Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Ο χορός εκφράζει την προσωπικότητά μας.

Για τους περισσότερους χορευτές, αν όχι για όλους, έρχεται κάποια στιγμή έντονου προβληματισμού όσον αφορά στο πώς θα πρέπει να χορεύουν. Μόλις ο χορευτής ξεπεράσει το στάδιο της εκπαίδευσής του κατά το οποίο μαθαίνει καινούρια βήματα, αρχίζει να απασχολείται με τον τρόπο και το στιλ με το οποίο θα πρέπει να χορεύει.

Πολλοί μαθητές προσπαθούν να μιμηθούν τον καθηγητή ή την καθηγήτριά τους, τους αγαπημένους τους επαγγελματίες χορευτές ή τις κινήσεις διαφορετικών χορευτών, συμμαθητών κλπ. Η μίμηση είναι ένας τρόπος να κάνει κάποιος τα πρώτα του βήματα στον χορό μέχρι να καταφέρει να αναπτύξει το δικό του στιλ. Δεν πρέπει όμως για κανένα λόγο να επαναπαυτούν στην αντιγραφή των άλλων.

Ο χορός είναι ένα ξέσπασμα συναισθημάτων και έκφρασης διαφορετικό για κάθε άνθρωπο. Τα βήματα μπορεί να είναι ίδια για όλους, ο τρόπος όμως με τον οποίο θα εκτελεστούν είναι στην ευχέρεια του καθενός από εμάς. Κάθε χορευτής πρέπει να χρησιμοποιεί τον χορό ως το μέσο για να εκφράσει την προσωπικότητά του. Τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τα ιδανικά,...το είναι του.

Κάθε βήμα αντανακλά την ψυχή του χορευτή. Γι' αυτό το λόγο ο χορός έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές ως ο τρόπος επικοινωνίας ανάμεσα στον χορευτή και τους θεατές, αλλά και ανάμεσα στους παρτενέρ. Το βλέμμα και οι κινήσεις του σώματός σας λένε όσα τα χείλη σας δεν μπορούν να πουν.

Δεν πρέπει λοιπόν να επιχειρείτε να χορεύετε όπως οι άλλοι, όπως ακριβώς δεν προσπαθείτε να μιλάτε ή να σκέφτεστε όπως οι άλλοι.

Κάνοντας τακτικά εξάσκηση σε κάθε βήμα που έχετε μάθει θα φτάσετε σε ένα επίπεδο όπου το σώμα σας θα εκτελεί αυτόματα τα βήματα χωρίς να καταβάλετε ιδιαίτερη σκέψη ή προσπάθεια. Τότε θα μπορέσετε να ξεφύγετε από την απλή εκτέλεση των βημάτων και να βάλετε στον χορό σας συναίσθημα και πάθος. Μικρά πράγματα, όπως οι συνδυασμοί βημάτων που χρησιμοποιείτε, ο τρόπος που κρατάτε τον/την παρτενέρ σας, η ροή των κινήσεών σας, η ρυθμικότητα και η μελωδικότητά των βημάτων σας, κλπ., αποτελούν βασικά γνωρίσματα του τρόπου που χορεύετε και σας διακρίνουν από τους άλλους χορευτές κάνοντάς σας μοναδικούς (κάτι σαν τον γραφικό σας χαρακτήρα).

Όλοι οι άνθρωποι μοιάζουμε, αλλά παράλληλα είμαστε διαφορετικοί ο ένας από τον άλλο. Η ομοιότητά μας, μας βοηθά να καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλο, οι διαφορές μας, μας κάνουν ενδιαφέροντες και μας δίνουν τη δυνατότητα να συμβάλουμε, έστω και λίγο, στη ζωή των άλλων.

Ακόμα και ο πιο αρχάριος χορευτής έχει κάτι να δώσει στους υπόλοιπους. Μην υποτιμάτε τις ικανότητες κανενός χορευτή και μην υπερεκτιμάτε της δικές σας. Ο χορός δεν είναι διαγωνισμός, είναι μία απόλαυση που πρέπει να μοιραζόμαστε με τους άλλους. Όταν καταφέρετε να ξεφύγετε από το στάδιο της εκμάθησης και αφομοίωσης των βημάτων, θα μπορέσετε να χορεύετε πιο ελεύθερα και να απολαμβάνετε τον χορό, προσφέροντας την ίδια χαρά και στον/στην παρτενέρ σας, αλλά και σε όσους σας βλέπουν.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.