Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Κάντε εύκολα την δική σας χορευτική εκδήλωση (συνέχεια).

Ώστε το αποφασίσατε, θέλετε να κάνετε χορευτική εκδήλωση. Πολύ ωραία!

Τι θα χρειασθείτε? Για αρχή, χαρτί και μολύβι για να σημειώσετε τα πρώτα βήματα, σαν να προγραμματίζετε την επίσκεψή σας στο  Super  Market για το τραπέζι που θα κάνετε το Σαββάτο στους φίλους σας.

Τι κάνετε συνήθως? Ρίχνετε μια ματιά στο ψυγείο και τα ντουλάπια για να δείτε τι σας λείπει. Μόνο που στην περίπτωση του σχεδιασμού της εκδήλωσης σας θα μετρήσετε τους μαθητές σας, όχι για να αγοράσετε τίποτα, αλλά για να αξιολογήσετε την χορευτική τους ικανότητα, το επίπεδό τους. Να δείτε που και πως μπορεί να συμμετέχει ο καθένας.

Σαν καλός και δίκαιος Νώε δεν πρέπει να αφήσετε κανένα παραπονεμένο, όλοι εφόσον το θέλουν πρέπει να χορέψουν κάτι. Με αυτόν το τόπο θα δείξετε σε όλους την δουλειά σας. Εδώ θα βρείτε και τι είδος χορού ταιριάζει καλύτερα στον καθένα. Τι θα τον ανεβάσει χορευτικό επίπεδο, ανάλογα με την ύλη που γνωρίζει, σε συνδυασμό με το είδος χορού που του αρέσει ή αποδίδει καλύτερα σε αυτό.

Στην συνέχεια θα μετρήσετε το οπλοστάσιο των δασκάλων που διαθέτετε σαν σχολή και θα δείτε  σε πόσες και σε ποιες χορογραφίες θα συμμετέχουν και με ποιους μαθητές. Επίσης ποιοι και που ανάλογα με την εμπειρία τους μπορούν να σας βοηθήσουν οργανωτικά.

Κάνατε λοιπόν το πρώτο και ίσως το πιο κρίσιμο βήμα. Τώρα ξέρετε αν μπορείτε να κάνετε μια απλή, μία σπουδαία εκδήλωση ή μια υπερπαραγωγή, ένα  show  γεμάτο εντυπωσιακές χορογραφίες, που θα θυμούνται οι θεατές για πολλά χρόνια μετά.

Εσείς θα αποφασίσετε τελικά εάν θα χρειασθεί στην πορεία, να βρείτε επιπλέον συνεργάτες χορευτές για κάποιες χορογραφίες, για να συμπληρώσουν τυχόν κενά ή να ανεβάσουν το επίπεδο του θεάματος.

Σε κάθε περίπτωση όποιες και να είναι οι επιλογές σας, πρέπει να είστε απόλυτα  σίγουροι ότι θα μπορέσουν να επιτύχουν έγκαιρα στην αποστολή τους και να υποστηρίξουν απόλυτα την δημιουργία σας.

Αφού σιγουρευτήκατε ότι με το δυναμικό της σχολής σε μαθητές και δασκάλους η πραγματοποίηση της εκδήλωσής σας είναι εφικτή, προχωρήστε σε ένα πρόχειρο προϋπολογισμό των πιθανών εξόδων σας και του ποσού που  θα πρέπει να διατεθεί για την προετοιμασία.

Επίσης λογαριάστε πρόχειρα το σύνολο των εξόδων όλης της παράστασης όπως ενοικίαση χώρου, αμοιβές δασκάλων χορευτών, βοηθών, μουσικής επιμέλειας, φωτισμού, στολών, όλων των πιθανών εξόδων και στην συνέχεια προσπαθήσετε να υπολογίσετε και τα πιθανά έσοδα.

