Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Τι χορό χορεύουν. Χορός χωρίς συναίσθημα.

Ένα πολύ συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι αρχάριοι χορευτές είναι ότι βιάζονται να μάθουν καινούρια βήματα, χωρίς να έχουν εμπεδώσει τα προηγούμενα.

Η πλειοψηφία των μαθητών ενθουσιάζονται μόλις διδάσκονται μια καινούρια φιγούρα, αλλά μόλις καταφέρουν να την αποστηθίσουν και να την χορέψουν, δηλώνουν ότι βαριούνται να χορεύουν τα παλιά βήματα γιατί τα έχουν πια μάθει.

Στην πραγματικότήτα, αυτό που κάνουν είναι να μετακινούν τα πόδια τους στο πάτωμα κάνοντας σχήματα. Ουσιαστικά, δεν χορεύουν, γιατί οι κινήσεις τους είναι άψυχες, δεν έχουν την ένταση, το πάθος ή το συναίσθημα που διαχωρίζει το περπάτημα από το χορό.

Στον χορό σημασία δεν έχει η ποσότητα, αλλά η ποιότητα. Ας πάρουμε για παράδειγμα τα ζευγάρια που χορεύουν σε ένα ballroom πάρτι. Μπορεί ένα ζευγάρι να χορεύει μια μεγάλη ποικιλία βημάτων, αλλά χωρίς καθόλου συναίσθημα. Αντίθετα, μπορεί ένα ζευγάρι να χορεύει μόνο κάποιες λίγες συγκεκριμένες φιγούρες, και παρ' όλα αυτά να τραβήξει τα βλέμματα όσων παρευρίσκονται στο πάρτι χάρη στην εκφραστικότητα των κινήσεων των παρτενέρ.

Τα συναισθήματα που αναπτύσσονται ανάμεσα στους παρτενέρ κατά τη διάρκεια που χορεύουν είναι αυτά που προσδίδουν σε κάθε χορό το ανάλογο ύφος. Όταν ένα ζευγάρι εκφράζεται μέσω του χορού, τότε μπορεί οποιοσδήποτε θεατής να αναγνωρίσει τον χορό που χορεύουν, ακόμα και αν ο ίδιος δεν μπορεί να ακούσει την μουσική στην οποία χορεύει το ζευγάρι. Δεν είναι μόνο τα βήματα που καθορίζουν τον χορό, αλλά και ο τρόπος που αυτά χορεύονται.

Φυσικά, η εκφραστική παρουσίαση του χορού δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τον καβαλιέρο, αλλά και από την συμμετοχή της ντάμας στη διεύθυνση.

Μπορεί, δηλαδή, ο καβαλιέρος να διευθύνει την ντάμα βγάζοντας το συναίσθημα και το ύφος που αντιπροσωπεύει τον συγκεκριμένο χορό, αλλά η ανταπόκριση της ντάμας στη διεύθυνση να μην έχει καθόλου ζωντάνια.

Ο στόχος του χορευτή πρέπει να είναι αφού μάθει καλά το βήμα, να μπορεί να το χορέψει μαζί με τον/την παρτενέρ του σαν να είναι ένα σώμα. Μην απασχολείστε πολύ με τον αριθμό των βημάτων που γνωρίζετε.

Προσπαθήστε, όμως, να δίνετε ζωή στα βήματα που έχετε ήδη μάθει και να χρησιμοποιείτε τον χορό ως μέσο έκφρασης.

Ο χορός είναι τρόπος διασκέδασης, όχι επίδειξη γνώσεων, γι' αυτό χαλαρώστε και απολαύστε κάθε στιγμή του.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.