Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Αντισταθείτε στην κρίση (συνέχεια)

Αποφασίζοντας ότι θα συνεχίσουμε την ενασχόληση μας με τον χορό, μόνοι μας, χωρίς μαθήματα, χωρίς δάσκαλο, χωρίς παρτενέρ και το πιο σημαντικό χωρίς έξοδα, θα χρειασθεί να οργανώσουμε κάποιο σχέδιο, ένα προγραμματισμό και το πιο σημαντικό να καθορίσουμε τον στόχο μας.

Ο στόχος μας μπορεί να είναι πολύ απλός, όπως ένα ολιγόλεπτο ευχάριστο διάλειμμα της καθημερινότητας μας με λίγη άσκηση μουσική και χορό. Μπορεί όμως να γίνει πιο σοβαρός, όπως η συστηματική επανάληψη όσων γνωρίζουμε, με στόχο όχι μόνο να μη τα ξεχάσουμε, αλλά και να τα βελτιώνουμε συνεχώς τεχνικά.

Όσοι έχουν καιρό που ασχολούνται με τον χορό, εάν ακολουθούσαν τον πλέον σωστό τρόπο, δηλαδή κρατούσαν κάποιες σημειώσεις και είχαν πλήρη γνώση κάθε νέου χορευτικού βήματος είναι πολύ εύκολο να βάλουν οποιοδήποτε στόχο και να γίνουν καλύτεροι χορευτές. Είναι βέβαια και αυτοί που έχουν πολλούς λόγους να το κάνουν αυτό, αφού έχουν ξοδέψει αρκετά χρήματα και χρόνο για να μάθουν όλα αυτά τα ωραία πράγματα. Επίσης είναι και αυτοί που δεν έχουν καμία εναλλακτική λύση για να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με τον χορό, αφού τα μαθήματά στο δικό τους επίπεδο είναι ιδιαίτερα ακριβά και τα διάφορα φθηνά ομαδικά μαθήματα σε Δήμους, συλλόγους και σχολές δεν θα τους προσφέρουν τίποτα πέρα από την παρέα.

Όπως σε όλες τις δραστηριότητες μας, ξεκινώντας το πιο σημαντικό είναι το...ξεκίνημα και στην συνέχεια ο προγραμματισμός και τελικά η επιμονή στον στόχο. Το ξεκίνημα είναι πολύ σημαντικό γιατί όπως και κάθε φορά που αρχίζουμε δίαιτα κάθε Δευτέρα, μπορεί να το αναβάλουμε και στην συνέχεια να το ξεχάσουμε. Ο προγραμματισμός είναι πολύ σημαντικός επίσης, γιατί εάν δεν ορίσουμε κάποιες συγκεκριμένες ημέρες και ώρες και δεν τις τηρούμε αναβάλλοντας,, είναι σίγουρο ότι στην συνέχεια θα τα παρατήσουμε. Θυμηθείτε ότι όταν κάνουμε κάποια μαθήματα πληρώνοντας τα μάλιστα ακριβά, έχουμε ένα πολύ σημαντικό λόγο να μην αναβάλουμε, να μην καθυστερούμε και γενικά να μην τεμπελιάζουμε.

Υπάρχουν πέντε τουλάχιστον χορευτικοί τομείς στους οποίους με την συχνή άσκηση θα μπορέσουμε να έχουμε σημαντική βελτίωση:

1. Η χορευτική μας εμφάνιση, το στήσιμο (posture), είναι κάτι που σε κάθε περίπτωση βελτιώνεται μόνο με την ατομική άσκηση.

2. Η ισορροπία και η ευλυγισία είναι δύο πράγματα που ακόμα και εάν κάνουμε τα πιο ακριβά μαθήματα του κόσμου, δεν θα βελτιωθούν χωρίς επιπλέον ατομική άσκηση.

3. Η τεχνική είναι κάτι πού μόνο με ενσυνείδητη επίμονη και συχνή επανάληψη αποκτάται ή βελτιώνεται, Χωρίς την συχνή επανάληψη, όποιον δάσκαλο, όποιον προπονητή και να έχετε δεν θα την αποκτήσετε ποτέ.

4. Η αντοχή είναι κάτι απόλυτα απαραίτητο για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με όλους τους Ballroom χορούς. Η αντοχή για όλους, είτε ασχολούνται πολύ απλά με κοινωνικό χορό είτε πολύ σοβαρά με αθλητικό χορό (stamina), αποκτάτε με...τρεις τρόπους: επανάληψη, επανάληψη και επανάληψη.

5. Βηματολόγια, ρουτίνες, χορογραφίες. Επαναλαμβάνοντας τα βήματα που γνωρίζετε είναι σίγουρο ότι όχι μόνο δεν θα τα ξεχάσετε ποτέ, αλλά θα βελτιώνετε συνεχώς και τον τρόπο που τα εκτελείτε.

Θυμηθείτε ότι από τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα του χορού, εάν συνεχίσετε, να ασχολείστε με τον χορό μόνοι σας στο σπίτι σαν καθημερινή ή συχνή άσκηση, πολύ λίγα θα σας λείψουν. Τα μόνα που θα σας λείπουν θα είναι αυτά που αφορούν την κοινωνική πλευρά του χορού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συνεχίζοντας την ενασχόληση με τον χορό, έστω και με ατομική άσκηση, δεν θα είστε τέλεια εξοπλισμένος και προετοιμασμένος για κάθε κοινωνική εκδήλωση με χορό.

Αρχίστε λοιπόν το ταχύτερο, όχι από Δευτέρα. Γιατί όχι από σήμερα, γιατί όχι αμέσως, τώρα. Φορέστε κάτι άνετο και τα παπούτσια του χορού, κάντε λίγο χώρο, βάλτε μουσική και κάντε μία δοκιμή. Αρχίστε κάνοντας τα βασικά βήματα στους πιο αγαπημένους σας χορούς.

Τρώγοντας έρχεται και η όρεξη...(συνεχίζεται)

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Στείλτε μας e-mail, γράψτε μας, τις απορίες σας. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση. 
Μάθετε δωρεάν τα πάντα και βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.