Αρχίστε καταμετρώντας τον πιθανό αριθμό των προσκλήσεων που μπορείτε να διαθέσετε και στην συνέχεια ορίζοντας μια τιμή πρόσκλησης- εισόδου των θεατών, ανάλογα με τις παροχές, είσοδο με ή χωρίς ποτό, με ή χωρίς μπουφέ κλπ, με τέτοιο τρόπο ώστε το κόστος για τους καλεσμένους σας να είναι λογικό και προσιτό.

Εάν μετά από όλους αυτούς τους υπολογισμούς, όλα σας φαίνονται πραγματοποιήσιμα και με θετικό  οικονομικό αποτέλεσμα, προχωράμε στα επόμενα βήματα του σχεδιασμού.

Βρείτε ένα θέμα για την παράστασή σας, κάτι πρωτότυπο, κάτι επίκαιρο, κάτι που να σας αντιπροσωπεύει σαν σχολή. Φαντασθείτε πως θα το υποστηρίξετε με τις χορογραφίες σας, την έναρξη, την κυρίως παράσταση, το φινάλε.

Σίγουρα πολλά πράγματα στην πορεία θα αλλάξουν, αλλά θα έχετε μια γενική εικόνα για το πως θέλετε να γίνει η εκδήλωσή σας για να είναι εντυπωσιακή.

Βάλτε ένα ημερολόγιο μπροστά σας και βρείτε την καταλληλότερη ημερομηνία. Υπολογίστε σωστά την ημερομηνία, χωρίς να ξεχάσετε κανένα παράγοντα που θα μπορούσε να επηρεάσει την προσέλευση του κόσμου.

Γιορτές, αργίες, εξετάσεις, εκλογές, μεγάλα αθλητικά γεγονότα, τηλεοπτικές μεταδόσεις, ακόμα και ο καιρός, είναι παράγοντες που μπορούν να αποδειχθούν καταστροφικοί για την προσέλευση θεατών.

Έχετε κάνει αρκετή και σημαντική δουλειά όσον αφορά τον σχεδιασμό, αλλά θα πρέπει να φτιάξετε ένα λεπτομερές χρονοδιάγραμμα από σήμερα μέχρι και την μεγάλη ημέρα, για να  είστε πανέτοιμοι για την πραγματοποίησή του σχεδίου σας.

Καλό είναι πριν ξεκινήσετε, να συγκεντρώσετε τα άτομα που θα αποτελέσουν την ομάδα υποστήριξης του σχεδίου σας, να κάνετε ένα μικρό συμβούλιο, ακούγοντας και τις γνώμες τους. Μοιράστε τομείς στα μέλη της  ομάδα σας και στην συνέχεια τις δουλειές που πρέπει να κάνει ο καθένας τους μέχρι την τελική φάση της προετοιμασίας. Στην συνέχεια ασχοληθείτε με τις χορογραφίες που θα πρέπει να ετοιμάσει ο κάθε δάσκαλος και με ποιους πιθανούς μαθητές.

Τώρα που όλα είναι τακτοποιημένα στο μυαλό σας, μπορείτε να το ανακοινώσετε στους μαθητές και τους γονείς και σηκώνοντας τα μανίκια, πιάστε αμέσως δουλειά, γιατί έχετε πολλά όλοι σας να κάνετε.

Θυμηθείτε ότι όσο περισσότεροι μαθητές συμμετέχουν τόσο  μεγαλύτερη θα είναι η προσέλευση των καλεσμένων για να τους δουν.

Επί τέλους έφθασε η ώρα της δημιουργίας. Για τις επόμενες εβδομάδες η σχολή σας θα μοιάζει με εργαστήριο παρασκευής χορογραφιών στην κορύφωση της παραγωγής του και εσείς θα πρέπει να είστε πανταχού παρών, παρατηρώντας, συμβουλεύοντας, βοηθώντας παντού όπου χρειάζεται.

Παράλληλα θα πρέπει να προβάλετε την εκδήλωσή σας παντού, όπου και όπως μπορείτε με κάθε μέσο, όλοι πρέπει να μάθουν την ημερομηνία της εκδήλωσή σας. Φυσικά το διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι στην προσπάθειά σας, εκμεταλλευθείτε τους με κάθε τρόπο.

