Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Για όσους αρέσκονται σε περισσότερη εξάσκηση, ανταγωνισμό και έντονες συγκινήσεις. Με πολλή δουλειά και υπομονή έρχονται και οι διακρίσεις.

Το International style: Απευθύνεται περισσότερο στους λάτρεις του ανταγωνιστικού-Αθλητικού χορού. Είναι αυστηρό στους κανόνες τεχνικής και την εφαρμογή τους, δύσκολο για όσους ξεκινούν να ασχοληθούν για πρώτη φορά με τον χορό σε ζευγάρια, ιδανικό όμως για την βελτίωση του στυλ στους αρκετά προχωρημένους χορευτές.

Θ' αργήσει πολύ ο νέος χορευτής, να εισπράξει τα οφέλη του χορού μέσω αυτού του συστήματος διασκεδάζοντας. Είναι σχεδόν απαραίτητο να έχει μόνιμο παρτενέρ για να υπάρξει πρόοδος και αποτέλεσμα των προσπαθειών του, αλλά όταν καταφέρει να γίνει (σαν παρτενέρ) ανταγωνιστικός και να έχει διακρίσεις, τα οφέλη θα είναι πολλά, ιδίως στον επαγγελματικό τομέα.

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι μέσω των διαγωνισμών χορού, το International παρασέρνει την τεχνική και το American style τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα, μετά από κάποιο επίπεδο, να μην υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των στυλ και να μοιάζουν πολύ.

Κάτι σαν και αυτό συμβαίνει με το επιβατικό μας αυτοκίνητο και τους αγώνες αυτοκινήτων (Formula, rally κλπ). Για καλύτερη ασφάλεια και μεγαλύτερες επιδόσεις δοκιμάζονται νέες τεχνολογίες που σε λίγα χρόνια θα μεταφερθούν στο Ι.Χ. σας.

Έτσι λοιπόν υπάρχουν δύο είδη χορού σε ζευγάρια:

Ο Κοινωνικός χορός : Για όσους θέλουν να διασκεδάσουν, να μάθουν να χορεύουν όλους τους χορούς και γενικά να βελτιώσουν τη κοινωνική τους ζωή.

Ο Αθλητικός χορός: Για όσους αρέσκονται σε περισσότερη εξάσκηση, ανταγωνισμό και έντονες συγκινήσεις. Με πολλή δουλειά και υπομονή έρχονται και οι διακρίσεις.

Tέλος, υπάρχουν τρία επίπεδα (μετάλλια) στους χορούς που αποτελούν τον Αθλητικό χορό:

1. Το χάλκινο (bronze): Τελειώνοντας αυτό το επίπεδο ο χορευτής είναι πολύ καλός και χορεύει εντυπωσιακά με πολύ ωραίο στυλ.

2. Tο αργυρό (silver): Πολύ δυσκολότερο επίπεδο, το οποίο για να χορέψετε σωστά χρειάζονται μεγάλοι χώροι, πολύ καλό χορευτικό επίπεδο και πολύ καλή φυσική κατάσταση. Σε κάποιες περιπτώσεις τα
βήματα είναι πολύ δύσκολα και απαιτούν ιδιαίτερη εξάσκηση για πολύ χρόνο. Φθάνοντας εκεί ο χορευτής του American style είναι πολύ λογικό να ασχοληθεί και με το Inrernational stlyle και τον Αθλητικό
χορό για διακρίσεις.

3. Tο Χρυσό (Gold): Πολύ υψηλό επίπεδο χορού για επαγγελματίες χορευτές με συνεχή δράση, εξάσκηση και τέλεια σωματική κατάσταση. Σπάνια κάποιος φθάνει με επιτυχία σε αυτό το επίπεδο χορεύοντας ερασιτεχνικά, μόνο για ψυχαγωγία και διασκέδαση.

Μπορείτε να διδαχθείτε όλους τους χορούς σε όλα τα συστήματα, σε όλα τα στυλ και σε όλα τα επίπεδα, σε ατομικά ή ιδιωτικά μαθήματα, αλλά και με συνδυασμό ατομικών και ιδιωτικών μαθημάτων. Επίσης, μπορείτε να συμμετάσχετε σε αγώνες Αθλητικού χορού ή να ακολουθήσετε επαγγελματική εκπαίδευση αποκτώντας, μετά από εξετάσεις, δίπλωμα δασκάλου χορού.

Προσοχή:

Ο αθλητικός χορός και ο Επαγγελματικός χορός, αυτά τα είδη χορευτικής ενασχόλησης, ίσως να φαίνονται απλά και προσιτά σε όλους, αλλά δεν είναι.
Όποιος αποφασίσει να ασχοληθεί με τον Αθλητικό και τον επαγγελματικό χορό θα πρέπει να έχει:

Καλή υγεία και καλή φυσική κατάσταση.

Στον αθλητικό χορό το πιστοποιητικό υγείας από γιατρό είναι απαραίτητο. Πριν λοιπόν ασχοληθείτε πιο σοβαρά με τον χορό και την τεχνική του (αθλητικός χορός, επαγγελματικός χορός), βεβαιωθείτε ότι η υγεία σας είναι σε καλή κατάσταση κάνοντας μια επίσκεψη σε κάποιο γιατρό, την οποία θα επαναλαμβάνετε όταν χρειάζεται (θα σας το πει αυτός κάθε πότε), και θα... είστε πανέτοιμος για να ασχοληθείτε με όλα τα είδη χορού και την τεχνική τους.

Στην αρχή της εκπαίδευσης του μαθητή, όσο μικρές απαιτήσεις ή στόχους και εάν αυτός έχει, η εκπαίδευση και η παρακολούθηση από δάσκαλο είναι απαραίτητη.
Το να μάθει ή να βελτιώσει κάποιος κάποια πράγματα μέσα από βιβλία ή βίντεο είναι εφικτό με την προϋπόθεση ότι αυτός που το κάνει, κατέχει ήδη κάποιες βασικές γνώσεις με τη βοήθεια δασκάλου. Είναι πολύ σημαντικό όταν το κάνει αυτό να είναι ήδη χορευτής, έστω και μέτριος.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.