Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Διαγωνισμός χορού: Τι πρέπει να προσέξετε.

Η πρώτη επαφή με τον αγωνιστικό χορό μπορεί να είναι αρκετά αγχωτική. Σε ένα διαγωνισμό χορού θα βρεθείτε σε μια τεράστια αίθουσα ballroom, αντιμέτωποι με ένα πολυπληθές κοινό, χορευτικά ζευγάρια διαφόρων επιπέδων με φανταχτερά κοστούμια, δυνατή μουσική και, φυσικά, κριτές. Ο μόνος τρόπος να για να απολαύσετε τη μέρα αυτή και να θυμάστε τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό ως μία διδακτική εμπειρία είναι να αντιμετωπίσετε τη διαδικασία με θετικές σκέψεις και αισιοδοξία.

Για την καλύτερη επίδοσή σας, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε περίπου τι θα συναντήσετε στο χώρο διεξαγωγής του διαγωνισμού, έτσι ώστε να μπορέσετε να είστε προετοιμασμένοι ψυχικά και σωματικά.

Όπως έχουμε αναφέρει σε σχετικό άρθρο, είναι προτιμότερο να έχετε προετοιμάσει το μακιγιάζ και το χτένισμά σας από το σπίτι. Έτσι δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για να βρείτε κάποιον χώρο με καθρέφτη και κατάλληλο φωτισμό πριν το διαγωνισμό.

Το μόνο που ίσως χρειαστεί να κάνετε μετά την άφιξή σας στο χώρο του διαγωνισμού είναι να προσθέσετε τις τελευταίες λεπτομέρειες και να επιδιορθώσετε την αμφίεση και το χτένισμά σας .
Μόλις φτάσετε στο χώρο που διοργανώνεται ο διαγωνισμός (μπορεί να είναι ένα ξενοδοχείο, ένα γυμναστήριο, ή ένα στάδιο), ερευνήστε τον περιβάλλοντα χώρο και τακτοποιηθείτε. Βρείτε τον χώρο προετοιμασίας των διαγωνιζόμενων, μπορεί να είναι τουαλέτες, αποδυτήρια ή κάποια άλλη αίθουσα. Ενημερωθείτε σχετικά με την ώρα που θα διαγωνισθείτε, και ελέγξτε αν υπάρχουν τροποποιήσεις στο διαγωνιστικό πρόγραμμα, σε περίπτωση που έχουν γίνει αλλαγές της «τελευταίας στιγμής».

Όσο περιμένετε τη σειρά σας, προσπαθήστε να χαλαρώσετε και να εξοικειωθείτε με το χώρο. Ανατρέξτε στην χορογραφία σας νοερά, και επαναλάβετέ την μαζί με τον παρτενέρ σας και μόνοι σας, ώστε να έχετε προθερμανθεί σωματικά και διανοητικά και να έχετε προετοιμαστεί ψυχολογικά.

Έχετε το νου σας στις ανακοινώσεις που γίνονται από το μεγάφωνο. Μόλις ακούσετε την ανακοίνωση έναρξης του διαγωνισμού στον οποίο συμμετέχετε, ανεβείτε στην πίστα (από το σημείο εισόδου), βρείτε και καταλάβετε ένα κενό σημείο στο χώρο, και ετοιμαστείτε να χορέψετε αμέσως μόλις ξεκινήσεις η μουσική.

Προτού ανεβείτε στην πίστα, βεβαιωθείτε ότι ο καβαλιέρος στο ζευγάρι σας έχει καρφιτσώσει τον αριθμό διαγωνιζομένου στην πλάτη του.

Έχετε υπόψη ότι ανάλογα με το είδος του διαγωνισμού και τον αριθμό των συμμετεχόντων, μπορεί να διαγωνιστείτε με ζευγάρια διαφόρων επιπέδων και τομέων. Αν σε κάποιο διαγωνισμό έχουν δηλώσει συμμετοχή λιγότερα από τρία ζευγάρια, οι διοργανωτές μπορεί να αποφασίσουν να διαγωνιστούν ταυτόχρονα με ζευγάρια άλλου επιπέδου, για εξοικονόμηση χώρου και χρόνου. Οι κριτές θα βαθμολογήσουν τα ζευγάρια αυτά ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα, οπότε μην ανησυχήσετε για τον ανταγωνισμό.

