Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Η εκπαίδευση στους ελεύθερους ή τους ομαδικούς χορούς.

Οι χοροί που χορεύονται ελεύθερα ή σε ομάδες είναι πολλοί και η εκπαίδευσή τους διαφέρει σε πολλά σημεία, απο την εκπαίδευση στους χορούς με παρτενέρ (κοινωνικούς ballroom χορούς), που και εκείνοι μπορεί να εκτελεσθούν ελεύθερα (solo) ή σε ομάδα.

Απο τους Κοινωνικούς ballroom χορούς, αυτοί που μπορεί να χορεύονται ελεύθερα, δηλαδή χωρίς παρτενέρ ή αντικριστά, με ένα η πολλά άτομα, είναι οι λάτιν γρήγοροι χοροί, δηλαδή το mambo, η salsa, to cha-cha, η samba, το merengue και η bachata.

Είναι πολύ συνηθισμένο στο latin clubs παρέες να χορεύουν και ελεύθερα.

Για τους λάτιν ballroom χορούς, υπάρχει μια γκάμα ελεύθερων βημάτων, που εκτελούνται χωρίς καμία επαφή των παρτενέρ.

Τέτοια βήματα υπάρχουν και στον Αθλητικό χορό. Ένα μέρος της χορογραφίας σε όλους τους dance sport latin χορούς, είναι εντελώς ελεύθερο. To paso- doble, το cha cha, η samba, η rumba και το jive
έχουν στα βηματολόγια τους (syllabus), τέτοια βήματα.

Στους χώρους που χορεύουν σε ζευγάρια (ballroom parties), δεν κάνει καθόλου καλή εντύπωση, κάποιος ή κάποια που χορεύει ελεύθερα ακόμα και αυτά τα βήματα, ενώ όλοι χορεύουν σε ζευγάρια. Είναι δείγμα πολύ κακής συμπεριφοράς, ακόμα και εάν δεν υπάρχουν ελεύθεροι παρτενέρ, ντάμες ή καβαλιέροι.

Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, αλλά αυτές θα γίνουν από άτομα που έρχονται σε τέτοιο μέρος για πρώτη φορά και δεν ξέρουν τους κανόνες. Συμβαίνει καμιά φορά, να είναι άτομα που γνωρίζουν τέλεια άλλα είδη χορού (μπαλέτο, hip-hop, belly dance, φλαμένκο), ακόμα και επαγγελματίες του χορού, οι οποίοι θα φανούν γραφικοί και θα σχολιασθούν αρνητικά από τους υπολοίπους, μέχρι κάποιος να τους κατατοπίσει.

Οι χοροί που χορεύονται ελεύθερα ή σε ομάδα είναι πολλοί. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν και τους δικούς τους ξεχωριστούς χώρους που χορεύονται.

Κάποιοι φανατικοί φίλοι του χορού, που ασχολούνται με τους ballroom χορούς, κάποια στιγμή ασχολούνται και μαθαίνουν και αυτά τα είδη χορού.

Στους χορούς αυτούς συμπεριλαμβάνεται και το μπαλέτο (κλασικός χορός), ο σύγχρονος χορός και γενικά όλα τα είδη χορού που μετά τη εκπαίδευση και τις παραστάσεις, εάν ο μαθητής δεν γίνει μέλος μιας ομάδας χορού ή επαγγελματίας, δεν μπορεί να χορέψει αυτά τα είδη χορού, παρά μόνο για εξάσκηση.

Οι χοροί που χορεύονται ελεύθερα ή σε ομάδα:

Ελληνικοί χοροί. Χοροί που χορεύονται ομαδικά ή ατομικά με όλους τους εξής τρόπους:
1. Σε κύκλο όπως οι Παραδοσιακοί, το χασαποσέρβικο το συρτάκι.
2. Σε ομάδα χασάπικο, συρτάκι.
3. Ατομικά από ένα χορευτή (ζεϊμπέκικο- τσιφτετέλι-οριεντάλ).
4. Αντικριστά χωρίς κράτημα μπάλος, σούστα απτάλικος κλπ

Oριεντάλ, belly dance (ο χορός της κοιλιάς).
Στις χώρες της ανατολής χορεύεται από το κοινό, παντού σε κέντρα, σε γλέντια και σε γάμους. Υπάρχουν και στην Ελλάδα κάποια μέρη, που μπορεί κάποιος να χορέψει εκτός των άλλων (free style- hip-hop- Ελληνικά) και οριεντάλ.
Flamenco (φλαμένκο) Οι Ισπανοί το χορεύουν ελεύθερα, όπου και να βρίσκονται και σε κάθε ευκαιρία.
Capoeira (καποέϊρα) Σε ειδικούς χώρους και σε ειδικές για αυτό τον λόγο συγκεντρώσεις.
Brazilian samba (βραζιλιάνική σάμπα) χορεύεται στο καρναβάλι και τα original latin καταστήματα.
Irish dances (Ιρλανδικοί χοροί) μόνο στο σπίτι και στην Ιρλανδία.
African dances (αφρικανικοί χοροί) θα πρέπει να έχετε φίλους απο την Αφρική και να συμμετέχετε στις γιορτές τους.
Tap dance (κλακέτες) μόνο στο σπίτι για εξάσκηση.
Hip-hop, free style, rnb, χορεύεται παντού στα Ελληνάδικα, στα ballroom parties, στις disco, ακόμα και στους γάμους σε λίγο πιο Κωνσταντάρας- στιλ, αλλά...χορεύεται. Παντού.
Σήμερα μετά τους Ελληνικούς λαϊκούς και Παραδοσιακούς χορούς και φυσικά τον χορό Οριεντάλ (τσιφτετέλι), ο μαθητής που θα πληρώσει για να μάθει hip hop, σίγουρα θα εισπράξει αντίτιμο σε θαυμασμό, φήμη και διασκέδαση.
Το break dance (μπρέϊκ ντανσ), μαζί με την capoeira, απαιτούν ειδικούς χώρους και χορεύονται σε ειδικές, για αυτό τον λόγο συγκεντρώσεις.

Περισσότερα για όλους τους χορούς, στο τμήμα οι "χοροί" .

Όσον αφορά την εκπαίδευση σε αυτούς τους χορούς, πέρα από την ιδιομορφία, τα πολιτιστικά στοιχεία, τα μέσα (στολές, παπούτσια, αξεσουάρ), τις κινήσεις και τα βήματα, η βασική διαφορά σε σχέση με την εκπαίδευση στους λάτιν ballroom χορούς, είναι ότι σε αυτούς τους χορούς δεν υπάρχει το κράτημα, η διεύθυνση και η ακολούθηση. Επί πλέον δεν υπάρχει γραμμή χορού και οι αυστηρές κατευθύνσεις.

Φυσικά εάν κάποιος εκπαιδεύεται ατομικά σε αυτούς τους χορούς, δεν θα χρειασθεί τον μεγάλο χώρο, που είναι απαραίτητος για τους απαλούς ballroom χορούς, έστω και για ένα ζευγάρι.

Κοινό στοιχείο σε όλους τους χορούς είναι η μουσική, ο ρυθμός και η αγάπη για τον χορό.
Πολύ ευτυχής όποιος έμαθε και μπόρεσε να χορέψει όλους τους χορούς.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail:
info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.