Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Ο χορός είναι χόμπυ και άθλημα και για τα αγόρια.

Τα αγόρια και ο χορός

Ποιος είπε ότι οι χοροί είναι μόνο για κορίτσια; Υπάρχουν πολλά αγόρια με τεράστιο ταλέντο στον χορό το οποίο φυσικά μένει ανεκμετάλλευτο ή δεν ανακαλύπτεται ποτέ, γιατί δεν τους δίνονται ευκαιρίες. Παρ' όλο που οι γονείς συνήθως ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με αθλητικές δραστηριότητες, όσον αφορά sτα αγόρια και τον χορό...τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Από μικρή ηλικία τα αγόρια μεγαλώνουν με το στερεότυπο ότι «ο χορός είναι για τα κορίτσια». Ας μην κρυβόμαστε. Ο μεγάλος φόβος των γονιών είναι μήπως ο χορός επηρεάσει «αρνητικά» τους γιους τους.

Σίγουρα υπάρχουν χορευτές που υπερβάλουν στις κινήσεις τους και στην έκφρασή τους, καθώς και αυτοί που θεωρούν τους εαυτούς τους σπουδαίους παρόλο που όλοι καταλαβαίνουν ότι είναι άσχετοι. Αυτό όμως δεν ισχύει μόνο στον χορό. Σε οποιοδήποτε άθλημα, η υπερβολή και η αλαζονεία έχουν μεγάλη επίπτωση στην εικόνα των αθλητών.
Ο χορός είναι μία εξαιρετική σωματική άσκηση τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες. Ενδυναμώνει και γραμμώνει το σώμα, τονώνει τους μύες, ενώ αυξάνει την ισορροπία και τον συντονισμό των άκρων. Αν το παιδί σας επιλέξει να μάθει χορό μην πανικοβληθείτε. Ακολουθώντας κάποιες απλές συμβουλές θα νοιώσετε μεγάλη σιγουριά για την εξέλιξη του παιδιού σας στον χορό, αλλά θα βοηθήσετε και το ίδιο να νοιώσει άνετα με τον εαυτό αποκτώντας αυτοπεποίθηση για αυτό που αγαπά.

Ενθαρρύνετέ τον να αναπτύξει τις χορευτικές του ικανότητες.

Αν διαπιστώσετε ότι ο γιος σας έχει το «μικρόβιο» του χορού μην τον αποθαρρύνετε. Βοηθήστε τον να καλλιεργήσει το ταλέντο του και κυρίως να διαπιστώσει ποιο ή ποια είδη χορού προτιμά. Θα μπορούσε να του αρέσει κάποιος από τους ελεύθερους χορούς όπως το hip hop και το break dance, κάποιος ballroom χορός (tango, waltz, rumba, mambo, κλπ.), ή ακόμα και κάποιος από τους «κλαμπ» χορούς, όπως είναι η salsa και το argentine tango.

Δώστε στο παιδί σας αντρικά πρότυπα.

Παρακολουθήστε μαζί χορευτικά σόου από επαγγελματίες χορευτές, επισκεφτείτε σχολές χορού ή νοικιάστε ταινίες που έχουν σχέση με τον χορό (π.χ. "Step up", "Mambo kings", "Take the lead", "Shall we dance"). Δείξτε του οι και οι άντρες μπορούν να χορέψουν, και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Συγκρίνετε τον χορό με άλλα αθλήματα.

Να υπενθυμίζετε συχνά στο παιδί σας (και στον εαυτό σας) ότι ο χορός είναι άθλημα που βοηθά όχι μόνο στην εκγύμναση των μυών του σώματος (συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς), αλλά και στην ενδυνάμωση του σκελετού. (ο χορός αποτελεί την δεύτερη καλύτερη αερόβια άσκηση μετά την κολύμβηση)

Δώστε του την ελευθερία να μπορεί να σταματήσει τον χορό όποτε θέλει.

Σε περίπτωση που έχει μεγάλο φόρτο δραστηριοτήτων μην τον πιέζετε (άμεσα ή έμμεσα) να σταματήσει τον χορό, μπορείτε να του θυμίσετε απλά ότι δεν είναι υποχρεωμένος να μάθει χορό τώρα, αλλά ότι αν θέλει μπορεί να συνεχίσει αργότερα. Αν όντως αγαπά τον χορό θα επιδιώξει από μόνος του να ακολουθήσει το όνειρό του όποτε νοιώθει έτοιμος γι' αυτό.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε: 
E-mail:
info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.