Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Πόσες Θερμίδες καίει κάθε χορός.

Οι γιορτινές μέρες πέρασαν, όλοι μας ξεκουραστήκαμε και απολαύσαμε την Χριστουγεννιάτικη και την πρωτοχρονιάτικη ατμόσφαιρα!

Τις γιορτές όλοι μας τις συνδυάζουμε με όμορφες μυρωδιές και γεύσεις, από τα παιδικά μας χρόνια. Αφηνόμαστε πιο χαλαροί σε μικρές ή και μεγαλύτερες διατροφικές καταχρήσεις που σε συνδυασμό με την ανάπαυση, είναι αναπόφευκτο να μας προσθέσουν κάποια κιλά στην ζυγαριά και κάποιους πόντους στην μέση.

Μετά τα Φώτα συνήθως διαπιστώνοντας την ζημιά που επήλθε στην σιλουέτα μας, επιβεβαιώνοντας την στην ζυγαριά, παίρνομε την μεγάλη απόφαση, συνήθως από Δευτέρα, για δραστικά μέτρα δίαιτας και γυμναστικής.

Αν ασχολείστε με τον χορό και είστε παλιός σε αυτό, σίγουρα δεν ανησυχείτε γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι δεν θα χρειασθεί να στερηθείτε πολλά στην διατροφή σας, ούτε να πάρετε τα βουνά ή τα γυμναστήρια για να ξαναβρείτε την φόρμα σας και να χάσετε τα λίγα παραπάνω κιλά σας.

Λίγη ώρα επιπλέον χορός αρκεί για να κάψετε πολλές θερμίδες, χωρίς να τσακιστείτε στο τρέξιμο ή να σπάσετε την μέση σας στο κουβάλημα.

Για να κάνουμε την διαδικασία μετα- γιορτινού αδυνατίσματος πιο εύκολη και πιο αποτελεσματικά, σας δίνουμε μια λίστα με πόσες περίπου θερμίδες θα κάψετε χορεύοντας τους αγαπημένους σας χορούς.

Θυμηθείτε ότι εάν δεν είστε αρκετά υπέρβαροι, καίτε λιγότερες θερμίδες, άρα θα χρειασθείτε περισσότερη υπομονή για το αποτέλεσμα.

Ξεκινώντας από τους πιο αποτελεσματικούς χορούς θα βάλουμε ψηλά στην λίστα μας την Salsa.

Χορεύοντας Salsa σε γρήγορο ρυθμό πχ. Marc Anthony "Valio la pena", ακόμα και μόνο το βασικό βήμα να επαναλαμβάνετε σωστά και συνεχώς επί μία ώρα θα κάψετε 400 έως 500 θερμίδες ανάλογα με τα κιλά σας. Περίπου όσες και εάν τρέχατε μία ώρα με ταχύτητα 6-7 λεπτά το χιλιόμετρο (10 000 μέτρα) ή εάν περπατάγατε δύο ώρες, με ταχύτητα 15 λεπτά το χιλιόμετρο(8 000 μέτρα).

Περίπου ίδιο αποτέλεσμα ή και καλύτερο θα έχετε εάν χορέψετε επαναλαμβάνοντας έστω και το βασικό στο Swing σε τριπλό ρυθμό ή jive. Όσο το αντέχετε βέβαια. Στην περίπτωση του jive θα περάσετε τις 500-600 θερμίδες, άσκηση που ισοδυναμεί με γρήγορο τρέξιμο.

Λίγο πιο κάτω όσο αφορά το αποτέλεσμα θα βρούμε το cha-cha-cha 350 έως 400 ανά ώρα ανάλογα με την ταχύτητα του τραγουδιού, την τεχνική και την ένταση της κίνησης σας.

Περίπου το ίδιο αποτέλεσμα θα έχετε χορεύοντας Samba ή Mambo 300 έως 400 θερμίδες ανάλογα πάντα με την ταχύτητα, αλλά και το πιο σημαντικό, το πώς χορεύετε.

