Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Αντισταθείτε στην κρίση (συνέχεια-2)

Χορευτική εμφάνιση (posture), ισορροπία και ευλυγισία, τεχνική, Βηματολόγια και φυσική κατάσταση και αντοχή, είναι οι πέντε διαφορετικοί τομείς που μπορούμε ακόμα και με λίγα λεπτά εξάσκησης δύο τρεις φορές την εβδομάδα, να έχουμε συνεχή επαφή με τον χορό, καλή διάθεση, καλή φόρμα και με λίγο πιο επίμονη και πιο συγκεκριμένη προσπάθεια να βελτιωθούμε χορευτικά.

Όσον αφορά την χορευτική μας εμφάνιση κατ αρχήν θα πρέπει να έχουμε την βοήθεια ενός καθρέπτη σε ότι κάνουμε. Μπορούμε λοιπόν να αρκεστούμε, στο να επαναλάβουμε χορεύοντας τα βήματα που γνωρίζουμε χωρίς και με μουσική, προσπαθώντας πάντα να το κάνουμε ξεκινώντας και διατηρώντας σε όλη την διάρκεια την πιο σωστή για τον συγκεκριμένο χορό στάση σώματος, προσέχοντας ιδιαίτερα τις λεπτομέρειες, κεφάλι, θώρακας. χέρια. Προσπαθήστε να χορεύετε σαν να χορεύατε με παρτενέρ μπροστά σε πολλούς θεατές. Εάν δεν έχετε στην διάθεσή σας μεγάλο χώρο αρκεστείτε επαναλαμβάνοντας τα πιο βασικά βήματα, σαν άσκηση, αλλά μην ξεχνάτε να επαναλάβετε έστω και με πιο χαλαρά και μικρότερα βήματα όσα βήματα έχετε μάθει για να μην ξεχαστούν. Εάν έχετε κάνει στο παρελθόν χορευτικές ασκήσεις και γνωρίζετε μία σειρά από τέτοιες κινήσεις, είναι πολύ σημαντικό να τις επαναλαμβάνετε πάντα και για ζέσταμα, αλλά και για επιπλέον εξάσκηση κάθε τμήματος του σώματος. Κεφάλι, ώμοι, θώρακας, λεκάνη, χέρια κλπ.

Χορευτικές ασκήσεις όπως αυτές της προθέρμανσης θα χρειασθεί να επαναλάβετε και για την ισορροπία - ευλυγισία, εάν δεν γνωρίζετε ή δεν έτυχε ποτέ να κάνετε κάτι σχετικό μέχρι τώρα με δάσκαλο, δεν πειράζει ευτυχώς υπάρχει το Βαλς. Επιμένετε λοιπόν χορεύοντας πάντα για αρκετή ώρα Βαλς, με σωστή στάση σώματος. Δεν είναι απαραίτητο να χορεύετε βήματα υψηλού επιπέδου που απαιτούν τεράστιο χώρο και ατελείωτες διαδρομές ή να κάνετε εξειδικευμένες ασκήσεις ισορροπίας και ευλυγισίας, είναι καλύτερο να χορεύετε πάντα για λίγα λεπτά Βαλς, από το να ασχοληθείτε μόνο με τους πιο ρυθμικούς λάτιν χορούς που σας αρέσουν περισσότερο.

Η τεχνική χορού, όπως και η χορευτική εμφάνιση απαιτεί συγκεντρωμένη επανάληψη και φυσικά καθρέπτη για να βλέπουμε τι κάνουμε. Σίγουρα η διατήρηση και βελτίωση της τεχνικής χορού για κάθε χορευτή αποτελεί διαφορετική υπόθεση. Για τους εντελώς αρχάριους χορευτές που δεν έχουν ασχοληθεί ακόμα με την τεχνική, απλώς γνωρίζουν πως να χορεύουν κάποια βήματα σε κάθε χορό, δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθούν καθόλου με αυτό, Η τεχνική χορού απαιτεί την παρουσία έστω και για κάποιο διάστημα δασκάλου χορού. Είναι πολύ δύσκολο να μάθουμε τεχνική χορού εξ αρχής χωρίς δάσκαλο χορού. Δεν μαθαίνεται η τεχνική χορού ούτε με βιβλία ούτε με βίντεο, ούτε αντιγράφοντας ή χορεύοντας στο πάρτι η στο club. Για όσους έχουν κάνει κάποια στιγμή ή γνωρίζουν την τεχνική όλων των βημάτων σε κάθε χορό που γνωρίζουν είναι πιο απαιτητικά τα πράγματα. Καλό είναι να μην ξεχνούν να επαναλάβουν αρκετά τα βασικά βήματα και τις πιο σημαντικές κινήσεις (walks, cucaracha κλπ) προσέχοντας τις λεπτομέρειες. Να τελειώνουν την εξάσκηση σε αυτό τον τομέα μόνο όταν τους ικανοποιεί το αποτέλεσμα. Μην ξεχνάμε ότι όσο προχωρημένος χορευτής και να είναι κάποιος όλο και κάποιο αδύνατο του σημείο που χρειάζεται βελτίωση θα γνωρίζει.

