Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Χορευτικές εκπαιδευτικές συγκεντρώσεις εξάσκησης (party)

Ίσως το πλέον απαραίτητο είδος μαθήματος χορού, είναι ο εξάσκηση που γίνεται σε κάθε χορευτική συγκέντρωση. Όσο καλό και να είναι το ομαδικό σας μάθημα στους χορούς ballroom, όσο υψηλού επιπέδου ατομικό μάθημα και να κάνετε, το αποτέλεσμα δεν θα είναι το καλύτερο δυνατό, εάν δεν κάνετε ανάλογη εξάσκηση στις χορευτικές συγκεντρώσεις.

Στο πάρτι έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε την διεύθυνση ή την ακολούθηση χορευτών κάθε επιπέδου, από τον εντελώς αρχάριο, έως τον πλέον προχωρημένο χορευτή. Η δοκιμασία και στις δύο περιπτώσεις είναι πολύ διδακτική εμπειρία.

Εάν καταφέρετε να ακολουθήσετε έναν αρχάριο καβαλιέρο ή να διευθύνετε μια αρχάρια ντάμα με επιτυχία σίγουρα θα νιώθετε εκτός από την ικανοποίηση ότι βοηθάτε κάποιο στα πρώτα του βήματα, θα διαπιστώσετε ότι είστε πλέον αρκετά έμπειροι χορευτές για να αντιμετωπίζετε κάθε περίπτωση.

Χορεύοντας με παρτενέρ του ιδίου ή χαμηλότερου επιπέδου μην χορεύετε βαριεστημένα, συγκεντρωθείτε στην σωστή εκτέλεση των βημάτων, στη κίνηση, κάντε συνειδητά πράγματα που δεν θα μπορείτε να κάνετε χορεύοντας με παρτενέρ υψηλού επιπέδου, κάνοντας πιο δύσκολα για το επίπεδο σας βήματα.

Στην περίπτωση του πιο προχωρημένων παρτενέρ, σίγουρα έχετε να μάθετε πολλά και από τον τρόπο που διευθύνουν ή ακολουθούν, από το πώς κινούνται, πώς ομορφαίνουν τις κινήσεις τους με το σώμα, τα χέρια ή το κεφάλι τους.

Φυσικά τα νέα άγνωστα πιθανόν σε εσάς βήματα, προσφέρουν ευχαρίστηση αλλά προσοχή, σε καμία περίπτωση δεν θα μάθετε στο πάρτι βήματα που δεν έχετε δουλέψει στο μάθημα σωστά.

Στο πάρτι μπορούμε να μάθουμε πολλά πράγματα, ακόμα και σαν θεατές, παρατηρώντας τον τρόπο που χορεύουν τα άλλα ζευγάρια. Μπορούμε να θαυμάσουμε πως χορεύουν οι πιο προχωρημένοι, πως χορεύουν οι δάσκαλοι, πως χορεύουν οι πολλοί έμπειροι χορευτές, πώς εκφράζονται, τι αισθάνονται χορεύοντας σε υψηλό επίπεδο.

Το μάθημα του παρατηρητή δεν τελειώνει εκεί. Μπορούμε να μάθουμε βλέποντας μετρίου επιπέδου ή και αρχάριους χορευτές και να μάθουμε βλέποντας τα λάθη τους, ώστε να μην τα επαναλαμβάνουμε και εμείς.

Η συμπεριφορά των καλών έμπειρων χορευτών στην πίστα, αλλά και έξω από αυτή, είναι το καλύτερο μάθημα καλής συμπεριφοράς.

Το ίδιο χρήσιμη σαν παράδειγμα προς αποφυγήν και η κακή συμπεριφορά κάποιων άλλων.

Για πολλούς και μόνο η παρουσία τους σε ένα πάρτι μπορεί είναι μια δοκιμασία γιατί είναι ντροπαλοί, γιατί δεν είναι πολύ κοινωνικοί, γιατί δεν έχουν συνηθίσει να εκτίθενται σε κόσμο και τέλος γιατί δεν μπορούν να χορέψουν μπροστά σε κόσμο.

Πολλοί μαθητές κάνουν πολλά μαθήματα, χωρίς να συμμετέχουν σε πάρτι. Όταν έλθει η ευκαιρία για να χορέψουν σε κάποια συγκέντρωση, εορτή, γάμο, γλέντι, για μια ακόμα φορά μένουν άπραγοι. Κοιτούν τους άλλους που χορεύουν γύρω τους. Γνωρίζουν πολύ καλά να χορεύουν τους χορούς, που χορεύουν σχεδόν όλοι οι άλλοι, αλλά εκείνοι παρόλο που είναι καλύτεροι χορευτές και το γνωρίζουν αυτό, μένουν να κοιτούν γιατί ντρέπονται.

Το πάρτι είναι η λύση, είναι το φάρμακο, η θεραπεία. Μετά από λίγες συμμετοχές σε πάρτι, θα έχουν το θάρρος όχι μόνο να προσκαλούν και να ενθαρρύνουν άλλους για χορό, άλλα θα είναι έτοιμοι για να κάνουν και την πρώτη τους επίδειξη μπροστά στον κόσμο, που πριν λίγο καιρό συστηματικά απέφευγαν.

Το πάρτι μπορεί να είναι και αυτό, ένα πολύ χρήσιμο και απαραίτητο μάθημα, αλλά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει τα μαθήματα. Εάν πηγαίνετε μόνο σε πάρτι, παραλείποντας τα μαθήματα σας, σε λίγο καιρό ή τεχνική σας θα χαλάσει, τα βήματα σας δεν θα είναι καθαρά και γενικά όση σωστή δουλειά κάνατε στα μαθήματα σας με τους δασκάλους, σας παράλληλα με την εξάσκηση σας στα πάρτι, σιγά σιγά θα χαθεί.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail:
info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.