουν εκείνη την χρονική περίοδο. Εάν δεν έχετε καθόλου χρήματα για παράδειγμα θα επιλέξετε το τρέξιμο σε κάποιο πάρκο με φίλους. Ευχάριστο, αποτελεσματικό κοινωνικό και...τζάμπα.

Εξελίσσοντας τις απαιτήσεις σας σε συνάρτηση με τα οικονομικά σας πάντα, ψάχνετε για κάτι πιο μοντέρνο, πιο κοσμοπολίτικο. Εκεί έχουμε πέρα από τα ακριβά και αρκετά απαιτητικά σε χρόνο και κόπο αθλήματα, όπως τα τένις- σκι- 5Χ5...πάρα πέντε κλπ, δύο πολύ γνωστές επιλογές:

Το γυμναστήριο και τον χορό.

Πολύ ωραία και τα δύο σαν χόμπυ για τον ελεύθερο χρόνο, με κοινωνικές προεκτάσεις, όχι πολύ ακριβά και με αρκετή κατανάλωση θερμίδων για την καλύτερη σωματική σας εμφάνιση.

Κάποιοι ξεκινούν σε κάποιο γυμναστήριο και πολύ γρήγορα σταματούν. Άλλοι συνεχίζουν ανόρεκτα για κάποιο διάστημα, σαν μια εβδομαδιαία ρουτίνα, για να διακόψουν εντελώς την γυμναστική αργότερα. Τέλος κάποιοι γίνονται λάτρεις του Body building η των προγραμμάτων aerobic- yoga κλπ και μένουν για χρόνια.

Στον χορό τα πράγματα είναι διαφορετικά. Σίγουρα εάν δεν το έχεις θα φύγεις, γιατί νιώθεις άβολα, αμήχανα ή θα ξαναπροσπαθήσεις αργότερα. Στις περισσότερες περιπτώσεις στον χορό μένεις για αρκετό καιρό, για χρόνια ή δεν σταματάς ποτέ να ασχολείσαι. Ακόμα και εάν δεν παρακολουθείς μαθήματα, πάντα κάπου θα χορεύεις.
Στην περίπτωση παντελούς αποχής από τον χορό λόγω έλλειψης χρόνου και χρημάτων, σε κάθε ευκαιρία αυτός που ασχολήθηκε κάποτε με τον κοινωνικό χορό θα χορέψει.

Ψάχνοντας τα θετικά του χορού θα χαθούμε, γιατί είναι πάρα πολλά.

Αν δούμε όμως κάποια από τα αρνητικά του γυμναστηρίου σε σχέση με τον χορό, θα καταλάβουμε γιατί ο πολύς κόσμος προτιμάει και μένει για καιρό στον χορό.

Ξεκινώντας γυμναστήριο το πρώτο αρνητικό πράγμα που θα νιώσετε, είναι το ότι δεν έχετε καθόλου διάθεση για γυμναστική. Ο ενθουσιασμός των πρώτων ημερών εξαφανίσθηκε δεν τρελαίνεστε στην ιδέα να πάτε στο γυμναστήριο. Δεν έχετε καν τις δυνάμεις για να το κάνετε. Στον χορό τον πρώτο καιρό ο ενθουσιασμός καθημερινά ανεβαίνει και δεν βλέπουμε την ώρα να πάμε στον χορό, ακόμα και κάθε ημέρα.

Δεύτερο πράγμα που θα δείτε να εμφανίζεται, εάν δεν έχετε προλάβει να πάτε στα βαρέα βάρη και να πέσετε στις βιταμίνες κλπ, είναι η ανορεξία. Δεν σας ελκύει η ιδέα για φαγητό καθόλου. Είναι περίεργο το γιατί, αλλά συμβαίνει κατά κανόνα. Στον χορό πάλι μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, πάντα μετα τον χορό θέλουμε φαγητό, λιχουδιές κλπ και μετά το φαγητό, ξανά...θέλουμε χορό.

