Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Τα οφέλη των διαγωνισμών χορού.

Οι λάτρεις των ballroom χορών, σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι χιλιάδες. Ακόμα, όμως και για τους πιο φανατικούς χορευτές κοινωνικών χορών, υπάρχει μία πλευρά των ballroom χορών που είτε απορρίπτουν λόγω φόβου, είτε αποφεύγουν λόγω σεμνότητας και ντροπής. Ο λόγος φυσικά για το dancesport, που αποτελεί την αγωνιστική πλευρά του ballroom.

Πολλοί θεωρούν κατακριτέα την ύπαρξη στοιχείων ανταγωνισμού σε μία δραστηριότητα-τέχνη που στοχεύει στην ψυχαγωγία και στη διασκέδαση των συμμετεχόντων. Άλλοι πάλι επικροτούν τους διαγωνισμούς ballroom, αλλά δεν προτίθενται να συμμετάσχουν οι ίδιο σε κάποιο διαγωνισμό.

Οι παραπάνω απόψεις και προβληματισμοί είναι σεβαστοί και απολύτως κατανοητοί. Οφείλουμε παρ' όλα αυτά να αναφέρουμε και να αναγνωρίσουμε τη σπουδαιότητα του dancesport για τους χορευτές-αθλητές και τη συνεισφορά του στην αναγνώριση των χορών ballroom ως άθλημα.

Η λέξη «διαγωνισμός» είναι από μόνη της ικανή να προκαλέσει αρνητικά συναισθήματα, όπως στρες, άγχος, φόβο ακόμα και πανικό. Γι' αυτό και πρέπει να ενθαρρύνεται η συμμετοχή των μαθητών σε διαγωνισμούς, προκειμένου να αποκτήσουν το αίσθημα του υγιούς συναγωνισμού, και της πειθαρχίας. Εκτός αυτού, οι διαγωνισμοί αποτελούν σημαντικό κίνητρο για τον μαθητή, αφού θα ανταμειφθεί άμεσα για τον κόπο και την προσπάθειά του με το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, και ιδιαίτερα μέσα από τις επευφημίες και το χειροκρότημα του κοινού, που θα έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της αυτοπεποίθησής του.

Στο σύνολο των πλεονεκτημάτων προσφέρει η συμμετοχή των χορευτών σε διαγωνισμούς πρέπει να προστεθεί η ανάπτυξη της ομαδικότητας, και της προσωπικής έκφρασης. Η πρώτη επιτυγχάνεται μέσω της κοινής προετοιμασίας με άλλα ζευγάρια και του διαγωνισμού με άλλους χορευτές. Η δεύτερη, μέσω της ατομικής προσπάθειας και της διεκδίκησης της πρώτης θέσης.

Όσον αφορά στους μαθητές που θεωρούν τους διαγωνισμούς χορού μια πρόκληση πέρα των δυνατοτήτων τους, θα επαναλάβουμε ότι υπάρχουν διαγωνισμοί για χορευτές κάθε επιπέδου, από αρχάριο μέχρι πολύ προχωρημένο. Οι κατηγορίες ποικίλουν ανάλογα με το χορευτικό επίπεδο, το στιλ χορού και την ηλικία, έτσι δίνεται σε κάθε μαθητή και δάσκαλο η ευκαιρία να διαγωνιστεί και να δοκιμάσει τις ικανότητές του στον χορό.

Οι διαγωνιζόμενοι χορευτές κρίνονται και βαθμολογούνται βάσει της εμπειρίας τους στον χορό και της απόδοσής τους την ημέρα του διαγωνισμού. Αν ο έχετε σοβαρές βλέψεις από το διαγωνισμό συνίσταται καλή προετοιμασία και πολύ εξάσκηση με τον/την παρτενέρ σας. Αν πάλι συμμετέχετε αποκλειστικά και μόνο για την εμπειρία, κάντε την καλύτερή σας προσπάθεια και απολαύστε τη διαδικασία, χωρίς να αγχώνεστε για το αποτέλεσμα.


Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.
Στείλτε μας μ ένα e-mail ή κάντε μας ένα τηλέφωνο, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.