Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Το μόνο που θέλω να κάνω είναι να χορεύω.

Δεν γνωρίζω κανένα που έγινε γιατρός, μόνο επειδή ήταν το παιδικό του όνειρό, ούτε επειδή σαν παιδί με την παρέα, του άρεσε πάντα να παίζει τον γιατρό. Δεν έχει καμία σημασία το πόσο ταλαντούχος ήταν στο να προσφέρει πρώτες βοήθειες ή πόσο καλά έλεγε τις συμβουλές που έμαθε από γιατροσόφια της γιαγιάς του.

Δεν έγινε κανένας γιατρός επειδή το ονειρεύτηκε ή διαβάζοντας δύο βιβλία Βιολογίας ή Ανατομίας και παρακολουθώντας ένα σεμινάριο, ήταν έτοιμος να μπει σε ένα Νοσοκομείο και ν' αρχίσει να χειρουργεί όλο τον κόσμο.

Τίποτα δεν λειτουργεί έτσι. Κανένας δεν γίνεται επιτυχημένος επαγγελματίας χωρίς εκπαίδευση, χωρίς κόπο, χωρίς υπομονή, χωρίς πιστοποίηση και τέλος το πιο σημαντικό χωρίς μεράκι, χωρίς αγάπη γι' αυτό που κάνει.

Πολλές φορές συμβαίνει, κυρίως λόγω της τηλεόρασης, να δίνεται ή λάθος εντύπωση ότι δεν χρειάζονται πολλά διπλώματα , ιδιαίτερες ικανότητες και πολλές γνώσεις παρά μόνο μια ευκαιρία, για να σε ανακαλύψουν, να γίνεις γνωστός. Μετά οι επιτυχίες και τα κέρδη που την ακολουθούν θα είναι συνεχής και για πάντα. Ακόμα και στην περίπτωση που θα υπάρξει η μεγάλη ευκαιρία για φήμη, δόξα και κέρδη, χωρίς μεγάλο κόπο, οι στιγμές του θριάμβου κατά κανόνα κρατούν πολύ λίγο. Όπως σε ανακάλυψαν τυχαία και σε ανέδειξαν αστραπιαία, έτσι γρήγορα θα σε ξεχάσουν και θα χαθείς εντελώς από τον χώρο, όποιος και να είναι αυτός.

Εάν το «έχεις», έχεις ταλέντο, γνώσεις, εμπειρία και υπομονή, ίσως υπάρξει και δεύτερη και τρίτη ευκαιρία, Θα πρέπει όμως να το αγαπάς πολύ και να έχεις μεγάλη υπομονή. Θα πρέπει να μην σταματάς να εξασκείσαι, να μαθαίνεις συνεχώς καινούργια πράγματα γιατί ο ανταγωνισμός παντού θα είναι μεγάλος.

Είτε μας αρέσει είτε όχι, τα όνειρά μας δεν θα πραγματοποιηθούν ποτέ, εάν δεν θέσουμε τους στόχους μας, εάν δεν πιστέψουμε στους εαυτούς μας και εάν δεν βρούμε τους σωστότερους τρόπους, για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους.

Σίγουρα δεν είναι εύκολο, πάντα θα υπάρχουν δυσκολίες και προβλήματα, θα πρέπει όμως να επιμένουμε στην πραγματοποίηση των στόχων μας. Δεν υπάρχουν καθόλου εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα, δεν υπάρχουν ευκολότεροι δρόμοι, συντομότερα μονοπάτια και βολικές παρακάμψεις ή πρακτικές συντομεύσεις.

Ο δρόμος είναι δύσκολος, μακρύς και ανηφορικός. Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα έχεις την δικαίωση που σου αξίζει για την προσπάθεια σου. Πολλές φορές συμβαίνει τελικά να μη βρεις ποτέ κάτι που θα σε κάνει να ζεις καλά από αυτό. Πολλές φορές συμβαίνει να τα παρατήσεις και να ζήσεις κάνοντας κάτι άλλο ή και κάτι άλλο.

Επίσης πολύ συχνά συμβαίνει, αυτό το καλό που σε κάνει να ζεις άνετα, να κρατήσει πολύ λίγο, ένα χρόνο ας πούμε και μετά πάλι τίποτα ή λίγα πράγματα. Υπομονή, πολύ ψάξιμο, συνεχείς απογοητεύσεις, που και πού κάτι καλό, όμως τίποτα δεν είναι σίγουρο, τίποτα δεν είναι μόνιμο.

Μπορείς να το αντέξεις και να συνεχίσεις?

Πρέπει. Εάν θέλεις οι κόποι σου να μην πάνε χαμένοι, οι σπουδές σου, οι γνώσεις σου, το ταλέντο σου, το όνειρό σου τελικά να μην πάει χαμένο. Εάν το αγαπάς πολύ, θα συνεχίσεις. Ο στόχος είναι εκεί, ο ίδιος πάντα και σε περιμένει. Ο επαγγελματίας χορευτής ή ο δάσκαλος χορού δεν διορίζεται στο Δημόσιο, δεν έχει σχεδόν ποτέ την πολυτέλεια της σιγουριάς ή της μονιμότητας.

Μια σκέψη δεν πρέπει να βγαίνει ποτέ από το μυαλό του: Το μόνο που θέλω να κάνω περισσότερο από όλα, είναι να χορεύω. Για πάντα!

Η αφορμή γι' αυτό το άρθρο, ήταν κάποια mail, που πολύ συχνά λαμβάνω, με ερωτήματα κάποιων νέων, που έχουν ασχοληθεί λίγο με κάποια είδη χορού, μετά με κάποια άλλα, πάλι για λίγο καιρό. Με ρωτούν πώς θα πάρουν κάποιο δίπλωμα. Δίπλωμα δασκάλου για Zumba, Hip- hop ή για Παραδοσιακούς χορούς, ψάχνοντας για την εύκολη λύση που δυστυχώς δεν υπάρχει. Καλή τύχη και καλή χορευτική χρονιά σε όλους.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr Στείλτε μας μ ένα e-mail γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.