Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Η στάση του σώματος στο Waltz.

Ξεκινώντας θα πρέπει να αναφερθεί ότι υπάρχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά και πολλές ομοιότητες μεταξύ του μοντέρνου αργού Waltz και των άλλων απαλών χορών. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και έντονες διαφορές και αντιθέσεις μεταξύ αυτών των χορών.

Το μοντέρνο Waltz θα μπορούσαμε να πούμε ότι διαφέρει πάρα πολύ και δεν έχει πολλά κοινά στοιχεία από το Tango. Συναντάμε πολλές ομοιότητες με το Fox trot, το Βιεννέζικο Waltz και το Quick step.

O ομοιότητες με αυτούς τους τρεις χορούς ξεκινούν από τα βασικά χαρακτηριστικά της τεχνικής τους. Συγκεκριμένα έχουν ίδιο τρόπο στησίματος (Poise).

Οι χορευτές στέκουν κατακόρυφοι κρατώντας τα τμήματα τους σώματος τους εντελώς κάθετα. Για να πούμε κάτι που θα γίνει ίσως πιο κατανοητό, δεν πρέπει να σχηματίζετε από την κάθετη διάταξη των τμημάτων του σώματος κανένα τοξοειδές σχήμα, ούτε να γέρνει ο άξονας του σώματός ούτε αντίθετα από τα σώματα τους, ούτε και προς τα σώματα τους.

Υπενθυμίζουμε τα τμήματα του σώματος είναι το επάνω τμήμα κάτω από το κεφάλι που αποτελεί ξεχωριστό τμήμα, το τμήμα αυτό του σώματος περιλαμβάνει το θώρακα και τους ώμους. Άλλο τμήμα είναι το κεντρικό τμήμα του σώματος που περιλαμβάνει την λεκάνη και τους γοφούς. Τελευταίο τμήμα τα πόδια μας.

Όσον αφορά τις διαφορές που υπάρχουν στο στήσιμο του σώματος της ντάμας σε σχέση με αυτή του καβαλιέρου, ισχύουν τα ίδια όσον αφορά την κατακόρυφη γραμμή των τμημάτων.

Η ντάμα προσέχει να κτίσει τα τμήματα του σώματος της ξεκινώντας από τα πόδια και πάντα φροντίζοντας να εξασφαλίζει απόλυτη ισορροπία.

Το στήσιμο των τμημάτων του σώματος για την ντάμα, γίνεται επάνω στο αριστερό της πόδι. Γέρνει μόνο το κεφάλι της αριστερά έξω από την κατακόρυφη της γραμμή. Δεν πρέπει να γείρει το κεφάλι της σε βαθμό τέτοιο που να επηρεάζει την ισορροπία του σώματος της.

Το κεφάλι του καβαλιέρου επίσης γέρνει στη άκρη της κατακόρυφής του γραμμής ελαφρά προς τα αριστερά αφήνοντας όλη την δεξιά του πλευρά ελεύθερη προς την ντάμα.

Όταν πιστεύουμε ότι έχουμε πάρει την σωστή στάση του σώματος για να ξεκινήσουμε την επαφή με τον ή την παρτενέρ μας και τον χορό, καλό είναι να κάνουμε κάποια δοκιμή κάνοντας δύο τρία βήματα εμπρός και πίσω ελέγχοντας εάν αυτά γίνονται άνετα και με απόλυτη ισορροπία.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr  
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.
Στείλτε μας μ ένα e-mail ή κάντε μας ένα τηλέφωνο, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.