Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Πού και πώς θα βρείτε μουσική για ballroom?

Ένας τρόπος είναι αγοράζοντας CD σε δισκοπωλεία. Τα CD όμως, παρουσιάζουν δύο βασικά μειονεκτήματα. Εκτός του ότι κοστίζουν αρκετά χρήματα, περιλαμβάνουν το πολύ είκοσι-πέντε τραγούδια, αρκετά εκ των οποίων μπορεί να μην χορεύονται (ο ρυθμός μπορεί να μην είναι ευδιάκριτος, η εισαγωγή μπορεί να είναι μεγάλη, η ταχύτητα μπορεί να είναι πολύ γρήγορη ή πολύ αργή, κλπ.).

Ένας πιο σίγουρος, νόμιμος και οικονομικός τρόπος να βρείτε μουσική ballroom είναι να παραγγείλετε από το διαδύκτιο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποκτήσετε μουσική για όλα τα είδη ballroom, γνωρίζοντας βασικά στοιχεία για κάθε τραγούδι, όπως τον τίτλο του τραγουδιού, το όνομα του καλλιτέχνη, το είδος του χορού και το μήκος του τραγουδιού.

Προκειμένου να μπορέσετε να αντιληφθείτε και να διακρίνετε πιο εύκολα το είδος του χορού που εκφράζει η μουσική είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι υπάρχουν τρεις θεμελιώδεις μουσικοί χρόνοι (ρυθμοί) για τους χορούς ballroom:

Η πλειοψηφία των χορών χορεύεται στα 4/4 (4 χτύποι ανά μουσικό μέτρο), εξαίρεση αποτελούν: η Samba για τους latin, που χορεύεται στα 2/4 (2 χτύποι ανά μουσικό μέτρο), και τα δύο Waltz για τους απαλούς, που χορεύονται στα 3/4 (3 χτύποι ανά μουσικό μέτρο).

Ενδεικτικές ταχύτητες για κάποιους βασικούς χορούς ballroom σε κοινωνικό επίπεδο είναι οι ακόλουθες (mpm=μέτρα ανά λεπτό):

Rumba: 28-30 mpm
Cha Cha: 28-31 mpm
Jive: 30-40 mpm
Swing: 24-30 mpm
Foxtrot: 28-30 mpm
Samba: 50-53 mpm
Tango: 28-33 mpm
Αργό Waltz: 28-30 mpm
Βιεννέζικο Waltz: 50-60 mpm

Η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να καταλάβετε αν ένα μουσικό κομμάτι είναι κατάλληλο για χορό είναι να το χορέψετε. Βεβαιωθείτε ότι το ύφος του τραγουδιού ταιριάζει στον χαρακτήρα του χορού που αντιπροσωπεύει και ότι η ταχύτητά του δεν είναι ούτε πολύ γρήγορη, ούτε πολύ αργή.

Οι έμπειροι χορευτές επιλέγουν συνήθως μουσικά κομμάτια με αργό ρυθμό. Με αυτόν τον τρόπο έχουν περισσότερο χρόνο για να εκφραστούν πάνω στη μουσική, αποδίδοντας το ύφος του χορού. Αντίθετα, οι αρχάριοι χορευτές προτιμούν συνήθως τραγούδια με πιο γρήγορη ταχύτητα διότι δεν μπορούν να δημιουργήσουν το συναίσθημα που χαρακτηρίζει κάθε χορό, και κατά συνέπεια η αργή μουσική τους φαίνεται βαρετή.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά ωραία μουσικά κομμάτια κατάλληλα για χορούς ballroom. Αν αγαπάτε τους χορούς και τη μουσική ballroom πρέπει απλώς να ψάξετε και να διαλέξετε αυτά που σας αρέσουν. Επιλέξτε τραγούδια που σας εκφράζουν περισσότερο και ταιριάζουν στην προσωπικότητά σας, αλλά και που σας διευκολύνουν στην εξάσκηση στο σπίτι και χορεύονται άνετα στα πάρτι και στη διασκέδασή σας με άλλους φίλους του χορού.
Εδώ θα βρείτε ακριβώς αυτό που χρειάζεσθε για μια καλή χορευτική αρχή.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.