Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Διαγωνισμος χορού. Η επιλογή των ρούχων.

H καλή παρουσία, η διάκριση, η επιβράβευση με το χειροκρότημα, η καλή βαθμολογία των κριτών και τα μετάλλια σε ένα διαγωνισμό χορού υψηλού επιπέδου, είναι ο τελικός στόχος όσων αποφασίζουν να ασχοληθούν με τον αθλητικό χορό.

Οι διαγωνισμοί αθλητικού χορού είναι πολύ ευχάριστο και ενδιαφέρον θέαμα για τους θεατές. Ακόμα και εάν η παρουσία  και το χειροκρότημά τους πρόκειται να συνδράμουν στην διάκριση κάποιου αθλητή ή κάποιου ζευγαριού που διαγωνίζεται, η διάθεση τους δεν θα χαλάσει. Ίσως η επιθυμία τους για την διάκριση κάποιου ζευγαριού να αγχώνει λίγο τους θεατές, αλλά σε καμία περίπτωση το άγχος του θεατή δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό των αθλητών.

Είναι λογικό να υπάρχει άγχος στους διαγωνιζομένους αθλητές χορού αφού σε ένα διαγωνισμό αθλητικού χορού κρίνεται η προσπάθεια πολλών μηνών, πολλές φορές ετών.

Ένα θέμα που αγχώνει και προβληματίζει πολύ τους αθλητές χορού είναι και η εμφάνισή τους, αφού από τα ρούχα τους δηλαδή τα κουστούμια χορού και τα αξεσουάρ χορού που θα επιλέξουν, κρίνονται πολλά πράγματα εξίσου σημαντικά όσο η εκτέλεση της χορογραφία τους η τεχνική τους η γενική εικόνα τους κλπ.

Η εξωτερική παρουσία του ζευγαριού σε ένα διαγωνισμό χορού, δηλαδή το πώς φαίνονται μαζί οι δύο παρτενέρ, εάν ταιριάζουν στην ενδυμασία και γενικά στην εμφάνιση, ασκεί μεγάλη επιρροή στην αντίληψη ενός κριτή αθλητικού χορού και συνεπώς στην βαθμολογία που θα δώσει στο κάθε ζευγάρι. Επίσης η εξωτερική εμφάνιση του ζευγαριού, επηρεάζει πολύ την προδιάθεση και τις αντιδράσεις του κοινού που και αυτό σε ένα βαθμό θα επιρρεάσει τους κριτές,

Όσοι ασχολούνται με τον αθλητικό χορό, πρέπει να γνωρίζουν πως στους ερασιτεχνικούς διαγωνισμούς χορού στα αρχικά επίπεδα, δεν επιτρέπεται η χρήση στολών. Το γεγονός αυτό συχνά αγχώνει περισσότερο τους διαγωνιζόμενους που γνωρίζουν πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ένδυση στους αγώνες.

Με τη σωστή καθοδήγηση κάθε ζευγάρι μπορεί να κάνει έξυπνους και όμορφους συνδυασμούς ρούχων που θα κερδίσουν τις εντυπώσεις και την προσοχή του κοινού και των κριτών.

Για τους απαλούς χορούς:

Οι καβαλιέροι μπορούν να επιλέξουν τον κλασσικό συνδυασμό: μαύρο παντελόνι με λευκό πουκάμισο και παπιγιόν. Οι πιο «τολμηροί» μπορούν να προσθέσουν και ένα μαύρο γιλέκο ή ένα μαύρο ελαφρύ σακάκι.
Για τις ντάμες ιδανική επιλογή είναι ένα μακρύ φόρεμα, ή μία μακριά φούστα με ασορτί μπλούζα. Η επιλογή χρώματος θα εξαρτηθεί από τα ρούχα του καβαλιέρου. Αποφύγετε το μαύρο χρώμα ιδίως αν και ο καβαλιέρος σας φοράει μαύρα για να μην κρύβονται οι γραμμές σας. Μπορείτε να επιλέξετε ένα φόρεμα στο ίδιο χρώμα με το πουκάμισο του παρτενέρ σας. Το μήκος του φορέματος δεν θα πρέπει να ξεπερνά το ύψος του αστραγάλου. Πριν κατασταλάξετε σε ένα ένδυμα δοκιμάστε το και χορέψτε μόνη και με τον παρτενέρ σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν σας εμποδίζει (δεν το πατάτε εσείς ή ο καβαλιέρος σας).
Τα παπούτσια των χορευτών θα πρέπει να είναι ειδικά χορευτικά παπούτσια για απαλούς χορούς με ελαστική, τσόχινη σόλα, που ταιριάζουν χρωματικά με την ενδυμασία σας.

