Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Η επιλογή της μουσικής στο πάρτι σας.

Επιλέξτε απαλή μουσική, σε χαμηλή ένταση, στην αρχή και στην διάρκεια της υποδοχής των καλεσμένων και του φαγητού, στην συνέχεια όσο μαζεύονται οι καλεσμένοι ανεβάζετε λίγο την ατμόσφαιρα με λίγο πιο ρυθμικά κομμάτια και λίγη παραπάνω ένταση.

Όταν διαπιστώσετε ότι οι πιο φανατικοί που θα γεμίσουν στα πρώτα κομμάτια την πίστα υπάρχουν και έχουν φτιαχτεί. Βάλτε ένα δυο πιο εντυπωσιακά κομμάτια, όχι χορευτικά, σαν intro σε αυτό που θα ακολουθήσει.

Ξεκινήστε με disco και κάποια ζωηρά ξεσηκωτικά κομμάτια όχι παραπάνω από τρία. Εννοείτε ότι θ έχετε προβλέψει και κάποιες αλλαγές στο φωτισμό την ώρα του χορού.

Εάν υπάρχουν άτομα που χορεύουν πιο πολύ free style hip hop καλό είναι να αρχίσετε με 2-3 μπιτάκια για να μην μείνουν παραπονεμένοι με τα πολλά ballroom κλπ. Εάν δεν τα βάλετε στη αρχή θα τα βάλετε στο τέλος και μετα τα Ελληνικά κομμάτια, οπότε θα περιμένουν πολύ. Οι σφήνες ανάμεσα στα ballroom λατιν δεν είναι καλή ιδέα. που θα ακολουθήσουν.

Όταν αρχίσει η ballroom μουσική μην επιμένετε σε ότι αρέσει σε εσάς, βάλτε από όλα τα είδη βαλς φοξ τροτ τα πάντα έστω και μια φορά. Όχι συνεχόμενα ένα είδος χορού. Καλό είναι, κάθε ένα ή δύο το πολύ τραγούδια, να περνάτε από γρήγορο σε αργό χορό, για να παίρνουν τις ανάσες τους. Αλλιώς θα καταφέρετε σε μισή ώρα, να τους έχετε ιδρώσει και εξουθενώσει όλους.

Ένα μέρος του χρόνου σας (μισή ώρα)αφιερώστε το στους salsa fans, με όλα τα σχετικά στη σωστή δόση merengue, bachata και μην αφήσετε παραπονεμένους τους milοngeros, 2-3 tangos είναι αρκετά.

Το Ελληνικό μέρος φυσικά με όλα τα σχετικά λαϊκά και παραδοσιακά αλλά προσοχή, ένα τραγούδι για κάθε χορό, μην παίρνετε σε καμία περίπτωση παραγγελίες για κάποιο τραγούδι. Εξαίρεση τα ζειμπέκικα και τα τσιφτετέλια στο τέλος του λαϊκού μέρους, εάν υπάρχει ανάλογο κέφι. Καλό είναι η επαναφορά σε ξένο πρόγραμμα να γίνει από κάποιο τσιφτετέλι, σε κάποια μπιτάκια freestyle Ελληνικά. Η συνέχεια σε ballroom latin, πάλι Ελληνικά και μετά πάλι ξένα.

Όταν δείτε ότι κουράστηκαν και δεν χορεύουν όλοι πια κάποιοι συζητούν και κάποιοι φεύγουν γιατί είναι αργά. Βάλτε πιο χαμηλούς ρυθμούς, 2-3 ρούμπα, bachata , τα]ταγκό συνεχόμενα και περάστε σε ακουστική μουσική χαμηλώνοντας ένταση φωτισμό κλπ.

Ετοιμαστείτε για την αποχώρηση και τα συγχαρητήρια για την μουσική σας.. Το πάρτι σας θα είναι μουσικά τέλειο.
Για καλό και για κακό πάντως, καλέστε τους γείτονες σας ή τουλάχιστον ενημερώστε τους για τις προθέσεις σας, έτσι ώστε να μη σας χαλάσουν απρόβλεπτα το πάρτι σας.
Καλή επιτυχία!

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την μουσική και τον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.