Τα βηματολόγια είναι πολλά , τα βήματα αμέτρητα και οι χοροί μια μεγάλη λίστα. Ο σκοπός μας είναι να ασχολούμαστε με τον χορό ακόμα και όταν δεν έχουμε χρόνο ή χρήματα για να πληρώνουμε μαθήματα.

Σε κανένα μάθημα χορού δεν μπορείτε να χορέψετε όλα τα βήματα και όλους τους χορούς. Για να κάνετε σωστή δουλειά λοιπόν θα χρειασθεί όπως κρατάγατε σημειώσεις για τα βήματα και τους χορούς που μαθαίνατε, να κρατάτε σημειώσεις και να κάνετε ένα σχετικό προγραμματισμό, ώστε να μπορείτε σε λίγες ημέρες να επαναλάβετε όλα τα βήματα στους χορούς που γνωρίζετε. Στην περίπτωση που την εξάσκησή σας την κάνετε χαλαρά και ακατάστατα χωρίς προγραμματισμό και σημειώσεις, σίγουρα σε λίγο καιρό θα ξεχάσετε εντελώς κάποια βήματα. Μην επαναλαμβάνετε κάθε φορά τους ίδιους χορούς, που σας αρέσουν μουσικά περισσότερο. Μην ξεχνάτε κάποτε ξοδέψατε ένα σωρό χρήματα για να μάθετε όλους τους χορούς και πολλά βήματα, από εσάς εξαρτάτε εάν τα ξεχάσετε κάποια στιγμή και να πάνε χαμένα τα χρήματα που ξοδέψατε.

Η βελτίωση της αντοχής και η διατήρησή μας πάντα σε καλή φόρμα, απαιτεί κατ αρχήν ότι κάνουμε να το κάνουμε συχνά, προγραμματισμένα και χωρίς διακοπές. Εάν δεν έχουμε χρήματα για το γυμναστήριο και δεν έχουμε χρόνο για ατελείωτο τρέξιμο στον δρόμο, στο πάρκο ή στο γήπεδο, ο χορός είναι η λύση στο πρόβλημα μας εάν έχουμε ή δεν θέλουμε να έχουμε ποτέ πρόβλημα εμφάνισης επιπλέον κιλών κλπ.

Χορεύοντας έντονα ακόμα και τους πιο αργούς ρυθμικά χορούς μπορούμε και να γυμναστούμε και να κρατήσουμε την φόρμα μας. Εάν θέλουμε πραγματικά να γυμναστούμε έντονα και να αυξήσουμε την αντοχή μας, το Jive, η Samba, το Cha-cha-cha, το Mambo και ή Salsa είναι η λύση. Επαναλαμβάνοντας έντονα έστω και το βασικό βήμα σε αυτούς τους χορούς για δεκαπέντε λεπτά, πέντε τραγούδια δηλαδή, γυμνάζεστε αρκετά και αυξάνετε την αντοχή σας. Εάν αυτό το κάνετε για περισσότερο χρόνο και καθημερινά, μπορείτε να φαντασθείτε πόσο καλό αποτέλεσμα θα έχετε πολύ γρήγορα. Σίγουρα αυτό που κάνετε θα είναι πιο αποτελεσματικό και πιό ευχάριστο από τον να κάνατε ποδήλατο, τρέξιμο, σχοινάκι ή κολύμπι.

Μην ξεχνάτε ότι ο σκοπός είναι σύνθετος γι αυτό μην αρκεστείτε σε ότι σας κάνει να ιδρώσετε. Πάνω από όλα κάνετε αυτό που σας αρέσει περισσότερο, κάνετε χορό. Μόνοι σας, όποτε θέλετε και το πιο σημαντικό είναι δωρεάν. Επιπλέον διατηρεί παντοτινή αξία στα χρήματα που έχετε ξοδέψει στο παρελθόν για να μάθετε χορό.

Κλείστε για λίγο τον υπολογιστή, σηκωθείτε από τον καναπέ, περάστε μπροστά στον καθρέπτη σας, εάν δεν έχετε δεν πειράζει, βάλτε μουσική και...χορέψτε, χορέψτε, χορέψτε!

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Στείλτε μας e-mail, γράψτε μας, τις απορίες σας. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση. 
Μάθετε δωρεάν τα πάντα και βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.