Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Η σημασία της εξάσκησης στον χορό.

Πόσο συχνά πιάνετε τον εαυτό σας να θαυμάζει άλλους χορευτές και να απορεί με τις χορευτικές τους ικανότητες; Είναι πολύ λογικό να εύχεστε να μπορούσατε να χορεύετε όπως αυτοί, αλλά πιθανόν πιστεύετε ότι δεν έχετε αρκετό ταλέντο, και επομένως είναι εκ φύσης αδύνατο να καταφέρετε να γίνετε καλοί χορευτές. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσουμε ότι κάνετε λάθος. Μεγαλύτερη βαρύτητα στην εξέλιξη ενός χορευτή παίζει η εξάσκηση και όχι το ταλέντο.

Είναι γεγονός ότι οι χορευτές που σημειώνουν μεγαλύτερη πρόοδο είναι όσοι εξασκούνται επιμελώς και τακτικά πριν από κάθε μάθημά χορού. Μία ώρα μαθήματος αναλογεί σε περίπου τρεις ώρες εξάσκησης. Για τους ερασιτέχνες μαθητές και τους κοινωνικούς χορευτές αυτή η αναλογία μπορεί να μοιραστεί μέσα στην εβδομάδα σε μία ώρα εξάσκησης μέρα παρά μέρα. Για τους επαγγελματίες χορευτές, όμως, και για τους μαθητές που ασχολούνται σοβαρά ή επαγγελματικά με τον χορό, οι ώρες εξάσκησης μπορεί να φτάνουν μέχρι και τις 20, ή και πολύ περισσότερες ώρες, την εβδομάδα.

Ο χορός, όπως τα περισσότερα σωματικά αθλήματα, απαιτεί τον ταυτόχρονο συνδυασμό διαφορετικών κινήσεων του σώματος για την εκτέλεση ενός μόνο βήματος. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αδυνατεί να χειριστεί τόσες πολλές λεπτομέρειες την ίδια στιγμή, γι' αυτό χρειάζεται κάποιες πιο σύνθετες κινήσεις να εκτελούνται αυτόματα από το σώμα. Αυτό επιτυγχάνεται μόνο μέσω της εξάσκησης. Όσο περισσότερες φορές επαναλαμβάνει μία κίνηση το σώμα, τόσο πιο εύκολα μπορεί να την εκτελέσει, ώσπου έπειτα από αρκετή προσπάθεια να μπορεί να την εκτελεί αυτόματα, χωρίς σκέψη.

Ένας χορευτής, ιδίως αν είναι καβαλιέρος, χρειάζεται να σκέφτεται συνεχώς κατά τη διάρκεια που χορεύει. Συνεπώς είναι πολύ δύσκολο μαζί με όλα τα άλλα, να σκέφτεται και αν εκτελεί σωστά τις κινήσεις. Με την εξάσκηση το σώμα αποκτά «μνήμη», επιτρέποντας στους χορευτές να επικεντρωθούν σε συγκεκριμένα και μεμονωμένα πράγματα όταν χορεύουν, όπως το στιλ και το συναίσθημα του χορού.

Για να είναι η εξάσκηση αποτελεσματική θα πρέπει να γίνεται τακτικά και με πρόγραμμα και να περιλαμβάνει όλα τα καινούρια δεδομένα που διδάχθηκαν στο μάθημα, αλλά και επανάληψη των προηγούμενων. Έπειτα όμως από κάποια περίοδο μαθημάτων θα συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός γνώσεων και λεπτομερειών που εύκολα μπορεί να ξεχαστούν, είναι απαραίτητο από τα πρώτα κιόλας μαθήματα να σημειώνονται όλα τα καινούρια βήματα και δεδομένα. Μην παραλείπετε ποτέ την προθέρμανση, που πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 5-10 λεπτά, ανάλογα με το επίπεδό σας.

Κάνοντας εξάσκηση στο σπίτι θα καταφέρετε σταδιακά να αποστηθίσετε όλο και περισσότερα βήματα, παράλληλα όμως θα πρέπει να ελέγχετε οι ίδιοι αν τα εκτελείτε σωστά ακολουθώντας τις συμβουλές και τις οδηγίες του δασκάλου σας. Έτσι, αφού έχετε αφιερώσει και προσωπική προσπάθεια πάνω σε ό,τι έχετε διδαχθεί στα προηγούμενα μαθήματα χορού, σε κάθε επόμενο μάθημα ο δάσκαλός σας θα ελέγχει τις ικανότητές σας και θα μπορέσει να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη στάση του σώματός σας, την τεχνική σας, και γενικά την χορευτική σας εικόνα.

Ακολουθώντας τη μέθοδο αυτή, θα χτίσετε γερές χορευτικές, θα αποκτήσετε μεγαλύτερη αντοχή, και θα σημειώσετε σημαντική πρόοδο που θα γίνεται αισθητή και στους άλλους!

Βρείτε στον οδηγό διασκέδασης (χρήσιμα) που θα κάνετε εξάσκηση με κοινό.
Βρείτε που θα χορέψετε, πότε και με πόσο τους χορούς της αρεσκέςιας σας.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.
Στείλτε μας μ ένα e-mail ή κάντε μας ένα τηλέφωνο, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.