Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

• Το επίπεδο του χορού στην Ελλάδα δεν είναι αυτό που μας αξίζει.
• Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να βελτιωθούμε άμεσα σε όλα.
• Τουλάχιστον ας προσπαθήσουμε όλοι για το καλύτερο.

Εσείς έχετε μόνο να διαλέξετε μια σχολή χορού. Διαβάστε αυτό το άρθρο πρώτα, για να επιλέξετε πιο σωστά.

Δωρεάν καταχωρήσεις:

 Σχολές χορού στην Ατιική.
 Σχολές χορού σε όλη την Ελλάδα.
 Σχολές χορού κατά είδος χορού.

Όλες οι σχολές χορού θα πρέπει να έχουν σαν βασικό τους σκοπό να παρέχουν στους μαθητές τους, ανεξάρτητα από την ηλικία και τις χορευτικές προσδοκίες τους, εκτός από υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στους χορούς της επιλογής τους, εξίσου υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών σε κατάλληλους και πολύ καλά εξοπλισμένους χώρους.

Δυστυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις το επίπεδο της εκπαίδευσης είναι χαμηλό και η παροχή υπηρεσιών δεν είναι η καλύτερη. Ο συνδυασμός εκπαίδευσης και παροχής υπηρεσιών σε υψηλό επίπεδο είναι δυστυχώς πολύ σπάνιος.

Πρέπει λοιπόν οι ίδιοι να κάνουμε μία πολύ προσεκτική έρευνα, είτε τα μαθήματα χορού αφορούν σε εμάς τους ίδιους ή ακόμα περισσότερο εάν αφορούν στα παιδιά μας.

Δυστυχώς η έρευνα δεν περικλείει μόνο την αποφυγή της άσκοπης απώλειας χρημάτων μέσω μιας κακής επιλογής σχολής, αλλά θα πρέπει να περιλαμβάνει την προφύλαξη και από άλλους παράγοντες, όπως πιθανούς τραυματισμούς, τις κακές συναναστροφές, την απόκτηση κακών συνηθειών, της κακής συμπεριφοράς κλπ.

Η έρευνα αυτή μπορεί να φαίνεται εύκολη και ευχάριστη διαδικασία αφού όλες σχεδόν οι σχολές υπόσχονται δωρεάν το πρώτο μάθημα και ιδανικές συνθήκες εκπαίδευσης. Στην πραγματικότητα όμως, κρύβει μεγάλους κινδύνους.

Ένας παράγοντας που κάνει την έρευνά μας για εξεύρεση της κατάλληλης για εμάς ή το παιδί μας σχολής χορού πολύ δύσκολή υπόθεση, είναι η πληθώρα των σχολών χορού και των διαφορετικών ειδών χορού που υπάρχουν.

Ο πιο εύκολος τρόπος ξεκινά από το ίντερνετ, όπου μπορούμε να βρούμε τα πάντα με βοηθό το ποντίκι μας και πάρα πολλά κλικ.

Ξεκινάμε με την μαγικές λέξεις- κλειδί «ΣΧΟΛΕΣ ΧΟΡΟΥ» στο Google (μηχανή αναζήτησης), αποτελέσματα: Μόνο 5 000 000 πιθανές επιλογές, που όμως αφορούν επαγγελματικούς καταλόγους με σχολές χορού ή αλυσίδες.

Δοκιμάζομε και τις λέξεις «σχολή χορού» και παθαίνουμε ένα σοκ, αφού εδώ οι επιλογές είναι 2.080.000.000 (μάλιστα δις)!!!

Δεν το βάζουμε κάτω. Δοκιμάζουμε τον Χρυσό Τηλεφωνικό οδηγό στο διαδίκτυο. Εδώ θα βρούμε ότι μας περιμένουν καταχωρημένες σε αυτόν, περισσότερες απο 580 σχολές χορού.

Δεν τελειώνει εδώ η περιπέτεια μας, μάλλον εδώ αρχίζει, γιατί κάθε μια από αυτές τις σχολές, ενώ δηλώνει ότι διδάσκει ένα συγκεκριμένο ή κάποια είδη χορών, στην πράξη με την πρώτη επαφή, σας δηλώνει ότι μπορεί να κάνει τα πάντα.

