Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

«Πόσα μαθήματα χορού θα χρειαστώ;»

Αυτή είναι ίσως μία από τις πιο συχνές, αλλά και τις πιο αφελείς ερωτήσεις όσων αποφασίζουν να ασχοληθούν με τον χορό. Αν σε κάποια σχολή θέσει συγκεκριμένό χρονικό διάστημα στην εξέλιξή σας στον χορό, τότε μάλλον θα πρέπει να αλλάξετε δάσκαλο. Η εκμάθηση χορού δεν αποτελεί έναν βραχυπρόθεσμο στόχο, αλλά μία μακροχρόνια διαδικασία. Η αποστήθιση και η εκτέλεση των βημάτων είναι το εύκολο κομμάτι, για να μάθει όμως κάποιος να χορεύει χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και εμπειρία.

Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να έχουν κλίση στον χορό (έχουν απίστευτη κίνηση, έντονη εκφραστικότητα και καταλαβαίνουν πολύ εύκολα τον ρυθμό), ενώ άλλοι, που είναι και η πλειοψηφία, χρειάζεται να κάνουν μεγαλύτερη προσπάθεια για σημειώσουν πρόοδο. Η αλήθεια είναι ότι η χορευτική εξέλιξη κάποιου ατόμου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Το φυσικό ταλέντο, η αντίληψη, η μνήμη, η εξάσκηση, ο διαθέσιμος χρόνος, η οικονομική δυνατότητα και φυσικά η ικανότητα και η εμπειρία του δασκάλου αποτελούν μερικούς από τους παράγοντες που επηρεάζουν την πρόοδο κάποιου στον χορό.

Ένας καλός δάσκαλος-α χορού θα μπορέσει να καταλάβει από την πρώτη ώρα μαθήματος τις δυνατότητές σας και έτσι θα μπορέσει να σχηματίσει μια πρόχειρη εικόνα για την χορευτική σας εξέλιξη. Παρ' όλα αυτά, κανείς δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό μαθημάτων που θα χρειαστείτε κάποιος για να φτάσει σε έναν συγκεκριμένο χορευτικό επίπεδο.

Η εκπαίδευσή σας θα προσαρμόζεται συνεχώς στις ανάγκες σας, που σημαίνει ότι θα αλλάζει περιεχόμενο και ταχύτητα, ανάλογα με τις ελλείψεις και την πρόοδό σας.

Πιθανώς αρχικά θα διδαχθείτε μερικά βήματα στους χορούς που έχετε επιλέξει, στη συνέχεια η εκπαίδευσή σας θα εστιάσει στην τεχνική, θα κάνετε επαναλήψεις στο στήσιμο και το κράτημά σας, σε κάποιο βήμα που ίσως δεν θυμάστε καλά, κ.ο.κ. Άλλοτε θα σημειώνετε εξαιρετική πρόοδο, οπότε η βελτίωσή σας θα είναι αισθητή, και άλλοτε θα παρουσιάζετε κάμψη μαθήσεως, οπότε και η εξέλιξή σας θα καθυστερείται.

Πολλοί ενήλικες από αυτούς διστάζουν μέχρι να αποφασίσουν για διάφορους λόγους να ασχοληθούν με τον χορό, όταν τελικά μπουν σε μια αίθουσα χορού με ένα δάσκαλο ή μια δασκάλα χωρίς να το ξέρουν αιχμαλωτίζονται. Ο χορός έχει μεγάλη δύναμη και μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να αλλάξουν χαρακτήρα, να αλλάξουν συνήθειες, χόμπι ακόμα και τα σχέδια τους για το μέλλον. Πολλοί άνθρωποι μετά το πρώτο τους μάθημα χορού έβαλαν τον χορό στην ζωή τους και δεν τον έβγαλαν ποτέ. Πολλοί έγιναν αθλητές, δάσκαλοι, χορογράφοι, σχολάρχες.

Ο χορός είναι μια μαγεία. Πριν να ασχοληθεί κάποιος με τον χορό, δεν γνωρίζει ποτέ εάν αυτό γίνει για ένα μικρό διάστημα της ζωής του ή για πάντα.

Επομένως είναι λάθος να σκεφτόμαστε πόσα μαθήματα θα χρειαστούμε για να μάθουμε χορό. Όσα χρόνια και αν ασχολείται κάποιος με τον χορό, σε όποιο επίπεδο κι αν έχει φτάσει, πάντα θα υπάρχει κάτι να θυμηθεί ή κάτι καινούριο να μάθει, που δεν έχει συναντήσει ποτέ. Ο καθένας από εμάς πρέπει να θέσει έναν στόχο για την χορευτική του εξέλιξη και να βάλει στοίχημα με τον εαυτό του ότι θα τον πετύχει.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.