Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Τα οφέλη των διαγωνισμών χορού
Οι λάτρεις των ballroom χορών, σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι χιλιάδες. Ακόμα, όμως και για τους πιο φανατικούς χορευτές κοινωνικών χορών, υπάρχει μία πλευρά των ballroom χορών που είτε απορρίπτουν λόγω φόβου, είτε αποφεύγουν λόγω σεμνότητας και ντροπής. Ο λόγος φυσικά για το dancesport, που αποτελεί την αγωνιστική πλευρά του ballroom.

Πολλοί θεωρούν κατακριτέα την ύπαρξη στοιχείων ανταγωνισμού σε μία δραστηριότητα-τέχνη που στοχεύει στην ψυχαγωγία και στη διασκέδαση των συμμετεχόντων. Άλλοι πάλι επικροτούν τους διαγωνισμούς ballroom, αλλά δεν προτίθενται να συμμετάσχουν οι ίδιο σε κάποιο διαγωνισμό.

Οι παραπάνω απόψεις και προβληματισμοί είναι σεβαστοί και απολύτως κατανοητοί. Οφείλουμε παρ' όλα αυτά να αναφέρουμε και να αναγνωρίσουμε τη σπουδαιότητα του dancesport για τους χορευτές-αθλητές και τη συνεισφορά του στην αναγνώριση των χορών ballroom ως άθλημα.

Η λέξη «διαγωνισμός» είναι από μόνη της ικανή να προκαλέσει αρνητικά συναισθήματα, όπως στρες, άγχος, φόβο ακόμα και πανικό. Γι' αυτό και πρέπει να ενθαρρύνεται η συμμετοχή των μαθητών σε διαγωνισμούς, προκειμένου να αποκτήσουν το αίσθημα του υγιούς συναγωνισμού, και της πειθαρχίας. Εκτός αυτού, οι διαγωνισμοί αποτελούν σημαντικό κίνητρο για τον μαθητή, αφού θα ανταμειφθεί άμεσα για τον κόπο και την προσπάθειά του με το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, και ιδιαίτερα μέσα από τις επευφημίες και το χειροκρότημα του κοινού, που θα έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της αυτοπεποίθησής του.

Στο σύνολο των πλεονεκτημάτων προσφέρει η συμμετοχή των χορευτών σε διαγωνισμούς πρέπει να προστεθεί η ανάπτυξη της ομαδικότητας, και της προσωπικής έκφρασης. Η πρώτη επιτυγχάνεται μέσω της κοινής προετοιμασίας με άλλα ζευγάρια και του διαγωνισμού με άλλους χορευτές. Η δεύτερη, μέσω της ατομικής προσπάθειας και της διεκδίκησης της πρώτης θέσης.

Όσον αφορά στους μαθητές που θεωρούν τους διαγωνισμούς χορού μια πρόκληση πέρα των δυνατοτήτων τους, θα επαναλάβουμε ότι υπάρχουν διαγωνισμοί για χορευτές κάθε επιπέδου, από αρχάριο μέχρι πολύ προχωρημένο. Οι κατηγορίες ποικίλουν ανάλογα με το χορευτικό επίπεδο, το στιλ χορού και την ηλικία, έτσι δίνεται σε κάθε μαθητή και δάσκαλο η ευκαιρία να διαγωνιστεί και να δοκιμάσει τις ικανότητές του στον χορό.

Οι διαγωνιζόμενοι χορευτές κρίνονται και βαθμολογούνται βάσει της εμπειρίας τους στον χορό και της απόδοσής τους την ημέρα του διαγωνισμού. Αν ο έχετε σοβαρές βλέψεις από το διαγωνισμό συνίσταται καλή προετοιμασία και πολύ εξάσκηση με τον/την παρτενέρ σας. Αν πάλι συμμετέχετε αποκλειστικά και μόνο για την εμπειρία, κάντε την καλύτερή σας προσπάθεια και απολαύστε τη διαδικασία, χωρίς να αγχώνεστε για το αποτέλεσμα.

Προσοχή:
Η τεχνική χορού δεν πρέπει να απασχολεί πολύ τον χορευτή στα πρώτα του βήματα.
Η τεχνική χορού είναι απολύτως απαραίτητη στον αθλητικό χορό και φυσικά στον επαγγελματικό χορό. Ο αθλητικός χορός και ο Επαγγελματικός χορός, αυτά τα είδη χορευτικής ενασχόλησης, ίσως να φαίνονται απλά και προσιτά σε όλους, αλλά δεν είναι.
Όποιος αποφασίσει να ασχοληθεί με τον Αθλητικό και τον επαγγελματικό χορό θα πρέπει να έχει:
Καλή υγεία και καλή φυσική κατάσταση.
Στον αθλητικό χορό το πιστοποιητικό υγείας από γιατρό είναι απαραίτητο.
Πριν λοιπόν ασχοληθείτε πιο σοβαρά με τον χορό και την τεχνική του (αθλητικός χορός, επαγγελματικός χορός), βεβαιωθείτε ότι η υγεία σας είναι σε καλή κατάσταση κάνοντας μια επίσκεψη σε κάποιο γιατρό, την οποία θα επαναλαμβάνετε όταν χρειάζεται (θα σας το πει αυτός κάθε πότε), και θα... είστε πανέτοιμος για να ασχοληθείτε με όλα τα είδη χορού και την τεχνική τους.
Στην αρχή της εκπαίδευσης του μαθητή, όσο μικρές απαιτήσεις ή στόχους και εάν αυτός έχει, η εκπαίδευση και η παρακολούθηση από δάσκαλο είναι απαραίτητη.
Το να μάθει ή να βελτιώσει κάποιος κάποια πράγματα μέσα από βιβλία ή βίντεο είναι εφικτό με την προϋπόθεση ότι αυτός που το κάνει, κατέχει ήδη κάποιες βασικές γνώσεις με τη βοήθεια δασκάλου.
Είναι πολύ σημαντικό όταν το κάνει αυτό να είναι ήδη χορευτής, έστω και μέτριος.


Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι ο χορός είναι δώρο των θεών προς τον άνθρωπο


Αφοσιωμένοι πιστά στην ιδέα ότι ο Κοινωνικός χορός ομορφαίνει την ζωή όλων μας και μας κάνει καλύτερους, αγωνιζόμαστε συνεχώς για την διάδοσή του.
Η ιστoσελίδα "pro-dance", με εντελώς δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις παροχές, προσπαθεί καθημερινά να προσφέρει χρήσιμα για τον χορό πράγματα, κάνοντας τον χορό προσιτό ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν χρήματα για να ασχοληθούν με τον χορό ή κάποιο πρόβλημα τους κρατάει μακριά από αυτόν.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.
Στείλτε μας μ ένα e-mail ή κάντε μας ένα τηλέφωνο, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.