Για τους Latin:

Για τους καβαλιέρους, και σε αυτήν τη περίπτωση, ασφαλέστερη επιλογή είναι ένα μαύρο παντελόνι συνδυασμένο με ένα πουκάμισο οποιουδήποτε χρώματος. Μπορείτε ακόμα να επιλέξετε κάποιο κομψό μπλουζάκι σε οποιοδήποτε χρώμα.

Οι ντάμες μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε ένα φόρεμα ή φούστα μετρίου μήκους με πιέτες ή βολάν και σε ένα σχετικά μακρύ, εφαρμοστό φόρεμα με μεγάλο σκίσιμο στο πλάι. Το σκίσιμο θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να μην εμποδίζει τις κινήσεις του αριστερού ποδιού. Το χρώμα του φορέματος/ φούστα-μπλούζα θα πρέπει να είναι έντονο για να είναι πιο ορατό στους κριτές, αλλά μπορείτε να επιλέξετε και μαύρο, αν ο καβαλιέρος σας φορά χρωματιστό μπλουζάκι. Αν το φόρεμα ή η μπλούζα σας έχει μανίκια, βεβαιωθείτε ότι αυτά δεν παρεμποδίζουν τι κινήσεις των χεριών σας. Αντίστοιχα, αν έχει ραντάκια, σιγουρευτείτε ότι δεν πέφτουν από τον ώμο σας ή δέστε τα πίσω στην πλάτη με ένα πλαστικό και διάφανο λάστιχο. Αν το φόρεμά σας είναι πολύ κοντό ή σηκώνεται εύκολα όταν χορεύετε, μην παραλείψετε να φορέσετε και κολάν κάτω από αυτό. Το κολάν θα πρέπει να είναι στο χρώμα του δέρματος και να έχει διακριτική γραμμή στη μέση ώστε να μην φαίνεται κάτω από το φόρεμά σας.

Τα παπούτσια των χορευτών θα πρέπει να είναι ειδικά χορευτικά παπούτσια για Latin χορούς με ελαστική, τσόχινη σόλα, που ταιριάζουν χρωματικά με την ενδυμασία σας.

Ως χορευτικό ζευγάρι θα πρέπει να έχετε αποφασίσει από κοινού για τις ενδυματολογικές και χρωματικές σας επιλογές. Κάντε τουλάχιστον μία συνολική πρόβα της χορογραφίας σας με τα ρούχα που θα φορέσετε, το make-up και το χτένισμα που θα κάνετε την ημέρα του διαγωνισμού. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει μαζί σας όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ και αντικείμενα που μπορεί να χρειαστείτε πριν, μετά, αλλά και κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού (σε κάποιο κενό).

Προσοχή:
Η τεχνική χορού δεν πρέπει να απασχολεί πολύ τον χορευτή στα πρώτα του βήματα.
Η τεχνική χορού είναι απολύτως απαραίτητη στον αθλητικό χορό και φυσικά στον επαγγελματικό χορό. Ο αθλητικός χορός και ο Επαγγελματικός χορός, αυτά τα είδη χορευτικής ενασχόλησης, ίσως να φαίνονται απλά και προσιτά σε όλους, αλλά δεν είναι.
Όποιος αποφασίσει να ασχοληθεί με τον Αθλητικό και τον επαγγελματικό χορό θα πρέπει να έχει:
Καλή υγεία και καλή φυσική κατάσταση.
Στον αθλητικό χορό το πιστοποιητικό υγείας από γιατρό είναι απαραίτητο.
Πριν λοιπόν ασχοληθείτε πιο σοβαρά με τον χορό και την τεχνική του (αθλητικός χορός, επαγγελματικός χορός), βεβαιωθείτε ότι η υγεία σας είναι σε καλή κατάσταση κάνοντας μια επίσκεψη σε κάποιο γιατρό, την οποία θα επαναλαμβάνετε όταν χρειάζεται (θα σας το πει αυτός κάθε πότε), και θα... είστε πανέτοιμος για να ασχοληθείτε με όλα τα είδη χορού και την τεχνική τους.
Στην αρχή της εκπαίδευσης του μαθητή, όσο μικρές απαιτήσεις ή στόχους και εάν αυτός έχει, η εκπαίδευση και η παρακολούθηση από δάσκαλο είναι απαραίτητη.
Το να μάθει ή να βελτιώσει κάποιος κάποια πράγματα μέσα από βιβλία ή βίντεο είναι εφικτό με την προϋπόθεση ότι αυτός που το κάνει, κατέχει ήδη κάποιες βασικές γνώσεις με τη βοήθεια δασκάλου.
Είναι πολύ σημαντικό όταν το κάνει αυτό να είναι ήδη χορευτής, έστω και μέτριος.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.