Έτσι υπάρχουν σχολές μπαλέτου που μπορούν να σας διδάξουν yoga, pilates, zumba, Ballroom, Τango, Αφρικάνικους χορούς και θα σας κάνουν και την γαμήλια χορογραφία σας, ενώ δίπλα στην άλλη αίθουσα το μόλις τριών ετών παιδάκι σας θα κάνει μπαλέτο. Όλα αυτά χωρίς να επιβαρυνθείτε με ΦΠΑ, αφού όλα αυτά και μόνο στις σχολές μπαλέτου θεωρούνται εκπαίδευση. Μερικές από αυτές κάνουν και latin party που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τα club's και τα "ballroom" του είδους.\

Υπάρχουν όμως και σχολές latin- ballroom που δεν θα σας πούνε όχι για μαθήματα χορού στο παιδάκι σας και θα του διδάξουν τα πάντα...και κάτι...σαν μπαλέτο. Πάντως εαν ο σκοπός σας είναι να το απασχολούν μέχρι να τελειώσετε εσείς με το super market, είναι μια χαρά.

Γενικά όπως θα διαπιστώσετε πολύ γρήγορα, σχεδόν όλοι κάνουν από όλα, με εξαίρεση το μπαλέτο το οποίο σπάνια θα βρείτε να παρέχεται σε σχολές χορού ballroom, κλπ..

Τελικά θα αποφασίσετε να επιλέξετε πρώτα το είδος χορού και μετά την σχολή. Αυτό δεν θα κάνει την έρευνά σας πιο εύκολή, γιατί εάν αποφασίσετε να χωρίσετε τις σχολές χορού σε κατηγορίες ανάλογα με τον τίτλο τους, θα βρεθείτε μπροστά σε μια αρκετά μεγάλη λίστα.

Σχολές χορού κατά είδος χορού(παλιά στοιχεία):

   • Σχολές χορού Latin δηλώνουν περίπου 200
   • Σχολές χορού για Rock n Rol, swing δηλώνουν περίπου 100 
   • Σχολές χορού Ballroom δηλώνουν περίπου 250
   • Σχολές χορού Oriental δηλώνουν περίπου 120
   • Σχολές χορού Flamenco δηλώνουν περίπου 50
   • Σχολές χορού Salsa δηλώνουν περίπου 150
   • Σχολές χορού Tango Argentino δηλώνουν περίπου 150
   • Σχολές χορού Κλασικού & Σύγχρονου χορού δηλώνουν περίπου 150
   • Σχολές Ελληνικών παραδοσιακών χορών 150
   • Σχολές χορού Hip-Hop, break dance δηλώνουν περίπου 150
   • Σχολές χορού Capoeira δηλώνουν περίπου 20 
   • Σχολές για άλλα είδη χορού όπως zumba, Ιρλανδικός, Αφρικάνικος, Ινδικός χορός, Tap Dance, δηλώνουν περίπου 20

Όλες σχεδόν θα σας μάθουν και την γαμήλιά σας χορογραφία, όλες κάνουν χορό για όλες τις ηλικίες, όλες θα σας βρούνε και όλα τα είδη χορού παπούτσια, ρούχα κλπ. σε ειδική τιμή και μεγάλη έκπτωση μόνο για εσάς τους μαθητές της, σχεδόν όλες κάνουν και party με καλεσμένους όχι μονο τους μαθητές βέβαια, αλλά και όποιον "είδε φώς και μπήκε να ρίξει μια ματιά".

Δεν τελειώσαμε όμως η λίστα συνεχίζεται, χωρίς την ταμπέλα σχολή χορού αυτή την φορά. Άλλωστε, εάν ψάξετε με την λέξη κλειδί «μαθήματα χορού», η μηχανή "google" θα σας δώσει τουλάχιστον 280000 αποτελέσματα.

