Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Χορό μαθαίνεις μόνο χορεύοντας.

Ο μονός τρόπος για να μάθει κάποιος χορό είναι να χορεύει. Γι' αυτό άλλωστε και κάθε σχολή χορού διοργανώνει ballroom πάρτι.

Είναι πολύ σημαντικό, ιδίως για τον καβαλιέρο, να γίνονται συχνές επαναλήψεις και διορθώσεις στο υλικό που διδάχθηκε πρόσφατα. Η επανάληψη είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να «απομνημονεύσουν» οι μύες τα καινούρια βήματα. Όπως και σε κάθε άλλο άθλημα, έτσι και στον χορό χρειάζεται σωματική εξάσκηση για να μπορέσει το σώμα να εκτελεί αυτόματα οποιαδήποτε φιγούρα.

Πολλοί μαθητές σκέφτονται πως θα πρέπει πρώτα να μάθουν να χορεύουν από τα μαθήματά τους και την ατομική τους εξάσκηση και έπειτα να παρευρεθούν σε ένα πάρτι. Αυτό όμως δεν έχει ποτέ αποτέλεσμα. Ο μόνος τρόπος για να απορροφήσει και να κάνει πραγματικά «δικό του» ο μαθητής ένα βήμα, είναι να κάνει χορευτική εξάσκηση με παρτενέρ.

Η καλύτερη εξάσκηση είναι το δωρεάν ομαδικό μάθημα που γίνεται συνήθως πριν το πάρτι. Σε αυτό το μάθημα (που μπορεί να συμμετέχει ο καθένας) ο δάσκαλος χορού καθοδηγεί ολόκληρο το τμήμα σε μία επανάληψη των βασικών βημάτων κάθε χορού και οι μαθητές εξασκούνται χορεύοντας τα βήματα και μεταξύ τους σε ζευγάρια. Το πάρτι σαν χορευτική εξάσκηση μπορεί να μπερδέψει τον μαθητή, καθώς δεν υπάρχει καλός φωτισμός (είναι σκοτεινά λόγω ατμόσφαιρας) και κάθε ζευγάρι χορεύει διαφορετικά βήματα.

Πολλοί μαθητές διστάζουν να συμμετάσχουν στο ομαδικό μάθημα πριν το πάρτι, επειδή νοιώθουν αμήχανα μήπως κάνουν κάποιο λάθος μπροστά στους άλλους μαθητές. Σκοπός του μαθήματος είναι να διορθώσει ο μαθητής τυχόν λάθη και να λύσει τις απορίες του με τη βοήθεια του δασκάλου, γι' αυτό μην φοβάστε, τολμήστε, κάντε λάθος, μόνο έτσι θα μάθετε καλά.

Δυστυχώς υπάρχουν και χειρότερο από τον να μαθητή που φοβάται τα πάρτι και τα λάθη που θα κάνει μπροστά στο κοινό.

Πολλοί μαθητές επιλέγουν πολύ νωρίς να ασχοληθούν με τον επαγγελματικό χορό.
Αρχίζουν λοιπόν μαθήματα έχοντας σχεδόν απο την αρχή  σκοπό να γίνουν δάσκαλοι χορού το ταχύτερο.

Συνεργός στο έργο αυτό ο άπειρος ή φιλάργυρος δάσκαλός τους, που τους παροτρύνει λέγοντας τους πόσο ικανοί είναι, και πόσο καλοί θα γίνουν, αντί να τους συγκρατεί λέγοντας τους πρώτα να μάθουν να χορεύουν καλά και μετά να αρχίσουν να έχουν επαγγελματικές φιλοδοξίες.

Έτσι λοιπόν μαθαίνουν εξ αρχής ανδρικά και γυναικεία βήματα, την τεχνική και την ορολογία τους, ασχολούνται ως επί το πλείστον με αυτά τον περισσότερο χρόνο, χωρίς να χορεύουν συχνά με μουσική και σχεδόν ποτέ με διαφορετικούς παρτενέρ.

Πολλές φορές συμβαίνει να μην επαρκεί ο χρόνος τους να πάνε σε πάρτι για εξασκηθούν, ή τα μαθήματά τους γίνονται έξω από το περιβάλλον μιας σχολής, ιδιωτικά.

Ακόμα πιο κακό είναι το γεγονός, ότι πολλές φορές κάποιοι υποψήφιοι δάσκαλοι, ακολουθώντας της παραινέσεις και υιοθετώντας το «υπεράνω» στυλ των δασκάλων τους, που τις περισσότερες φορές δηλώνουν πρωταθλητές, πιστεύουν πολύ γρήγορα ότι είναι πολύ καλοί για να χορεύουν με οποιονδήποτε.

Έτσι λοιπόν δεν πάνε σε πάρτι ή εάν πάνε χορεύουν μόνο με τους πολύ προχωρημένους. Το αποτέλεσμα, εάν δεν αλλάξουν τακτική στην διάρκεια της εκπαίδευσης τους, θα είναι πολύ κακό. Ακόμα και να φθάσουν να αποκτήσουν κάποιο δίπλωμα, γρήγορα θα εγκαταλείψουν τον αρχικό τους στόχο και δεν θα γίνουν ποτέ δάσκαλοι χορού.

Ο χορός είναι μία εξελικτική διαδικασία. Είναι σχεδόν αδύνατο να καταφέρει κάποιος να εφαρμόσει στην πράξη αυτά που γνωρίζει μόνο θεωρητικά, χωρίς καθόλου προσπάθεια. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και συνεχή εξάσκηση. Σιγά σιγά το σώμα θα αρχίσει να θυμάται τις κινήσεις και θα τις εκτελεί αυτόματα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Πάνω στις ήδη γνωστές κινήσεις θα συμπληρώνετε σταδιακά τις καινούριες.

Η διαδικασία της μάθησης δεν τελειώνει ποτέ. Πάντα θα υπάρχουν περιθώρια για εξέλιξη και ανάπτυξη περισσότερου συναισθήματος στον τρόπο που χορεύετε.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.