Το πιο σημαντικό είναι να διασκεδάσετε. Ξεχάστε την τεχνική και την βαθμολογία. Χορέψτε και αφήστε το σώμα σας να κάνει τα υπόλοιπα. Εκφραστείτε πάνω στη μουσική και δείξτε στο κοινό και τους κριτές ότι απολαμβάνετε αυτό που κάνετε. Έτσι, θα κερδίσετε τις εντυπώσεις και θα εκτιμηθεί περισσότερο η προσπάθειά σας.

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, θα στοιχιθείτε μαζί με τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους και θα περιμένετε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Αυτό μπορεί να μην γίνει αμέσως, αλλά να ακολουθήσει έπειτα από μερικούς επιπλέον χορούς. Οι νικητές θα λάβουν βραβεία και μετάλλια, ενώ όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα παραλάβουν κορδέλες σύμφωνα με τη σειρά κατάταξής τους.

Προετοιμάστε την χορογραφία σας όσο καλύτερα μπορείτε και δώστε τον καλύτερό σας εαυτό πάνω στη σκηνή. Αν καταφέρετε να κερδίσετε, η ψυχική ικανοποίηση θα είναι τεράστια. Αν πάλι δεν τα πάτε τόσο καλά, θα έχετε κερδίσει μια σημαντική εμπειρία και θα έχετε τολμήσει κάτι που λίγα άτομα που ασχολούνται με τον χορό έχουν κάνει. Μην ξεχνάτε ότι το πόσο υψηλή είναι η θέση που κατακτήσατε εξαρτάται από τον αριθμό των διαγωνιζόμενων και το εύρος του διαγωνισμού στον οποίο συμμετείχατε. Όποιο όμως κι αν είναι το αποτέλεσμα, να νοιώθετε περήφανοι για την προσπάθειά σας και να ευχαριστήσετε τον παρτενέρ σας για την στήριξη που σας έδωσε.

Προσοχή:

Η τεχνική χορού δεν πρέπει να απασχολεί πολύ τον χορευτή στα πρώτα του βήματα.
Η τεχνική χορού είναι απολύτως απαραίτητη στον αθλητικό χορό και φυσικά στον επαγγελματικό χορό. Ο αθλητικός χορός και ο Επαγγελματικός χορός, αυτά τα είδη χορευτικής ενασχόλησης, ίσως να φαίνονται απλά και προσιτά σε όλους, αλλά δεν είναι.
Όποιος αποφασίσει να ασχοληθεί με τον Αθλητικό και τον επαγγελματικό χορό θα πρέπει να έχει:
Καλή υγεία και καλή φυσική κατάσταση.
Στον αθλητικό χορό το πιστοποιητικό υγείας από γιατρό είναι απαραίτητο.
Πριν λοιπόν ασχοληθείτε πιο σοβαρά με τον χορό και την τεχνική του (αθλητικός χορός, επαγγελματικός χορός), βεβαιωθείτε ότι η υγεία σας είναι σε καλή κατάσταση κάνοντας μια επίσκεψη σε κάποιο γιατρό, την οποία θα επαναλαμβάνετε όταν χρειάζεται (θα σας το πει αυτός κάθε πότε), και θα... είστε πανέτοιμος για να ασχοληθείτε με όλα τα είδη χορού και την τεχνική τους.
Στην αρχή της εκπαίδευσης του μαθητή, όσο μικρές απαιτήσεις ή στόχους και εάν αυτός έχει, η εκπαίδευση και η παρακολούθηση από δάσκαλο είναι απαραίτητη.
Το να μάθει ή να βελτιώσει κάποιος κάποια πράγματα μέσα από βιβλία ή βίντεο είναι εφικτό με την προϋπόθεση ότι αυτός που το κάνει, κατέχει ήδη κάποιες βασικές γνώσεις με τη βοήθεια δασκάλου.
Είναι πολύ σημαντικό όταν το κάνει αυτό να είναι ήδη χορευτής, έστω και μέτριος.


Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι ο χορός είναι δώρο των θεών προς τον άνθρωπο


Αφοσιωμένοι πιστά στην ιδέα ότι ο Κοινωνικός χορός ομορφαίνει την ζωή όλων μας και μας κάνει καλύτερους, αγωνιζόμαστε συνεχώς για την διάδοσή του.
Η ιστoσελίδα "pro-dance", με εντελώς δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις παροχές, προσπαθεί καθημερινά να προσφέρει χρήσιμα για τον χορό πράγματα, κάνοντας τον χορό προσιτό ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν χρήματα για να ασχοληθούν με τον χορό ή κάποιο πρόβλημα τους κρατάει μακριά από αυτόν.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.
Στείλτε μας μ ένα e-mail ή κάντε μας ένα τηλέφωνο, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.