Συνεχίζετε λοιπόν, με μια άλλη μεγάλη και αυτή...λίστα:

   • Σύλλογοι Αθλητικού χορού που λειτουργούν σαν σχολές χορού. O αριθμός άγνωστος αφού κάποιοι σύλλογοι δηλώνουν για έδρα μια σχολή χορού. Δηλαδή είναι κάτι σαν "δύο σε ένα"! Πολλοί από αυτούς ανήκουν και σε αλυσίδες σχολών χορού.
   • Σύλλογοι Παραδοσιακών χορών. Πολλοί λειτουργούν σαν σχολές χορού και ανήκουν σε αλυσίδες γυμναστηρίων ή σχολών χορού.
   • Πολιτιστικά κέντρα και μαθήματα χορού σε δήμους. Εδώ η χρέωση των μαθημάτων είναι μικρότερη από των σχολών χορού, αλλά πάντα υπάρχει.
   • Μαθήματα χορού σε Δημόσια σχολεία Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια με την πρωτοβουλία Συλλόγων γονέων, όπου η χρέωση των μαθημάτων είναι μικρότερη από των σχολών χορού αλλά πάντα υπάρχει.
   • Μαθήματα χορού επιπλέον παροχή σε ιδιωτικά σχολεία Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, στα οποία η χρέωση των μαθημάτων δεν είναι μικρότερη πολύ από των σχολών χορού. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτοί που διδάσκουν σε πολιτιστικά κέντρα, σε δήμους, σχολεία, συλλόγους, έχουν οι ίδιοι και δική τους σχολή που κάποια στιγμή θα σας κατευθύνουν προς αυτήν. 
   • Μαθήματα χορού με πρωτοβουλία φοιτητικών συλλόγων με μικρό σχετικά αντίτιμο.
   • Μαθήματα χορού με πρωτοβουλία συνδικαλιστικών συλλόγων ΔΕΚΟ (ΟΣΕ κλπ.) με κάποια χρέωση φυσικά. 
   • Μαθήματα χορού με πρωτοβουλία εργατικών συλλόγων (Τράπεζες κλπ.) με χρέωση. 
   • Μαθήματα χορού στα ΚΑΠΗ, ίσως και τα μόνα με πολύ μικρή ή καθόλου χρέωση.
   • Μαθήματα χορού σε διάφορους πολιτιστικούς τοπικούς συλλόγους με χρέωση.

Τα μαθήματά σας αυτά πάντα θα συνδυάζονται και με σχετικά πάρτι για να μην υστερούν σε τίποτα από τις σχολές χορού.

Επίσης δεν λείπουν από τον κατάλογο σας:

   • Μαθήματα χορού απο ανεξάρτητους πλανόδιους δασκάλους κατ' οίκον ή σε χώρο δικό τους με χρέωση κατόπιν συμφωνίας.
   • Μαθήματα χορού σε διάφορα σεμινάρια.
   • Μαθήματα χορού σε διάφορα club, σε φεστιβάλ χορού, σε εγκαίνια χώρων, σε ξενοδοχεία, σε διακοπές, σε εκδρομές του Σαββατοκύριακου, σε camps, σε κρουαζιέρες, σε εκθέσεις ακόμα και σε γάμους.
   • Μαθήματα χορού στα διάφορα "party", πριν και στην διάρκεια τους.

     Όλα αυτά έχουν σκοπό να προβάλουν σε εσάς, με ένα διαφορετικό τρόπο αυτό ακριβώς που ψάχνετε:
     Μαθήματα χορού για εσάς και το παιδί σας.
Όλοι σας υπόσχονται και κάποιοι από αυτοί μπορούν να σας προσφέρουν:

Προσιτή σε όλους, υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, συνοδευόμενη από άψογη παροχή υπηρεσιών.

Εσείς έχετε μόνο να διαλέξετε, εμείς σας δείξαμε το βουνό. Εσείς θα πρέπει να βρείτε το σωστό μονοπάτι για την κορυφή. Καλή τύχη!

Η επιλογή σχολής χορού θα πρέπει να γίνει με βάση τις προσωπικές σας ανάγκες και προσδοκίες. Τα έξοδά για την εκπαίδευσή σας στον χορό δεν θα είναι λίγα. Γι' αυτό θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι κάθε ευρώ που θα πληρώσετε αξίζει.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr  Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.

Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.