Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Όταν ο δάσκαλος μιλάει πολύ και χορεύει λίγο.

Ένα παλιό τηλεοπτικό διαφημιστικό spot έλεγε: «Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς». Στην περίπτωση του δασκάλου χορού, ταιριάζει απόλυτα το: «Καλύτερα να χορεύεις παρά να μιλάς» ή «χόρευε περισσότερο και μίλα λιγότερο».

Σίγουρα ο δάσκαλος πρέπει, να είναι κατανοητός, μεταδοτικός, ευχάριστος, πειστικός. Δηλαδή είναι απαραίτητο να μιλάει στο μάθημα του. Να λέει πολλά, χρήσιμα, ενδιαφέροντα, να έχει φαντασία, ευφράδεια να κρατάει ζωντανό το ενδιαφέρον των μαθητών στο μάθημα και πάνω από όλα να είναι αποτελεσματικός.

Καλά όλα αυτά αλλά όταν θα γίνει πολύ αναλυτικός και θα χρειασθεί γι αυτό να μιλάει πολύ, τότε η συνταγή θα χαλάσει.

Ο μαθητής πληρώνει μάθημα χορού. Πληρώνει για να χορεύει. Πληρώνει για να του δείξουν χορό. Πρέπει λοιπόν να χορεύει και να βλέπει χορό.

Κάποιοι δάσκαλοι δείχνουν στο μάθημα και τα video από την τελευταία τους επιτυχή συμμετοχή στο διαγωνισμό. Λάθος και αυτό μεγάλο, γιατί δείχνει ψωνισμένο με τον εαυτό του δάσκαλο και βοηθάει ελάχιστα στην πρόοδο του μαθήματος.

Είναι καλύτερα ο δάσκαλος από την πρώτη επαφή με τους μαθητές στην τάξη να δείχνει, χορευτής. Θα πρέπει να κρατάει συνέχει μια χαλαρή μεν αλλά χορευτική στάση. Όταν μιλάει να χρησιμοποιεί αρκετά τα χέρια του και σε κάθε ευκαιρία αυτό που λέει να το δείχνει χορεύοντας το.

Θα πρέπει λοιπόν να είναι κινητικός και όταν μιλάει, αλλά και όταν χορεύουν οι μαθητές. Έχω σταματήσει πολλές φορές το μάθημά μου, ζητώντας φυσικά συγνώμη από τους δικούς μαθητές, για να σταματήσω διακριτικά κάποιο συνάδελφο ή συνεργάτη δάσκαλο, ο οποίος...καθόταν, ενώ ο μαθητής ήταν όρθιος, ή ενώ ο μαθητής χόρευε. Βαρβαρότητες, έχω δει και χειρότερα. Έχω δει δάσκαλο να καπνίζει ενώ οι μαθητές χόρευαν, να τρώει, μπανάνα ενώ οι μαθητές χόρευαν, σοκολάτα ή σάντουιτς. Φρίκη αλλά συμβαίνει και στις καλύτερες...σχολές χορού.

Τελικά και εδώ πρέπει να λειτουργήσει το σωστό μέτρο.

Θα μιλάει φυσικά ο δάσκαλος όσο πρέπει για τις ανάγκες του μαθήματος, αλλά με μέτρο. Θυμηθείτε ο καλύτερος τρόπος μετάδοσης στον χορό, είναι η επίδειξη. Μιλάω και χορεύω δείχνοντας αυτό που λέω. Κάνω τους μαθητές να χορεύουν και να κινούνται συνεχώς. Πιστέψτε με, κάθε στιγμή που ο μαθητής σας μένει ακίνητος, την παρατηρεί και την θυμάται.

Προσπαθήστε σαν δάσκαλοι να μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό, κάντε τους να χορεύουν. Μην το ξεχνάτε κρατήστε τους κινητικούς, ζωντανούς μέσα στο μάθημα, να νιώθουν ότι χόρεψαν πολύ. Έκαναν πολύ, αυτό ακριβώς για το οποίο πλήρωσαν, χορό.

Μην ξεχνάτε ποτέ, όταν κάποιος μαθαίνει χορό, αυτό που θα τον κάνει καλύτερο είναι η χορευτική εξάσκηση. Αυτή δεν γίνεται ποτέ με λόγια, γίνεται με μουσική και χορό.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr  
Στείλτε μας μ ένα e-mail γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.