Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις! info@pro-dance.grΛάτιν ballroom χοροί. Πώς θα αποδώσετε καλύτερα.

Μία πολύ συνηθισμένη διαδικασία, που κάνουμε κάθε μέρα, είναι το να φορέσουμε ένα ζευγάρι παπούτσια. Συνήθως το επιλέγουμε ανάλογα με την δραστηριότητα που θα κάνουμε.

Άλλα παπούτσια θα βάλουμε σε μία έξοδο, άλλα στο τζόκιν, άλλα ποδόσφαιρό, άλλα στο μπαλέτο, στην ιππασία, κλπ. Αντίστοιχα, υπάρχουν ειδικά παπούτσια, κατάλληλα για τους Ballroom χορούς, έτσι ώστε η τέχνη του χορού να γίνεται πιο άνετη και πιο εύκολη.

Όποιος ασχολείται ήδη με τους Ballroom χορούς θα γνωρίζει ότι κάθε τι στον χορό εξαρτάται από πολλά πράγματα, το πιο σημαντικό όμως είναι το να μπορεί ο χορευτής να κινείται χωρίς να γλιστρά ή να κολλάει στο πάτωμα. Τα παπούτσια με λαστιχένιες σόλες, για παράδειγμα, και γενικά τα παπούτσια που «κολλάνε» στο πάτωμα, δυσχεραίνουν την ελεύθερη και άνετη κίνηση των χορευτών.

Οι απαλοί χοροί χαρακτηρίζονται από ακριβείς τοποθετήσεις των πελμάτων και μικρή περιστροφή των πελμάτων (για τις αλλαγές κατεύθυνσης), ενώ στους Latin χορούς η περιστροφή των πελμάτων (swivel action) είναι πολύ πιο έντονη.

Η περιστροφή του πέλματος προκύπτει φυσικά από την κίνηση του σώματος κατά τη διάρκεια του χορού, εφόσον χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα παπούτσια. Επομένως, ένα ζευγάρι παπούτσια ballroom είναι απαραίτητο σε κάθε χορευτή, είτε ασχολείται ερασιτεχνικά, είτε αγωνιστικά ή επαγγελματικά με τον χορό.

Τα ειδικά παπούτσια Ballroom είναι ελαφριά, πολύ ευλύγιστα και έχουν καστόρινες σόλες, που επιτρέπουν ευκολότερες και πιο ελεγχόμενες κινήσεις. Όπως ακριβώς τα κατάλληλα αθλητικά παπούτσια σας βοηθούν να αποδώσετε καλύτερα στο άθλημα για το οποίο δημιουργήθηκαν, αυτή ακριβώς είναι και η λειτουργία των παπουτσιών Ballroom.

Εφόσον λοιπόν αποφασίσετε να αποκτήσετε ένα ζευγάρι παπούτσια για Ballroom, θα πρέπει να προσέξετε κάποια πράγματα. Κατ' αρχάς μην ζητήσετε σκέτα «παπούτσια χορού». Θα πρέπει οπωσδήποτε τα παπούτσια που θα επιλέξετε να ΜΗΝ έχουν σόλα από καουτσούκ.

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, τόσο τα παπούτσια των αντρών, όσο και των γυναικών πρέπει να έχουν καστόρινες σόλες. Εξαιτίας της κατασκευής τους τα παπούτσια Ballroom δεν πρέπει να φοριούνται ποτέ εκτός πίστας (στον δρόμο, και γενικά σε ανώμαλο έδαφος), γι' αυτό και συνήθως διατηρούνται για 3 με 5 χρόνια (ανάλογα με την χρήση).

Εκτός από τα παπούτσια θα πρέπει να αγοράσετε και μία ειδική βούρτσα με μεταλλικά σύρματα για το καθάρισμα της σόλας των παπουτσιών σας. Το καθάρισμα των παπουτσιών θα πρέπει να γίνεται τακτικά για να απομακρύνεται η σκόνη, το κερί ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να υπήρχε στο πάτωμα που χορεύετε.

Φυσικά, το καθάρισμα δεν θα πρέπει να γίνεται στην πίστα, γιατί έτσι λερώνετε το πάτωμα που κάποιος άλλος χορευτής θα πατήσει. Τέλος, μία τσάντα για παπούτσια θα σας διευκόλυνε πάρα πολύ στη μεταφορά των παπουτσιών σας, της βούρτσας, και όποιων άλλων μικροαντικειμένων.

Τα γυναικεία παπούτσια Ballroom διαθέτουν μεταλλικό στέλεχος (το στενόμακρο τμήμα του παπουτσιού στο τακούνι) που τα συνηθισμένα τακούνια δεν έχουν. Με αυτόν τον τρόπο το τακούνι προστατεύεται κατά την διάρκεια των στροφών ή των βημάτων που γίνονται με το τακούνι (heel steps) και δεν σπάει.

Τα είδη των παπουτσιών που υπάρχουν είναι δύο, τα κλειστά στα δάχτυλα και τα ανοιχτά.

Τα κλειστά παπούτσια χρησιμοποιούνται για τους απαλούς χορούς και τα ανοιχτά για τους Latin. Τα κλειστά παπούτσια έχουν πιο χαμηλό τακούνι από τα Latin, αλλά επειδή τα δεύτερα είναι ανοιχτά στα δάχτυλα είναι πιο άνετα και έχουν πιο βολικό κούμπωμα από τα κλειστά, γι' αυτό και αν πρέπει να επιλέξετε ένα από τα δύο είδη, θα ήταν προτιμότερο να αγοράσετε ένα ζευγάρι Latin. Παρ' όλα αυτά, εσείς θα επιλέξετε αυτά που σας κάνουν να νοιώθετε πιο άνετα.

Τα αντρικά παπούτσια διατίθενται με δερμάτινα, λούστρινα και διάτρητα τελειώματα. Το λούστρινο δέρμα θερμαίνεται εύκολα και τα παπούτσια μπορεί να κολλάνε μεταξύ τους ή στο πάτωμα με αποτέλεσμα να σκοντάφτετε ή να πέσετε. Από την άλλη, τα διάτρητα τελειώματα τεντώνουν και χαλαρώνουν από την χρήση. Επομένως, είναι προτιμότερο να αγοράσετε δερμάτινα παπούτσια χορού που αντέχουν περισσότερο και δεν κολλάνε. Τα τακούνια των αντρικών παπουτσιών είναι πλατιά και πολύ πιο κοντά σε σχέση με τα γυναικεία.

Τα αντρικά παπούτσια διακρίνονται επίσης σε αυτά για τους απαλούς χορούς και σε αυτά για τους Latin και ξεχωρίζουν από το μήκος του τακουνιού (πιο ψηλά στους Latin, πιο χαμηλά στους απαλούς).

Στο τμήμα είδη χορού θα βρήτε πληροφορίες για τα παπούτσια, τα ρούχα και όλα τα αξεσουάρ χορού (βιβλία-cd, dvd)

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail:
info@pro-dance.gr
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.