Προχωρώντας και συγκρίνοντας τα δύο από τα πλέον δημοφιλή χόμπυ, θα δούμε ότι όσοι πηγαίνουν στο γυμναστήριο σιγά σιγά αποκτούν και πρόβλημα κακού ύπνου ή αϋπνίας. Αυτό είναι περίεργο γιατί κανονικά αυτός που κουράζετε εξαντλείται και χρειάζεται ένα καλό ύπνο. Αυτό συμβαίνει άλλωστε και σε όσους ασχολούνται με τον χορό, εάν χορέψουν μετά κοιμούνται ευτυχισμένοι σαν πουλάκια, αφήνοντας στην άκρη τα άγχη και τα προβλήματα τους.

Συγκρίνοντας γυμναστήριο και χορό λοιπόν μέχρι στιγμής βλέπουμε ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά για τους φίλους του γυμναστηρίου. Ότι μας χαλάει στο γυμναστήριο, ο χορός το φτιάχνει το κάνει πλεονέκτημα.

Συνεχίζοντας και...χοντραίνοντας το σε πιο προσωπικά θέματα, βρίσκουμε το πιο μεγάλο και πιο εμφανές σύμπτωμα που θα αντιμετωπίσουν από τις πρώτες κιόλας ημέρες, οι φίλοι του γυμναστηρίου. Καθόλου ερωτική διάθεση. Καμία όρεξη για τίποτα σχετικό με την Limbido, νέκρα. Ενώ πριν η φαντασία μας οργιάζει, με τα ιδρωμένα καλλίγραμμα κορμιά, τα εφαρμοστά κολάν, τους γραμμωμένους κοιλιακούς, μόλις ξεκινήσουμε μας περνάει, κατά περίεργο τρόπο μας φεύγει εντελώς η διάθεση ακόμα και για φλερτ, μια κουβέντα βρε αδελφέ, ένα ποτό. Τίποτα.

Μην περιμένετε να σας πω τα αντίστοιχα για τον χορό. Τα ξέρετε και όσοι δεν τα ξέρετε τα φαντάζεσθε. Η αποθέωση του φετίχ σε παπούτσια ρούχα κλπ. η κίνηση στους latin, τρέλα Κουβανέζικη και Βραζιλιάνικη μαζί. Η επαφή στους απαλούς, σκάνδαλο. Να μην αναφέρουμε τους πιο εξωτικούς χορούς Bachata, Salsa κλπ. Μην φθάσουμε και την ερωτική αποθέωση στο Tango Argentino. Μόνο που τα διαβάζετε, ανεβαίνει η Limbido σας, φαντασθείτε τι θα νιώθετε στην πράξη!

Είναι φανερό ότι όσο προχωράει η σύγκριση, ο χορός...δεν έχει αντίπαλο.

Προχωράμε την σύγκριση σε ακόμα πιο σοβαρά θέματα. Σοβαρά και από ιατρικής απόψεως.
Η ακατάστατη λειτουργία της καρδιάς οι συχνές αρρυθμίες, είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό φαινόμενο που παρατηρείται σε όσους ασχολούνται με το γυμναστήριο. Στον χορό μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Η ενασχόληση με τον χορό είναι μεν μια πολύ καλή αεροβική άσκηση, αρκετά δυναμική, αλλά την ίδια στιγμή απομακρύνει το άγχος, φτιάχνει την διάθεσή μας και ανεβάζει την αυτοπεποίθηση μας. Είναι λογικό ο χορευτής να έχει μια καρδιά που δουλεύει μια χαρά και σε πολύ φυσιολογικούς ρυθμούς πάντα.

Για τους φίλους του χορούς η σύγκριση είναι θρίαμβος. Οι φίλοι του γυμναστηρίου θα πρέπει μάλλον να αρχίσουν αναζητούν αυτά τα συμπτώματα. Εάν τα δουν, θα πρέπει ή να αλλάξουν τον τρόπο γυμναστικής τους ή ακόμα καλύτερα να ασχοληθούν με τον χορό. Το τέλειο θα είναι να μην ασχοληθούν με τίποτα άλλο, παρά μόνο με τον χορό και να απολαύσουν και αυτοί όλα τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα του.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.