Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Με ποιους προτιμάτε να χορεύετε.

Για να βελτιώσω τον τρόπο που χορεύω, πρέπει να χορεύω με καλύτερους από εμένα χορευτές. Ακούγεται σωστό, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.

Κάθε χορευτής ή χορεύτρια Ballroom, Latin, Salsa ή Tango, είναι διαφορετικός, έχει ένα δικό του μοναδικό τρόπο που χορεύει. Αυτό ισχύει για όλους τους χορευτές, ντάμες και καβαλιέρους.

Αρχάριοι ή προχωρημένοι όλοι οι χορευτές, ακόμα και οι δάσκαλοι και οι αθλητές χορού, διευθύνουν ή ακολουθούν διαφορετικά, έχουν διαφορετικό στήσιμο, διαφορετικό κράτημα, διαφορετικό τρόπο επαφής, διαφορές στο πώς χορεύουν στον ρυθμό, διαφορετική μουσικότητα, διαφορετικές γνώσεις, διαφορετική τεχνική, διαφορετική χρήση των χεριών, διαφορετικό στυλ, διαφορετική έκφραση, διαφορετική αντοχή και τελευταίο και πιο σημαντικό διαφορετική συμπεριφορά.

Ακόμα και εάν έχουν διδαχθεί για πολλά χρόνια από τον ίδιο δάσκαλο, στην ίδια σχολή, το ίδιο σύστημα, τις ίδιες ώρες με τα ίδια άτομα, καθένας έχει τον δικό του μοναδικό τρόπο που χορεύει.

Ένα πράγμα από όσα αναφέρονται πιο πάνω να κάνει διαφορετικά, αυτό και μόνο τον κάνει διαφορετικό από τους άλλους χορευτή, καβαλιέρο ή ντάμα, άρα το να χορέψεις μαζί του είναι μια διαφορετική εμπειρία, μία διαφορετική άσκηση, ένα διαφορετικό χορευτικό τεστ για σένα.

Ο τρόπος που χορεύουμε λοιπόν θα βελτιώνεται όσο περισσότερο χορεύουμε, όχι με τους ίδιους, πάντα καλύτερους από εμάς χορευτές, αλλά με πολλούς διαφορετικούς κάθε φορά παρτενέρ. Μαθαίνοντας να διευθύνουμε σαν καβαλιέροι ή να ακολουθούμε σαν ντάμες πολλούς διαφορετικού επιπέδου, στυλ, εμπειρίας και γνώσεων παρτενέρ.

Η καλή συμπεριφορά στους χώρους που χορεύονται οι ζευγαρωτοί χοροί επιβάλουν κάποια πρέπει. Δεν θα πρέπει οι καβαλιέροι να μονοπωλούν εγωιστικά τις πιο έμπειρες, πιο όμορφες ή πιο νέες ντάμες, αλλά να χορεύουν με όλες ή με όσο το δυνατόν περισσότερες, ανεξαρτήτως εμπειρίας ή εμφάνισης, χωρίς να παραμελούν βέβαια την συνοδό τους την γυναίκα τους, την φίλη τους ή τις γυναίκες της παρέας τους.

Οι ντάμες δεν θα πρέπει να απορρίπτουν τους αρχάριους ή τους λιγότερο έμπειρους καβαλιέρους, αντίθετα να τους ενθαρρύνουν και να ξεπερνούν την αμηχανία, τα λαθάκια ή τις άτσαλες κινήσεις τους.

Στα μάτια του θεατή που παρακολουθεί θεωρείτε πολύ μέτριος χαρακτήρας χορευτή, αυτός που θεωρεί τον εαυτό του τόσο υψηλού επιπέδου χορευτή, τόσο πολύ καλό για να χορεύει με αρχάριους.

Πολύ κακός τύπος χορευτή για τον θεατή είναι αυτός που χορεύει σπάνια και μόνο με τους καλύτερους χορευτές.

Ένας καλός έμπειρος χορευτής, που θέλει να γίνεται καλύτερος και πιο συμπαθής, χορεύει πολύ, με όλους και περισσότερο με τους αρχάριους για να τους ενθαρρύνει να γίνουν και αυτοί καλύτεροι.

