Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Αναζητώντας τον τέλειο παρτενέρ
(αφιερωμένο στον καλό μου φίλο Abraham)Ο τέλειος παρτενέρ (και στον χορό) δυστυχώς δεν υπάρχει. Μπορείτε όμως να βρείτε κάτι αρκετά κοντά σε αυτό... Στην περίπτωση που δεν φιλοδοξείτε να συμμετάσχετε σε διαγωνισμούς, οι απαιτήσεις όσον αφορά στον/στην παρτενέρ σας δεν είναι μεγάλες. Αν όμως θέλετε να φτάσετε την κορυφή, μπορεί να δυσκολευτείτε αρκετά μέχρι να βρείτε το κατάλληλο άτομο για να χορεύετε.

Τα ακόλουθα είναι τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη στην επιλογή σας.

1. Το κατάλληλο ύψος:
Αν ο καβαλιέρος είναι πιο κοντός από την ντάμα, μάλλον δεν θα καταφέρετε να φτάσετε πολύ ψηλά... Η ιδανική διαφορά ύψους μεταξύ των παρτενέρ είναι ο καβαλιέρος να είναι δέκα εκατοστά ψηλότερος ή στο ίδιο ύψος με την ντάμα του.

2. Κοινές φιλοδοξίες:
Αν εσείς πραγματικά θέλετε να προχωρήσετε στον χορό, αλλά ο/η παρτενέρ σας βλέπει τον χορό μόνο σαν διασκέδαση, είναι σίγουρο ότι θα αποτύχετε.

3. Η εμφάνιση:
Δεν χρειάζεται να είστε top model, παρ' όλα αυτά η εμφάνιση έχει μεγάλη σημασία, ειδικά αν διαγωνίζεστε. Οι κριτές βαθμολογούν την συνολική εμφάνιση κάθε ζευγαριού.

4. Η ρυθμικότητα και η μελωδικότητα:
Η ακολούθηση του ρυθμού και της μουσικής είναι πάρα πολύ σημαντική. Η έλλειψη αυτής της χορευτικής ικανότητας μπορεί να επιφέρει πολλά προβλήματα.

5. Η αγάπη για τον χορό:
Εξίσου σημαντική είναι η αγάπη σας για τον χορό. Το ταλέντο δεν έχει τόση σημασία όσο η αγάπη για αυτό που κάνετε, γιατί αυτή σας δίνει το κίνητρο που χρειάζεστε για να προσπαθήσετε.

6. Τα χρήματα:
Ο χορός γενικά, και ο αγωνιστικός χορός ειδικά, κοστίζει αρκετά. Αν δεν έχετε χρήματα για να αγοράζετε/νοικιάζετε κοστούμια και να πληρώνετε ιδιωτικά μαθήματα, δεν έχετε μέλλον στους διαγωνισμούς.

7. Να συμπληρώνετε ο ένας τον άλλο:
Είναι πολύ ωραίο να ταιριάζετε ως χαρακτήρες με τον/την παρτενέρ σας. Όταν όμως ο παρτενέρ σας είναι ντροπαλός χαρακτήρας και εσείς πιο ατίθασος, η εικόνα που παρουσιάζετε στην πίστα είναι πιο ισορροπημένη.

Προσοχή:

Ο αθλητικός χορός και ο Επαγγελματικός χορός, αυτά τα είδη χορευτικής ενασχόλησης, ίσως να φαίνονται απλά και προσιτά σε όλους, αλλά δεν είναι.
Όποιος αποφασίσει να ασχοληθεί με τον Αθλητικό και τον επαγγελματικό χορό θα πρέπει να έχει:

Καλή υγεία και καλή φυσική κατάσταση.

Στον αθλητικό χορό το πιστοποιητικό υγείας από γιατρό είναι απαραίτητο.
Πριν λοιπόν ασχοληθείτε πιο σοβαρά με τον χορό και την τεχνική του (αθλητικός χορός, επαγγελματικός χορός), βεβαιωθείτε ότι η υγεία σας είναι σε καλή κατάσταση κάνοντας μια επίσκεψη σε κάποιο γιατρό, την οποία θα επαναλαμβάνετε όταν χρειάζεται (θα σας το πει αυτός κάθε πότε), και θα... είστε πανέτοιμος για να ασχοληθείτε με όλα τα είδη χορού και την τεχνική τους.
Στην αρχή της εκπαίδευσης του μαθητή, όσο μικρές απαιτήσεις ή στόχους και εάν αυτός έχει, η εκπαίδευση και η παρακολούθηση από δάσκαλο είναι απαραίτητη.
Το να μάθει ή να βελτιώσει κάποιος κάποια πράγματα μέσα από βιβλία ή βίντεο είναι εφικτό με την προϋπόθεση ότι αυτός που το κάνει, κατέχει ήδη κάποιες βασικές γνώσεις με τη βοήθεια δασκάλου.
Είναι πολύ σημαντικό όταν το κάνει αυτό να είναι ήδη χορευτής, έστω και μέτριος.


Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι ο χορός είναι δώρο των θεών προς τον άνθρωπο.

Αφοσιωμένοι πιστά στην ιδέα ότι ο Κοινωνικός χορός ομορφαίνει την ζωή όλων μας και μας κάνει καλύτερους, αγωνιζόμαστε συνεχώς για την διάδοσή του.
Η ιστoσελίδα "pro-dance", με εντελώς δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις παροχές, προσπαθεί καθημερινά να προσφέρει χρήσιμα για τον χορό πράγματα, κάνοντας τον χορό προσιτό ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν χρήματα για να ασχοληθούν με τον χορό ή κάποιο πρόβλημα τους κρατάει μακριά από αυτόν.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε: 
E-mail:
info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.