Φθάνοντας στους θεωρούμενους πιο αργούς χορούς, μην φαντασθείτε ότι εάν γνωρίζετε την τεχνική και μπορείτε να χορέψετε έστω και το βασικό βήμα μία ώρα σε μια απλή Rumba, αλλά με όσο το δυνατόν πιο αθλητικό στυλ, δεν θα κάψετε το λιγότερο διακόσιες πενήντα με τριακόσιες θερμίδες. Πολύ πιο ευχάριστα από το να περπατάγατε γρήγορα το γύρω του τετραγώνου σας επί μία ώρα.

Αν διαθέτετε τον κατάλληλο χώρο, το Ευρωπαϊκό Tango, θα σας βοηθήσει να κάψετε ίσως και περισσότερες από τριακόσιες θερμίδες την ώρα , εάν το χορεύετε έντονα.

Περίπου τις ίδιες θα κάψετε εάν χορεύετε κάπως προχωρημένα γυναικεία βήματα στο Argentino Tango, πολύ λιγότερες εάν χορεύετε ανδρικά βήματα.

Χορεύοντας αργό Βαλς με καλή τεχνική ίσως να φθάσετε και εδώ τις 250 με 300 θερμίδες την ώρα.

Αν έχετε τον κατάλληλο χώρο με το Βιεννέζικο μπορεί φθάσετε και τις 400 θερμίδες την ώρα, εάν δεν πέσετε κάτω από τις συνεχόμενες στροφές.

Χορεύοντας Quick step σίγουρα θα σπάσετε το...κοντέρ, αλλά προσοχή στις σκάλες, τα μπαλκόνια και τα παράθυρα.

Αν όλα αυτά σας φαίνονται δύσκολα, αρκεστείτε στο Foxtrot. απλά και ταπεινά θα σας κάνει να χάσετε 200 με 250 θερμίδες, ανάλογα πάντα με το πως χορεύετε. Καλό είναι να αποφύγετε να χορέψετε όπως τον Fred Aster περπατώντας στο...ταβάνι.

Αν είστε τύπος Ethnic χορεύoντας Belly dance ή Hip-hop ανάλογα με το στυλ και την ταχύτητα, θα μπορέσετε να κάψετε από 200-400 θερμίδες την ώρα. Προσοχή είναι σημαντικό να μην το κάνετε όταν είναι ο άντρας σας στο σπίτι, πιθανόν να μην προλάβετε, πάντως και...έτσι, αρκετές θερμίδες θα κάψετε.

Αν είστε του κλασικού και θυμηθείτε τις παιδικές σας δόξες, χορεύοντας μπαλέτο θα κάψετε 350 έως 450 θερμίδες, προσοχή στα γόνατα και στην μέση σας.

Μιλώντας για γόνατα άλλους τραυματισμούς, εάν θέλετε να σπάσετε κυριολεκτικά το κοντέρ και όχι μόνο, κάντε επί μία ώρα Break dance, θα κάψετε μέχρι και 600 θερμίδες.

Αν το να κάνετε μία ώρα την ίδια άσκηση ακόμα και χορεύοντας σας κουράζει, υπάρχει λύση. Εάν είστε τύποι των Ballroom, βάλτε μουσική και χορέψτε τους χαλαρά όλους από μία φορά και αυτούς που σας αρέσουν περισσότερο δύο. Θα περάσετε πολύ ευχάριστα μία ολόκληρη ώρα έχοντας κάψει από 250 έως 350 θερμίδες.

Για να κάνετε και κάτι χρήσιμο, προσθέστε στην συνταγή με τους Ballroom, ένα χασάπικο και ένα Ζεϊμπέκικο. Θα έχετε κάψει σε μία ώρα 300-350 θερμίδες και θα έχετε κάνει την πιο τελεία προετοιμασία για το επόμενο σας πάρτι.

Δοκιμάστε την συνταγή μας μία φορά και εάν σας αρέσει, επαναλάβετε την δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Θα τρώτε ότι θέλετε θα πίνετε όσο θέλετε, με μέτρο πάντα και θα γίνεστε πολύ καλύτεροι χορευτές. Καλή χορευτική χρόνια.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.
Στείλτε μας e-mail, γράψτε μας, τις απορίες σας. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση. 
Μάθετε δωρεάν τα πάντα και βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.