Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Αθλητικός χορός: Λειτουργία, οργάνωση, φορείς.

Οι αγώνες αθλητικού χορού προάγουν τον χορό από μια απλή καλλιτεχνική έκφραση σε άθλημα.

Θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει Αθλητικός χορός με την έννοια του δυναμισμού που προϋποθέτει ένα άθλημα, ατομικό ή ομαδικό. Όμως ακόμα και σε ένα τόσο καλλιτεχνικό, τόσο εκφραστικό, τόσο πολυσύνθετο είδος τέχνης, όπως ο χορός, υπάρχει πάντα ο καλύτερος, όσο λίγο και να κρατάει αυτό. Δεν θα ήταν δίκαιο να υπάρχει ένα άθλημα χωρίς αγώνες, τόσο στον κλασικό όσο και στο σύγχρονο αθλητισμό.

Στην πατρίδα μας, όπως και σε όλες τις αθλητικά οργανωμένες χώρες, υπάρχει για κάθε άθλημα μια Ομοσπονδία. Η Ομοσπονδία κάθε αθλήματος αποφασίζει για τους κανόνες των αγώνων, τις προϋποθέσεις λειτουργίας των συλλόγων και γενικά για ότι αφορά το συγκεκριμένο άθλημα σε εθνικό επίπεδο. Οι Ομοσπονδίες κάθε αθλήματος σε όλες τις χώρες, είναι ταυτόχρονα μέλη της αντίστοιχης Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Δυστυχώς στον Αθλητικό χορό και γενικά σε όλα τα είδη χορού, διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα, δεν συμβαίνει το ίδιο πράγμα.

Υπάρχουν λοιπόν πολλές Ομοσπονδίες, όλες τους δηλώνουν μοναδικές, όλες δηλώνουν επίσημες, όλες δηλώνουν «οι εκπρόσωποι», όλες κάνουν διαγωνισμούς, όλες έχουν δικούς τους αγώνες με δικούς τους διαφορετικούς κανόνες, όλες οι ελληνικές ομοσπονδίες, πληρώνουν ετήσιες συνδρομές σε κάποιες άλλες αντίστοιχες στο εξωτερικό, για να μπορούν να δηλώνουν έτσι εκπρόσωποι μας.
Όσοι ασχολούνται με τον Αθλητικό χορό με την σειρά τους πληρώνουν συνδρομές, και συμμετοχές, οι σπόνσορες για να τους δουν πληρώνουν διαφημίσεις , ο κόσμος για να τους δει πληρώνει τα εισιτήρια.

Παρ' όλα αυτά, τα όχι και τόσο ορθόδοξα, ο αθλητικός χορός προοδεύει, κάθε χρόνο βγαίνουν νέα ζευγαράκια που δείχνουν ότι το μέλλον μπορεί να είναι καλύτερο σε όλους τους τομείς. Ο κόσμος γεμίζει τα γήπεδα, η τηλεόραση επίσης σιγά σιγά περιμένοντας τον Γκάλη του χορού, ανακαλύπτει ότι ο χορός πέρα από τα κορίτσια πίσω από τις φίρμες στα πρωινάδικα και στα κέντρα, έχει ενδιαφέρον.

Η ελπίδα και η προσδοκία όλων μας, αλλά περισσότερο όσων ασχολούνται με τον Αθλητικό χορό, είτε ως αθλητές, είτε ως κριτές, είτε ως οργανωτές αγώνων, είναι ότι ο χορός θα αποτελέσει τελικά ένα από τα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων και ότι οι αθλητές που λαμβάνουν μέρος στις διοργανώσεις αθλητικού χορού, θα είναι πλέον αθλητές ενός Ολυμπιακού Αθλήματος.

Τόσο οι Διεθνείς, όσο και οι ελληνικές Ομοσπονδίες Αθλητικού χορού, προσπαθούν με πάθος για την επίτευξη αυτού του πολύ σημαντικού στόχου.

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι ο χορός είναι δώρο των θεών προς τον άνθρωπο.

Αφοσιωμένοι πιστά στην ιδέα ότι ο Κοινωνικός χορός ομορφαίνει την ζωή όλων μας και μας κάνει καλύτερους, αγωνιζόμαστε συνεχώς για την διάδοσή του.
Η ιστoσελίδα "pro-dance", με εντελώς δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις παροχές, προσπαθεί καθημερινά να προσφέρει χρήσιμα για τον χορό πράγματα, κάνοντας τον χορό προσιτό ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν χρήματα για να ασχοληθούν με τον χορό ή κάποιο πρόβλημα τους κρατάει μακριά από αυτόν.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.