Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Σχολές χορού. Υπόσχονται και προσφέρουν πολλά κερδίζοντας λίγα.

Οι σχολές χορού κάποτε είχαν έναν και μοναδικό λόγο ύπαρξης για τον πολύ κόσμο:
Τα κορίτσια να αποκτήσουν καλό παράστημα και μεγαλώνοντας να ψηλώσουν χωρίς να καμπουριάσουν από το διάβασμα, το γράψιμο και το κέντημα. Η σχολή χορού θα κάνει τα κορίτσια χαριτωμένα, λυγερά και λεπτά και θα έχουν τσαχπινιά, σκέρτσο και νάζι για να είναι καλότυχα. Τα κορίτσια με το μπαλέτο και το πιάνο σίγουρα θα καλοπαντρευτούν.

Η Σχολή χορού λοιπόν σήμαινε μπαλέτο και το μπαλέτο ήταν η εγγύηση για τον γαμπρό και το σόι του για την καλύτερη νύφη, μελλοντική σύζυγο και μητέρα.

Αργότερα εμφανίστηκαν τα χοροδιδασκαλεία, μερικά από αυτά κακόφημα, ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις, αφού η συνάθροιση ενηλίκων ετερόφυλων με σκοπό τον χορό και μάλιστα με την επαφή του σώματος, ήταν μεγάλη πρόκληση και συζητιόταν σαν αμαρτία.

Από τότε πέρασαν χρόνια πολλά, ο χορός έγινε μόδα, χομπυ, γυμναστική, τρόπος διασκέδασης για όλους, σε κάθε ηλικία, για κορίτσια και αγόρια, γυναίκες, άνδρες και όχι μόνο.

Ο χορός σήμερα είναι μέρος της καθημερινής μας ζωής, μπαίνει στην ζωή μας με την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Οι σχολές χορού είναι πλέον πολλές και προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία από εκπαίδευση σε διαφορετικά είδη χορών, από το κλασικό μπαλέτο και το τσάμικο μέχρι τον "zumba" και τον χορό σε στύλο "pole-dance".

Δυστυχώς λόγω του ανύπαρκτου νομικού πλαισίου ελάχιστες σχολές χορού είναι νόμιμες και κατέχουν άδεια λειτουργίας.

Επίσης ελάχιστες έχουν μέσα στους στόχους τους, την εκπαίδευση επαγγελματιών χορευτών, αφού στην χώρα μας δεν υπάρχει ενδιαφέρον για σοβαρές παραστάσεις και ανάλογες θέσεις εργασίας. Έτσι λοιπόν στην καλύτερη περίπτωση οι σχολές διδάσκουν δασκάλους χορού, που ανοίγουν και άλλες σχολές χορού. Έτσι οι σχολές χορού είναι πάρα πολλές και διδάσκουν πολλά είδη χορών.

Οι περισσότερες, λόγω της άγνοιας του νόμου για την ύπαρξή τους, δεν έχουν καμία άδεια λειτουργίας, είναι κατά κάποιο τρόπο παράνομες. Μεγάλη κουβέντα και άδικη για ανθρώπους που αγαπούν τον χορό, την τέχνη τους, την δουλειά τους.

Αφού λοιπόν είναι έτσι τα πράγματα, θα πρέπει να θεωρήσουμε εμείς, εσείς και γενικά οι μαθητές τους, νόμιμες όλες τις σχολές, εφ' όσον...παρέχουν με τον καλύτερο τρόπο αυτά που υπόσχονται και φυσικά τα αυτονόητα, δηλαδή:

1. Προσφέρουν μαθήματα χορού σε ένα καθαρό, κλιματιζόμενο, φωτεινό και πολύ ευχάριστο περιβάλλον με φιλική, πολύ ευγενική εξυπηρέτηση.
2. Όλοι οι χώροι της σχολής να είναι κατάλληλοι για την διεξαγωγή των μαθημάτων χορού και γενικά για την εξυπηρέτηση των μαθητών και των επισκεπτών. Πάντα σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου που αφορούν την ασφάλεια και την υγιεινή.
3. Τα μαθήματα να γίνονται από έμπειρους καθηγητές πλήρως καταρτισμένους στον χορό που διδάσκουν. Τα διπλώματα τους και αυτά, δυστυχώς στην κρίση σας. Για την ποιότητα του μαθήματος που θα παρασχεθεί, δεν  πρέπει να ληφθούν πολύ στα υπ' όψιν. Το αποτέλεσμα θα κρίνει το επίπεδο κατάρτισης και την εμπειρία του δασκάλου.
4. Η συμμόρφωση στους κανόνες σωστής λειτουργίας μιας επιχείρησης όπως τα ωράρια, οι τιμοκατάλογοι, η έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, η απόδοση φόρων η ασφάλιση του προσωπικού και γενικά η συνέπεια σε ένα σωστό τρόπο λειτουργίας μιας νόμιμης επιχείρησης.

Οι σχολές μπορούν ανάλογα με τα είδη χορού που διδάσκονται σε αυτές, να χωρισθούν σε κάποιες βασικές ομάδες. 

• Όλες σχεδόν, εκτός από το είδος του χορού που δηλώνει η ομάδα τους, διδάσκουν παράλληλα και άλλα είδη χορού, επαγγελματικό χορό, αθλητικό χορό, γαμήλιες χορογραφίες, παραστάσεις, πάρτι, κλπ. 
• Όλες σχεδόν παρέχουν και ομαδικά και ατομικά μαθήματα .
• Οι περισσότερες αυτή την εποχή έχουν παγωμένες ή χαμηλότερες τιμές. Σχεδόν όλες κάνουν διάφορες προσφορές, προσφέροντας ελκυστικά πακέτα. Όλα είναι στην δική σας κρίση.

Οι βασικές κατηγορίες των σχολών χορού είναι αυτές:

1. Σχολές κοινωνικών χορών Ballroom

2. Σχολές κλασικού- σύγχρονου χορού (μπαλέτο)

3. Σχολές χορού Tango Argentino

4. Σχολές χορού Flamenco

5. Σχολές χορού Οριεντάλ Belly dance

6. Σχολές χορού Salsa- Bachata- Rueda

7. Σχολές χορού hip-hop- break dance

8. Σχολές χορού λοιπών Ethnic χορών

Η εκπαίδευση του χορού στην Ελλάδα όπως βλέπετε έχει από όλα.
Δυστυχώς σε σύγκριση με άλλες τέχνες έχει πολύ μικρά οικονομικά οφέλη.
Τουλάχιστον απολαύστε το, διασκεδάστε χορέυοντας. Η προσεκτική έρευνα είναι απαραίτητη.

Πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα e-mail, πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.