Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Γενικές οδηγίες για τον κοινωνικό χορό.

Ο κοινωνικός χορός είναι μία διασκεδαστική και ευχάριστη δραστηριότητα. Παρ' όλα αυτά υπάρχουν κάποιες απλές οδηγίες για να αποφύγετε διάφορα προβλήματα και να είναι ο χορός μία όμορφη εμπειρία για όλους.

Οι καβαλιέροι θα πρέπει να προσπαθούν να χορέψουν με κάθε ντάμα τουλάχιστον από μία φορά. Έτσι, όχι μόνο θα γνωριστείτε με όλες τις ντάμες, αλλά σε περίπτωση που οι ντάμες είναι περισσότερες θα έχουν όλες την ευκαιρία να χορέψουν. Βέβαια, αυτό συχνά φοβίζει τους άντρες που νομίζουν ότι δεν είναι αρκετά καλοί χορευτές. Να είστε όμως σίγουροι ότι οι ντάμες προτιμούν να χορέψουν με κάποιον με λιγότερη εμπειρία στον χορό από αυτές από το να μην χορέψουν καθόλου. Όλοι περνάμε από την ίδια μαθησιακή διαδικασία, γι' αυτό είναι καλό και οι ντάμες να ζητούν κάποιον σε χορό.

Όταν χορεύετε με κάποιο άτομο για πρώτη φορά, είτε είστε καβαλιέρος είτε ντάμα, μην υπερβάλετε στον χορό σας. Καβαλιέροι, ξεκινήστε με τα βασικά βήματα και προχωρήστε σταδιακά μέχρι να φτάσετε στο επίπεδο της ντάμας και συνεχίστε να χορεύετε σε αυτό το επίπεδο. Ντάμες, μην ακολουθείτε τον καβαλιέρο υπερβάλλοντας στις κινήσεις σας. Αυτό μπορεί να αγχώσει τον καβαλιέρο και να μην σας ξαναζητήσει να χορέψετε (ή να μην χορέψει καθόλου για όλη τη βραδιά). Έτσι, όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να προοδεύσουν μέσω της επανάληψης της διεύθυνσης και της ακολούθησης.

Οι καβαλιέροι θα πρέπει να ακολουθούν την γραμμή χορού κατά τους προοδευτικούς χορούς και να μην διακόπτουν τη ροή των υπόλοιπων χορευτών, χορεύοντας στατικά βήματα μόνο στην μέση της πίστας. Είναι σημαντικό, όλες οι συζητήσεις να διεξάγονται μετά το τέλος του χορού, εκτός πίστας. Επιπλέον, οι λιγότερο έμπειροι χορευτές θα πρέπει να αφήνουν λίγο χώρο στο εξωτερικό μέρος της πίστας για να μπορούν να περάσουν οι πιο έμπειροι χορευτές. Αν ανήκετε στην κατηγορία των αρχάριων μην ανησυχείτε πολύ για το πώς θα πρέπει να κινείστε στην πίστα (floor craft), αφήστε να το χειριστούν οι πιο έμπειροι χορευτές.

Αν είστε ντάμες θα πρέπει να γνωρίζετε την ευθύνη που έχετε όταν ο καβαλιέρος σας κινείται προς τα πίσω. Θα πρέπει να τον σταματήσετε αν πρόκειται να πέσει πάνω σε κάποιον. Η μόνη σας επιλογή είναι να τον κρατήσετε και να μην του επιτρέψετε να κινηθεί.

Είναι προφανές ότι η προσωπική υγιεινή είναι απαραίτητη. Μπορεί όμως να μην γνωρίζετε την επίδραση που μπορεί να έχει το άρωμα, η κρέμα σώματος, το άφτερ-σέιβ, το αποσμητικό κλπ στους άλλους. Πολλοί άνθρωποι μπορεί να είναι αλλεργικοί σε οτιδήποτε έχει τεχνητό άρωμα. Η πιο ασφαλής προσέγγιση είναι να χρησιμοποιήσετε άοσμα προϊόντα, όταν είναι δυνατό, και να φορέσετε λίγο ή καθόλου άρωμα. Όσοι χορευτές ιδρώνουν πολύ καλό θα ήταν να πάρουν μία επιπλέον μπλούζα για να αλλάξουν αν χρειαστεί.

Να θυμάστε ότι δεν είναι κακό να πείτε ΟΧΙ σε κάποιον που σας ζητάει να χορέψετε. Δεν είναι αγενές το να πείτε «όχι» χωρίς συγκεκριμένο λόγο. Δεν χρειάζεται να απολογηθείτε. Ένα απλό «Όχι, ευχαριστώ» είναι αρκετό. Αν κάποιο άτομο επιμένει να χορέψετε μαζί απαντήστε αυστηρά «ΟΧΙ». Αυτό θα περάσει το μήνυμα. Παρ' όλα αυτά αν αρνηθείτε να χορέψετε με κάποιον, δεν θα πρέπει να δεχτείτε να χορέψετε με κάποιον άλλο στο ίδιο τραγούδι.

Αν πονάτε όταν χορεύετε με κάποιον καβαλιέρο ή νοιώθετε πολύ άβολα σταματήστε αμέσως να χορεύετε με αυτό το άτομο και απλά πείτε «Δεν αισθάνομαι πολύ καλά». Ο χορός δεν πρέπει να επιφέρει πόνο.

Στα περισσότερα ballroom πάρτι παίζονται τουλάχιστον 40 τραγούδια. Αυτό σημαίνει ότι θα έρθετε σε επαφή με πολλά άτομα, γι' αυτό θα ήταν καλό να πλύνετε τα χέρια σας μερικές φορές κατά τη διάρκεια του πάρτι ώστε να αισθάνεστε εσείς και οι παρτενέρ σας πιο άνετα.

Όσα αναφέρθηκαν παραπάνω αποτελούν κοινή λογική. Εσείς κάντε ότι χρειάζεται για να έχετε την πιο διασκεδαστική και πιο θετική χορευτική εμπειρία.