Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Dancesport. Κατάταξη των χορευτών διεθνώς.

Όπως συμβαίνει σε κάθε άθλημα, έτσι και στον αθλητικό χορό, γνωστός και ως dancesport, κάθε αγώνας γίνεται πιο συναρπαστικός όταν διαγωνίζονται χορευτές του ίδιου επιπέδου.

Γι' αυτό το λόγο, ο αγωνιστικός χορός ballroom περιλαμβάνει ένα μοναδικό σύστημα κατάταξης των χορευτών σε επίπεδα, που διασφαλίζει τη δίκαιη διεξαγωγή του αγώνα ανάμεσα σε ισάξια ζευγάρια.
Όσο οι χορευτές αποκτούν εμπειρία, ανεβαίνουν στα υψηλότερα αγωνιστικά επίπεδα, και κρίνονται με βάση πιο περίπλοκες φιγούρες και σε περισσότερους χορούς.
Υπάρχουν δύο συστήματα κατάταξης αγώνων ballroom, τα οποία βασίζονται στην χορογραφημένη ρουτίνα που θα παρουσιάσουν οι διαγωνιζόμενοι.

1. Αν η χορογραφία περιορίζεται σε ένα τυπικό βηματολόγιο, τότε ο διαγωνισμός θεωρείται κλειστού τύπου (closed).

2. Αν η χορογραφία είναι πιο ελεύθερη και ανοιχτή στην ατομική έκφραση, τότε κατατάσσεται στους διαγωνισμούς ανοιχτού τύπου (open).

   • Στα κλειστά προγράμματα, οι διαγωνιζόμενοι χωρίζονται σε τρία επίπεδα: το χάλκινο (bronze), το ασημένιο (silver), και το χρυσό (gold). Με την ίδια λογική, τα βήματα όλων των καθιερωμένων στους διαγωνισμούς χορών κατηγοριοποιούνται στα αντίστοιχα επίπεδα (bronze, silver, και gold) ανάλογα με το επίπεδο δυσκολίας και την πολυπλοκότητα που παρουσιάζουν.

Κατά συνέπεια, ένας χορευτής επιπέδου bronze θα πρέπει να μπορεί να εκτελέσει τα βασικά βήματα των χορών, ένας χορευτής επιπέδου silver αναμένεται να γνωρίζει, εκτός από τις βασικές φιγούρες, και μερικές επιπλέον φιγούρες μεγαλύτερου επιπέδου, και τέλος, ένας χορευτής επιπέδου gold πρέπει να μπορεί να εκτελέσει όλες τις κινήσεις, από τις ευκολότερες ως τις πιο δύσκολες.

Οι χορευτές ανεβαίνουν συνήθως κατηγορίες συλλέγοντας πόντους σε διαγωνισμούς. Κάθε χορευτής μπορεί να δηλώσει οποιοδήποτε χορευτικό επίπεδο στο ξεκίνημά του, αλλά δεν έχει το δικαίωμα να διαγωνιστεί αργότερα σε χαμηλότερα επίπεδα.

Παρόλα αυτά, μπορούν να διαγωνιστούν σε υψηλότερα επίπεδα, και ιδίως όταν χορεύουν σε ζευγάρια, αφού ο παρτενέρ με το υψηλότερο επίπεδο καθορίζει το χορευτικό επίπεδο του ζευγαριού.

   • Οι διαγωνισμοί ανοιχτού τύπου αφορούν σε πιο έμπειρους χορευτές και περιλαμβάνουν:

1. Το επίπεδο των αρχαρίων (Novice),
2. Το επίπεδο πριν το πρωτάθλημα (Pre-Championship), και
3. Το επίπεδο του πρωταθλήματος (Championship).

Εφόσον οι χορευτές χορογραφούν οι ίδιοι τη ρουτίνα τους στους διαγωνισμούς ανοικτού τύπου, θεωρείται ότι έχουν γνώση των βασικών κινήσεων και βημάτων όλων των χορευτικών επιπέδων (bronze, silver, gold).

Εάν οι χορευτές διαγωνίζονται και στους ανοικτού και στους κλειστού τύπου διαγωνισμούς, θα ανήκουν σε δύο κατηγορίες επιπέδων (bronze, silver ή gold, για τον κλειστό και novice, pre-championship ή championship, για τον ανοικτό).
Μπορεί να χρειαστεί πολλά χρόνια για να φτάσει ένας χορευτής σε υψηλό επίπεδο ικανοτήτων.

Για να πετύχει κάποιος ως χορευτής θέλει επιμονή και προσπάθεια, και μπορεί να η πορεία του να εξελιχθεί πολύ κουραστική και επίπονη διαδικασία, όμως, η ευχαρίστηση και η αίσθηση ολοκλήρωσης που προσφέρει στους χορευτές, ανεξαρτήτου ηλικίας και ικανοτήτων είναι μοναδική και αξίζει όσο τίποτα άλλο.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.