Με την πρόοδο τον χορογραφιών θα έχετε διαμορφώσει την εικόνα της παράστασης, πόσο εντυπωσιακές θα είναι οι χορογραφίες, πόσο χορταστικό θα είναι το θέαμα.

Εάν δεν έχετε καταλήξει στον χώρο που θα πραγματοποιηθεί, τώρα είναι η ώρα. Αν έχετε καταλήξει σε χώρο αλλά πιστεύετε ότι είναι μικρός ή όχι κατάλληλος και αντάξιος για το επίπεδο της παράστασής σας.

Μην διστάζετε ίσως ήρθε η ώρα να κάνετε μια πλήρη, ζηλευτή, υψηλού επιπέδου εκδήλωση. Ένα πολύ όμορφο  show, αξίζει τον κατάλληλο χώρο για να αναδειχθεί. Μην διστάζετε τολμήστε, εάν δεν είστε σίγουροι αρκεστείτε σε κάτι πιο απλό και φθηνό. Πάντα υπάρχει κίνδυνος ενός κακού οικονομικού αποτελέσματος.

Ότι και να κάνετε, μην το αφήσετε τελευταία στιγμή κλείστε τον χώρο και ρυθμίσετε και συμφωνήστε τα πάντα για εκείνη την ημέρα.  Θυμηθείτε τα πάντα, κάθε λεπτομέρεια, π,χ, αποδυτήρια χορευτών, parking, φωτισμός, τα πάντα έχουν την σημασία τους.

Προσέξτε και το θέμα της φορολογικής κάλυψης, πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο μιας δυσάρεστης εμπειρίας, που μπορεί να ακυρώσει και το καλύτερο αποτέλεσμα.

Φτάνετε σιγά σιγά στο τέλος, τώρα πρέπει να έχετε διαθέσει ένα μεγάλο αριθμό προσκλήσεων και να νιώθετε μια σιγουριά, ότι όλα πάνε καλά.

Τώρα με την σιγουριά της επιτυχίας, είναι η ώρα για να κάνετε το κάτι παραπάνω σε όλους τους τομείς.  Για όλα υπάρχει πάντα κάτι καλύτερο, λίγη προσπάθεια παραπάνω χρειάζεται μόνο.

Εάν χορεύετε και εσείς θα πρέπει οι δικές σας εμφανίσεις να είναι από τις εντυπωσιακότερες. Εάν δεν προλαβαίνετε ναι ετοιμάσετε το κάτι παραπάνω, ίσως είναι καλύτερα να μείνετε στην άκρη απολαμβάνοντας το έργο σας και σαν τους διάσημους σχεδιαστές μόδας, να εμφανισθείτε με όλους του χορευτές για μια πανηγυρική υπόκλιση.

Πρόβες, πρόβες, πρόβες, μια μεγάλη τελική από όλους, με στολές, φωτισμούς κλπ και ήρθε η μεγάλη ώρα. Συγχαρητήρια τα καταφέρατε.

Μην ξεχάσετε μετά την παράσταση, ένα ευχαριστήριο μήνυμα ή τηλέφωνο στους καλεσμένους σας, θα κάνει την καλύτερη εντύπωση και θα προετοιμάσει το έδαφος για την επόμενή σας εκδήλωση.

Αν όλα αυτά σας φαίνονται δύσκολα, υπάρχει καλύτερος, ευκολότερος και πιο σίγουρος τρόπος. Απευθυνθείτε σε κάποιο έμπειρο συνεργάτη, που θα οργανώσει για εσάς τα πάντα με τον καλύτερο τρόπο. Δεν είναι εύκολο να τον βρείτε, αλλά αν το καταφέρετε ή επιτυχία σας θα είναι εγγυημένη. Καλή επιτυχία.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.
Στείλτε μας e-mail, γράψτε μας, τις απορίες σας. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση. 
Μάθετε δωρεάν τα πάντα και βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.