Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Πώς θα ζητήσετε από κάποιο άτομο έναν χορό.

Πλησιάστε το άτομο με το οποίο επιθυμείτε να χορέψετε.

Κοιτάξτε το στα μάτια φιλικά και χαμογελαστά.

Εάν συζητάει με κάποιον περιμένετε να τελειώσει αυτό που λέει ή αυτό που ακούει.

Επίσης εάν έχει τηλεφωνική συνομιλία στο κινητό τηλέφωνο ή στέλνει κάποιο μήνυμα περιμένετε να τελειώσει Εάν ασχολείται με τα ρούχα του ή τα παπούτσια του, βεβαιωθείτε ότι δεν αλλάζει για να φύγει. Eάν όχι, πάλι περιμένετε να τελειώσει. Εάν ατυχώς είναι καπνιστής και μόλις έχει ανάψει τσιγάρο, καλό είναι να το αναβάλετε για λίγο.

Εάν διακόπτετε μια συζήτηση ή αποσπάτε το άτομο από μια παρέα, ζητήστε συγνώμη απο την παρέα του.

Εάν η παρέα είναι σύζυγος, αρραβωνιαστικός, πατέρας, ρωτήστε πρώτα ευγενικά εάν σας το επιτρέπουν. Θα κάνετε πολύ καλή εντύπωση και δεν θα σας το αρνηθούν ποτέ.

Μην συστήνετε τον εαυτό σας στην πίστα χορεύοντας, αφήστε το για μετά, όταν τελειώσετε τον χορό σας.

Ρωτήστε εάν το άτομο επιθυμεί να χορέψει αυτό τον χορό, σιγουρευτείτε ότι το τραγούδι δεν τελειώνει και ότι είναι κατάλληλο για τον χορό που γνωρίζετε και θέλετε να χορέψετε μαζί του.

Μην προτείνετε το χέρι σας πριν πάρετε καταφατική απάντηση, ένα νεύμα ή μέχρι το άτομο να κινηθεί προς το μέρος σας, δείχνοντας σας έτσι, ότι επιθυμεί να χορέψει.

Πλησιάστε την πίστα μαζί, κατά προτίμηση.
Ο άνδρας ακολουθεί πάντα την γυναίκα, εκτός εάν υπάρχει συνωστισμός.

Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να προηγηθεί για λίγο ο άνδρας και όταν φθάσει στην πίστα να την αφήσει να περάσει. Βρείτε ένα ήσυχο σημείο και σταθείτε απέναντι. Ο άνδρας προτείνει το αριστερό του χέρι και η γυναίκα του δίνει το δεξί της.

Ο άνδρας βάζει το δεξί του χέρι στο αριστερό της πλευρό, στηρίζοντας το αριστερό της χέρι. Το αριστερό χέρι της, ακουμπώντας με τον αγκώνα στο μπράτσο του, κρατάει τον δεξί ώμο του άνδρα. Όλα είναι έτοιμα. Ο άνδρας, πρώτος «πάντα», ξεκινάει την κίνηση και η γυναίκα την ίδια στιγμή ακολουθεί.

Ο ρυθμός τόσο στο ξεκίνημα, όσο και στην διάρκεια του χορού, είναι ευθύνη του καβαλιέρου. Εάν η ντάμα καταλάβει ότι ο καβαλιέρος της δεν μπορεί να βρει τον ρυθμό ή έχει κάνει κάποιο λάθος και δεν ξεκίνησαν σωστά ή δεν χορεύουν στο ρυθμό, διακριτικά και χωρίς να τον προσβάλει θα του ζητήσει να ξαναπροσπαθήσουν σωστά.

Εάν είναι πιο έμπειρη και της το ζητήσει, μπορεί να τον βοηθήσει, χωρίς ποτέ να δείξει ότι ενοχλήθηκε.

Χορέψτε ευχάριστα, χωρίς υπερβολές, κοινωνικά και χωρίς διάθεση επίδειξης προς τον/την παρτενέρ και προς τα άλλα ζευγάρια.

Ο αθλητικός χορός, η χορογραφία σας, οι προχωρημένες φιγούρες που είδατε στο σεμινάριο, στο Eurosport ή στο Dvd δεν έχουν θέση σε χώρους που χορεύουν ζευγάρια κάθε επιπέδου. Οι εναέριες φιγούρες, οι πόζες, τα πεσίματα και τα πολύ τεχνικά στοιχεία, όπως χέρια, κεφάλια, κίνηση και ύφος πρωταθλητή, είναι καλύτερα να τα αφήσετε για τον αγώνα ή για την επίδειξη σας στο τέλος της χρονιάς. Άλλωστε, εκτός από το ότι είναι πολύ πιθανό να κάνουν κακή εντύπωση σε όσους σας βλέπουν, μπορούν να τραυματίσουν κάποιο άλλο κοντινό ζευγάρι.

Χορέψτε όσο πιο απλά γίνεται, από τα πιο εύκολα βήματα στα πιο δύσκολά προοδευτικά, ακόμα και εάν ξέρετε ο ένας τις γνώσεις του άλλου. Εάν είστε καβαλιέρος μην υπερβάλετε στις στροφές και στην δυσκολία των βημάτων, κατανοήστε μέχρι πιο επίπεδο μπορεί να σας ακολουθήσει ευχάριστα η ντάμα σας και ποτέ μη χορεύετε μόνος σας.

Εάν είστε ντάμα, επίσης περιμένετε πάντα να σας διευθύνουν. Μην παίρνετε πρωτοβουλίες και χορέψτε, όσον αφορά το στυλ, την τεχνική και την κίνηση, έτσι ώστε να μην κάνετε τον καβαλιέρο που σας χορεύει, αλλά δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με εσάς χορευτικά, να νιώθει άσχημα. Κανένας από τους δύο, δεν πρέπει στην μέση του χορού, στην πίστα, να δείχνει πώς πρέπει να γίνει κάποια φιγούρα ή να διορθώνει τον άλλον. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και αφού έχει τελειώσει το τραγούδι και τα ζευγάρια αποσύρονται.

Ο καβαλιέρος οπωσδήποτε πρέπει να συνοδεύσει την ντάμα πίσω στη θέση από όπου την πήρε, στο τραπέζι της ή στο συνοδό της, και να την ευχαριστήσει με χαμόγελο, ακόμα και εάν δεν χόρεψε σύμφωνα με τις προσδοκίες του. Η ντάμα πρέπει να τον ευχαριστήσει επίσης, δείχνοντας το με ένα χαμόγελο. Καλό είναι, όσο ωραία και να χόρεψαν μαζί, να αφήσει κάποιους χορούς να περάσουν και μετά να την ξαναζητήσει σε κάποιον άλλο χορό.

Σε χώρους που ο κόσμος πάει για να χορέψει, δεν είναι κακό την πρωτοβουλία να την παίρνει η ντάμα και να ζητάει από κάποιον ένα χορό, αρκεί να μην γίνεται συστηματικά και όταν οι καβαλιέροι είναι λιγότεροι. Εάν οι καβαλιέροι είναι περισσότεροι αλλά δεν χορεύουν, τότε μπορεί περίπου με τον ίδιο απλό και ευγενικό τρόπο, να το ζητήσει από κάποιο ελεύθερο και χωρίς συνοδό καβαλιέρο.
Προσοχή όλοι στην αναπνοή και στον ιδρώτα σας. Καραμέλα, αποσμητικό και στεγνά ρούχα η λύση.

Όσο ωραία και να χορεύετε εάν δεν προσέχετε τα τελευταία, κανείς δεν θα χορεύει ευχάριστα μαζί σας.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr

Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.