Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις. 

Τα πιο συνηθισμένα λάθη των νέων δασκάλων χορού.

Ξεκινήσατε όπως όλοι μας σαν μαθητής, ξεχωρίσατε και πήρατε την μεγάλη απόφαση να γίνετε χορευτής και δάσκαλος χορού.

Ίσως και εσείς όπως πολλοί, είχατε κάποιους ενδοιασμούς για το επάγγελμα του χορευτή ή κάποιος άλλος λόγος σας κράτησε μακριά απο αυτόν το στόχο, γίνατε μόνο δάσκαλος χορού.

Φυσικά αναφερόμαστε στον «χορευτή, δάσκαλο, μαθητή» για συντομία, δηλαδή όπου αναφέρεται χορευτής εννοείται και χορεύτρια ή δασκάλα χορού, μαθήτρια κλπ.

Κάποιοι απο εσάς έκαναν πολλά χρόνια προετοιμασία και σπουδές χορού, κάποιοι απο εσάς έδωσαν δύσκολες εξετάσεις, κάποιοι απο εσάς πήρατε διπλώματα, κάποιοι άλλοι εντελώς τυχαία, για τις ανάγκες κάποιας σχολής χορού, χορεύοντας όμορφα επιλεγήκατε να κάνετε κάποια μικρή εκπαίδευση, μετά τα πρώτα σας μαθήματα και στην συνέχεια βρεθήκατε δάσκαλοι χορού χωρίς να το καταλάβετε.

Σε όποια περίπτωση και εάν ανήκετε, υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν διδάσκονται- δυστυχώς- δεν γράφονται σε βιβλία, επομένως δεν τα γνωρίζετε και κάποιοι ίσως δεν θα μάθουν ποτέ γι αυτά.

Όλοι ή σχεδόν όλοι θα τα βρείτε μπροστά σας.

Ποια είναι αυτά τα τόσο άγνωστα πράγματα, που δεν γνωρίζει ένας νέος δάσκαλος χορού? Είναι πού απλό! Τα λάθη του. Τα λάθη που εάν μπορέσει να αποφύγει, θα ξεχωρίσει και θα γίνει πολύ σύντομα ένας καλός δάσκαλος χορού.

Τα πιο συνηθισμένα λάθη είναι αυτά:

  1. Διδάσκουν πολλά, σε λίγο χρόνο.
  2. Μιλούν πολύ στο μάθημα και χορεύουν λίγο.
  3. Διδάσκουν πολύ τεχνικά.
  4. Δεν δείχνουν σιγουριά, δεν έχουν αυτοπεποίθηση.
  5. Δεν έχουν υπομονή.
  6. Δεν προσέχουν ατομικά τους μαθητές.
  7. Δεν δείχνουν ενθουσιασμό.
  8. Παύουν να εξασκούνται.
  9. Δεν βελτιώνονται, δεν μαθαίνουν καινούργια πράγματα.
10. Δεν προετοιμάζουν το μάθημα.
11. Προβάλουν υπερβολικά τον εαυτό τους.
12. Δεν πουλάνε.
13. Δηλώνουν οι καλύτεροι, μειώνοντας τους πάντες.
14. Ξεχνούν τους κανόνες συμπεριφοράς και υγιεινής.
15. Δεν θυμούνται και δεν μαθαίνουν απο τα λάθη τους.

Πολλά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη των δασκάλων χορού, φαντασθείτε να λέγαμε και τα ασυνήθιστα. Υπάρχουν πολλά και απο αυτά, αλλά αφορούν την έλλειψη επαγγελματισμού, την ηθική, τον αθέμιτο ανταγωνισμό ακόμα και τους κανόνες του εμπορίου. Πράγματα που συνήθως δεν κάνουν- ελπίζω- στα πρώτα τους βήματα οι δάσκαλοι χορού.

Προς το παρόν όσοι ξεκινάτε τώρα ή έχετε ξεκινήσει πρόσφατα, κρατήστε αυτήν την λίστα, γράψτε την σε ένα πίνακα, με τίτλο: «τι δεν πρέπει να κάνω στο μάθημα» και τηρείστε την. Μετά απο χρόνια όταν θα είσθε πολύ φημισμένοι για την δουλειά σας δάσκαλοι χορού, θα με θυμηθείτε.

Σε  άρθρα που θα ακολουθήσουν, κάθε ένα λάθος απο τα δεκαπέντε, θα αναπτυχθεί αναλυτικά και με παραδείγματα, για την καλύτερη κατανόησή του.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr  
Στείλτε μας μ ένα e-mail γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.