Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Αυτοπεποίθηση. Ένα πολύ σημαντικό όπλο για τον δάσκαλο χορού.

Ξεκινώντας ένας νέος δάσκαλος χορού να διδάσκει, εκτός από τις λίγες αφού είναι ακόμα στην αρχή γνώσεις του, και την μικρή χορευτική του εμπειρία, έχει ένα μοναδικό όπλο.

Ένα όπλο που θα του φανεί πολύ χρήσιμο, ανεξάρτητα από το είδος του μαθήματος ή την δυσκολία κάθε κατάστασης, στην οποία μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος στην διάρκειά του.

Το όπλο αυτό είναι η αυτοπεποίθησή του. Η αυτοπεποίθηση είναι ένα πολύ σημαντικό ψυχολογικό εφόδιο στην ζωή μας. Την κάνει πιο ήρεμη πιο όμορφη.

Την αυτοπεποίθηση ο δάσκαλος του χορού μπορεί να την είχε πριν καν ξεκινήσει να ασχολείται με τον χορό, μπορεί να την απέκτησε με κόπο, βήμα- βήμα μέσα από τις χορευτικές του εμπειρίες, μπορεί όμως και να μην την έχει ακόμα.

Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο μειονέκτημα για τον δάσκαλο χορού, που πρέπει το συντομότερο να το διορθώσει.

Ο δάσκαλος πρέπει να διώχνει όλες τις αρνητικές σκέψεις, είτε αυτό αφορά την γνώμη των μαθητών για τον ίδιο, είτε αφορά τις δυσκολίες που θα συναντήσει και δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει, είτε τέλος αφορά τα κενά στις γνώσεις του, που φοβάται ότι θα τον εκθέσουν.

Οι μαθητές ιδιαίτερα οι αρχάριοι είναι πολύ διορατικοί, παρατηρούν πολύ εύκολα, ανιχνεύουν, εντοπίζουν και θυμούνται τα πάντα. Οι μαθητές όντας οι ίδιοι σε αρκετά άβολη θέση, αφού χορεύουν μπροστά σε κόσμο πράγματα που δεν έχουν ξανά χορέψει, παρατηρούν αμέσως ότι ο δάσκαλος τους είναι αμήχανος, «τρέμει», ταράζεται εύκολα στις ερωτήσεις και γενικά δεν έχει τον έλεγχο. Ο μαθητής θέλει να θαυμάζει τον δάσκαλό του, ο οποίος γνωρίζει τα πάντα.

Ο δάσκαλος λοιπόν πρέπει για να αποκτήσει αυτοπεποίθηση.

Πρέπει κατ' αρχήν να εκτιμήσει τον εαυτό του σαν δάσκαλο, να έχει εμπιστοσύνη στις γνώσεις του και χορευτική του ποιότητα.

Αφού εκτιμήσει τις ικανότητές του, το επόμενο βήμα είναι να πιστεύει ότι αυτός θα κάνει πάντα το σωστό, το καλύτερο. Δεν πρέπει να σκέπτεται εάν αυτό που κάνει, δεν θα αρέσει στους μαθητές του. Πρέπει να πιστεύει στην δουλειά του και να την κάνει πάντα καλά, χωρίς να σκέπτεται κάθε φορά εάν θα αρέσει.

Πιστεύοντας στον εαυτό του και στις γνώσεις του, θα είναι πιο ήρεμος, θα ακολουθεί το πλάνο του μαθήματός, όπως το έχει σχεδιάσει. Εάν τύχει κάτι απρόοπτο θα πρέπει να το αντιμετωπίσει ήρεμα, με την δική του λογική. Είναι ο δάσκαλος θα τον ακολουθήσουν όπου τους οδηγήσει.

Ο δασκαλος χορού μπορεί ακόμα και να ρισκάρει, να δοκιμάζει πράγματα. Έτσι σιγά σιγά θα δημιουργήσει το δικό του στυλ διδασκαλίας. Το νερό θα έχει μπει στο αυλάκι και εκείνος θα απολαμβάνει το μάθημα του, τόσο όσο και οι μαθητές του.

Ο δάσκαλος θα χαίρεται σε όλη του την ζωή. Θα χαίρεται, γιατί θα κάνει το πιο όμορφο επάγγελμα του κόσμου. Θα είναι δάσκαλος χορού!

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr  
Στείλτε μας μ ένα e-mail γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.