Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Χοροί Ballroom. Υπάρχουν «κακοί» χορευτές?

Πολύ συχνά χρησιμοποιείται η φράση «Δεν έχει ρυθμό» ή «Δεν μπορεί να ακολουθήσει» και «Δεν μπορεί να διευθύνει», για την ντάμα και τον καβαλιέρο αντίστοιχα. Ίσως και εμείς οι ίδιοι να έχουμε κάνει παρόμοια σχόλια για κάποιους χορευτές που έχουμε παρακολουθήσει ή που έχουμε χορέψει. Σε τι βαθμό όμως αληθεύουν αυτοί οι ισχυρισμοί;

Πολλοί χορευτές, άντρες και γυναίκες, πασχίζουν να δείχνουν ωραίοι στην πίστα, προσέχοντας το στήσιμό τους, την τεχνική των βημάτων, να είναι πάνω στον ρυθμό, να κάνει σωστά τα βήματα και πάνω στην γραμμή χορού όπου υπάρχει (για τον καβαλιέρο), να μην χάσει τα βήματα (για την ντάμα), να, να, να, να, να...... Είναι όμως αυτό χορός;

Eίναι πολύ ωραίος τρόπος να χορεύει κάποιος και υπέροχο θέαμα, εάν υπάρχει η απαραίτητη έκφραση συναισθημάτων ανάμεσα στους παρτενέρ και η επαφή με το κοινό που τους παρακολουθεί. Επίσης όλα αυτά θα είναι τέλεια εάν είναι αληθινά, εάν οι χορευτές ευχαριστιούνται πραγματικά αυτό που κάνουν και δεν υποκρίνονται, δείχνοντας την ανάλογη έκφραση κάθε φορά. Εάν μπορούν δε, πάντα με άψογη τεχνική, στυλάτη εκτέλεση των κινήσεων και σωστή έκφραση να αυτοσχεδιάζουν χορεύοντας στην μουσική που ακούν, τότε αυτό είναι: Ο τέλειος χορός.

Στον κοινωνικό χορό τουλάχιστον, στόχος είναι η διασκέδαση. Δεν χρειάζεται να είμαστε όλοι τέλειοι ή να χορεύουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο. Ο καθένας από εμάς εκφράζεται με διαφορετικό τρόπο και αυτό θα πρέπει να φαίνεται και στον τρόπο που χορεύει. Όταν ασχολούμαστε περισσότερο με το να σκεφτόμαστε παρά με το να χορεύουμε, χάνουμε την ουσία και τη μαγεία του χορού, και αυτό γίνεται αισθητό στα άτομα που μας παρακολουθούν. Μπορεί λοιπόν κάποιος να εκτελεί άψογα τα βήματα, αλλά να μην τα χορεύει.

Επομένως, ποιοι θεωρούνται «κακοί» χορευτές; Αυτοί που δεν χορεύουν με άρτια τεχνική και/ή μουσικότητα, ή αυτοί που χορεύουν ανέκφραστα; Ας πάψουμε λοιπόν να σχολιάζουμε τους άλλους και ας εστιάσουμε στη βελτίωση των δικών μας ελαττωμάτων. Σίγουρα πρέπει να έχουμε στην άκρη του μυαλού μας και την χορευτική μας εικόνα. Το σημαντικό είναι πρώτα να χορεύουμε και έπειτα να σκεφτόμαστε.

Ο κοινωνικός χορός είναι πάνω απ' όλα διασκέδαση. Στα ballroom πάρτι πηγαίνουμε για να περάσουμε καλά, όχι για να εξεταστούμε στις χορευτικές μας ικανότητες. Χορέψτε, εκφραστείτε, νοιώστε ελεύθεροι και αφήστε την εξάσκηση για το σπίτι και το μάθημα.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.

Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.