Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Με απλά λόγια. Τι είναι οι χοροί Ballroom.

Ο όρος «χοροί ballroom» έχει αποκτήσει κατά καιρούς διάφορες ερμηνείες, ενώ υπάρχει διάσταση απόψεων πάνω στη σημασία του όρου ακόμα και ανάμεσα σε ειδικούς. Κάποιες εκδοχές προβάλλουν τους χορούς Ballroom ως χορούς που χορεύονται σε μεγάλες αίθουσες.

Άλλοι πιστεύουν ότι είναι χοροί που χορεύονται με τη συνοδεία ορχήστρας. Γενικά, οι εκδοχές είναι πολλές, όλες όμως συμφωνούν στο ότι οι Ballroom χοροί είναι ουσιαστικά χοροί για παρτενέρ.

Η αρχική ερμηνεία ήταν ο χορός για ζευγάρια (παρτενέρ) σε μεγάλη αίθουσα χορού. Εκείνη την εποχή Ballroom χοροί θεωρούνταν οι απαλοί χοροί με προοδευτική κίνηση στο χώρο, όπως το Waltz.

Οι Latin χοροί έκαναν πολύ αργότερα την εμφάνισή τους και κατατάχθηκαν ακόμα πιο μετά στους χορούς Ballroom.

Ακόμα και σήμερα, σε επαγγελματικό επίπεδο, υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες για τους Ballroom χορούς, καθώς κάποιοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι Ballroom είναι μόνο οι απαλοί χοροί, αποκλείοντας τους Latin χορούς από την κατηγορία.

Εκτός όμως από τις διαφορετικές ερμηνείες που έχουν δοθεί στο χορευτικό αυτό είδος και είναι καθαρά υποκειμενικές, υπάρχουν δύο επισήμως αναγνωρισμένα συστήματα διδασκαλίας στα οποία χωρίζονται οι Ballroom χοροί: το American και το International Style.

Οι διαφορές των δύο συστημάτων βρίσκονται κυρίως στον τομέα της τεχνικής και στην ορολογία που δίνεται στα είδη των χορών και στις φιγούρες. Για παράδειγμα, στο American Style οι απαλοί χοροί ονομάζονται "Smooth Dances" ενώ στο International Style ονομάζονται "Standard Dances". Αντίστοιχα, οι γνωστοί σε εμάς Latin χοροί έχουν αυτή την ονομασία μόνο στο International Style. Στο American Style ονομάζονται "Rhythm Dances".

Και τα δύο συστήματα διδασκαλίας, όμως, έχουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (διαφορετικά για κάθε σύστημα).
Τα χαρακτηριστικά αυτά έχουν καθοριστεί κυρίως για να είναι δυνατή η σύγκριση των ζευγαριών στους διαγωνισμούς και αφορούν κυρίως στα βήματα, στην τεχνική και στην ταχύτητα του ρυθμού της μουσικής.

Για τους περισσότερους ανθρώπους όμως, που δεν ασχολούνται με τους Ballroom χορούς, ακόμα και οι πιο βασικές αρχές των κοινωνικών χορών είναι εντελώς άγνωστες. Γι' αυτό και σε latin κλαμπ ή γενικά χορευτικά κλαμπ, τα άτομα που χορεύουν παραβιάζουν θεμελιώδεις αρχές, όπως την ακολουθία της γραμμής χορού για τους προοδευτικούς χορούς, την κουβανέζικη κίνηση των γοφών στους latin χορούς κλπ.

Ας φροντίσουμε λοιπόν όσοι ασχολούμαστε με τους Ballroom χορούς, ακόμα και ερασιτεχνικά, να κρατήσουμε τον χαρακτήρα των χορών ζωντανό και να συνεχίσουμε να διασκεδάζουμε χορεύοντας.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.