Μετά από πολλά χρόνια εμπειρίας σαν δάσκαλος χορού, έχοντας οργανώσει, παρακολουθήσει και χορέψει σε αμέτρητες χορευτικές συγκεντρώσεις, πιστεύω ότι οι προτιμήσεις των αντρών και των γυναικών διαφέρουν στο αν προτιμούν να χορέψουν με καλύτερο από τους ίδιους παρτενέρ.

Εννέα στις δέκα γυναίκες προτιμούν να χορεύουν με πολύ καλύτερους από αυτές χορευτικά καβαλιέρους.

Αυτό είναι πολύ λογικό αφού ετοιμάστηκαν, ντύθηκαν όμορφα, αισθάνονται όμορφες και θα φαίνονται ακόμα πιο όμορφες όταν χορεύουν με ένα πιο έμπειρο καλύτερο από αυτές χορευτή.

Ελάχιστες ντάμες θέλουν να μοιρασθούν τις λίγες χορευτικές γνώσεις τους ή την μέτρια όπως πιστεύουν εμφάνισή τους, χορεύοντας σε μία ακρούλα, με ένα εξίσου αρχάριο ή χειρότερο από τις ίδιες χορευτικά καβαλιέρο.

Ένας στους τρεις καβαλιέρους προτιμούν να χορεύουν με χειρότερες από τους ίδιους χορευτικά ντάμες, ακόμα και με τις εντελώς αρχάριες ή νεοφερμένες ντάμες. Μεγάλο ποσοστό σε σχέση με μία στις δέκα των γυναικών.

Οι δύο στους τρεις καβαλιέρους προτιμούν να χορεύουν με ίδιου η καλύτερου επιπέδου από τους ίδιους ντάμες. Για να είμαστε δίκαιοι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι άντρες έχουν την ευκολία της επιλογής παρτενέρ, χωρίς να κινδυνεύουν να παρεξηγηθούν.

Επίσης σημαντικός παράγοντας στις προτιμήσεις περισσότερο των ανδρών είναι ο σκοπός, που δεν έχει καμία σχέση με την επιθυμία για καλύτερη εξάσκηση ή χορευτική βελτίωση αλλά μόνο με την δημιουργία γνωριμιών και σχέσεων.

Δυστυχώς οι περισσότεροι χορευτές άντρες και γυναίκες σε όλα τα είδη των ζευγαρωτών χορών, μόλις περάσουν το πρώτο στάδιο της χορευτικής τους εκπαίδευσης και δεν νιώθουν πια τόσο αρχάριοι, ξεχνούν τον εκπαιδευτικό σκοπό μέσω της καλής εξάσκησης, που τους προσφέρει κάθε ευκαιρία χορού με πολύ κόσμο και αρκούνται μόνο στην διασκέδαση και τις ευκαιρίες για νέες γνωριμίες.

Ένας καλός χορευτής θα πρέπει να έχει πρωτίστως καλή συμπεριφορά. Θα γίνεται συνεχώς καλύτερος εάν κάνει μαθήματα, πολύ εξάσκηση και όταν έχει την ευκαιρία να χορεύει με κόσμο, αυτό να το κάνει με όσο το δυνατόν περισσότερους και διαφορετικού επιπέδου παρτενέρ.

Να το κάνει συνειδητά, ψάχνοντας σε κάθε χορό ακόμα και με τον πιο αρχάριο παρτενέρ την δική του χορευτική βελτίωση, διορθώνοντας τα τυχόν λάθη ή τα σημεία που γνωρίζει ότι υστερεί.

Η ενθάρρυνση του αρχάριου, η θερμή αναγνώριση της εξέλιξης, ή ενθουσιώδης εκδήλωση θαυμασμού για τον πολύ καλό παρτενέρ, θα κάνει το χορευτικό κλίμα πολύ ευχάριστο και εσάς ένα πολύ συμπαθητικό, πολύ δημοφιλή παρτενέρ.
Μη ξεχνάτε ποτέ ότι χορεύοντας περνάμε όμορφα και ζούμε καλύτερα.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα. 
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.