Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Το πιο όμορφο επάγγελμα είναι ο χορός.

Σε κάποια περίοδο στη ζωή μου, συνειδητοποίησα ότι αυτό που πραγματικά ήθελα να κάνω ήταν να χορεύω και να προσφέρω τις χωρίς τέλος χάρες του χορού στους άλλους ανθρώπους.

Με τον χορό -είτε μέσω της έμπνευσης, είτε μέσω της διδασκαλίας νιώθω χρήσιμος, ωφέλιμος σε πολλούς.

Χορεύοντας και διδάσκοντας νιώθω ότι κάνω τους άλλους καλύτερους και πιο ευτυχισμένους.

Έχοντας σπουδάσει αρκετά διαφορετικά πράγματα για να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτά.
Έχοντας εφοδιασθεί και με τα απαραίτητα διπλώματα για να εξασκήσω με επιτυχία αρκετά επαγγέλματα.
Έχοντας μάθει και αποκτήσει εμπειρίες σε κάποιες τέχνες ώστε να μπορώ να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτές.

Τέλος έχοντας εργασθεί πολλά χρόνια με επιτυχία σε πολλά διαφορετικά πολύ ευχάριστα για πολλούς επαγγέλματα είτε σαν εργαζόμενος είτε σαν επιχειρηματίας...ξαφνικά μπαίνει στην ζωή μου ο χορός και τα ανατρέπει όλα.

Ασχολούμαι μόνο με τον χορό μαθαίνω, χορεύω, διδάσκω, δημιουργώ, οργανώνω, γράφω κοιμάμαι και ξυπνάω με τον χορό. Δεν θα το μετανιώσω ποτέ.

Όταν μου δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσω χαρισματικούς χορευτές, νοιώθω μεγάλη ευχαρίστηση και απίστευτη εκτίμηση γι αυτούς και τους δασκάλους τους. Νιώθω πολύ όμορφα με την σκέψη ότι όλα αυτά τα χρόνια ίσως και εγώ κάποιες φορές έχω προκαλέσει αυτά τα αισθήματα σε άλλους.

Μέσα στα πάνω από 25 χρόνια της διδασκαλικής μου εμπειρίας έχω παρατηρήσει πόσο έχει αλλάξει και εμπλουτιστεί η ζωή πολλών μαθητών μου μέσα από τα μαθήματα χορού. Ο χορός ομόρφηνε τα σώματά τους, ανέβασε την αυτοπεποίθησή τους, εμπλούτισε την κοινωνική τους ζωή και τους έδωσε καινούριες ικανότητες και ένα υπέροχο πάθος.

Από το διάβασμα βιβλίων και τον κινηματογράφο είχα μια ιδέα για το αίσθημα εφορίας που αισθάνονται οι δρομείς. Πολλοί μπορεί να μην το γνωρίζουν, αλλά κάτι αντίστοιχο υπάρχει και στον χορό.

Για εμένα είναι αυτό το απίστευτο αίσθημα ολοκλήρωσης που νοιώθω κάθε φορά που χορεύω με μία καλή παρτενέρ και η χαρά μου ξεφεύγει από τα σωματικά όρια - γίνεται κάτι άλλο- κάτι πολύ πιο βαθύ, πιο πνευματικό, κάτι που πλημμυρίζει όλες μου τις αισθήσεις.

Είναι όπως όταν κάποιος παίρνει μια βαθιά ανάσα έπειτα από μία κουραστική δουλειά -το ίδιο αίσθημα ικανοποίησης αισθάνομαι με τον χορό αλλά πολλές φορές πιο έντονα. Μπορεί τα παραδείγματα μου να μην ήταν τόσο κατανοητά, αλλά αυτό καταφέρνει να με κρατήσει «κολλημένο» στον χορό τόσα χρόνια.

Ειλικρινά πιστεύω πως ασχολούμαι με το πιο όμορφο επάγγελμα στον κόσμο.

Ο χορός, ως επάγγελμα, μου επιτρέπει να παραμείνω σε καλή σωματική κατάσταση, να διασκεδάζω χορεύοντας, να κοινωνικοποιούμαι και να γνωρίζω συνεχώς καινούριους ανθρώπους, να έχω μία διαρκή πρόκληση για να βελτιώνομαι συνεχώς, μου επιτρέπει να προσφέρω στους άλλους, να κερδίζω τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη των μαθητών μου, να βγάζω κάποια χρήματα, να επεκτείνω τις δραστηριότητες μου και τέλος μου δίνει την ελευθερία να αποφασίζω ο ίδιος για τις πράξεις μου.

Επίσης ο χορός εδώ και πολλά χρόνια με αφήνει να κοιμάμαι σαν πουλάκι, ακόμα και πριν τις παραστάσεις.

Προσοχή:
Ο αθλητικός χορός και ο Επαγγελματικός χορός, αυτά τα είδη χορευτικής ενασχόλησης, ίσως να φαίνονται απλά και προσιτά σε όλους, αλλά δεν είναι.
Όποιος αποφασίσει να ασχοληθεί με τον Αθλητικό και τον επαγγελματικό χορό θα πρέπει να έχει:

Καλή υγεία και καλή φυσική κατάσταση.

Στον αθλητικό χορό το πιστοποιητικό υγείας από γιατρό είναι απαραίτητο.
Πριν λοιπόν ασχοληθείτε πιο σοβαρά με τον χορό και την τεχνική του (αθλητικός χορός, επαγγελματικός χορός), βεβαιωθείτε ότι η υγεία σας είναι σε καλή κατάσταση κάνοντας μια επίσκεψη σε κάποιο γιατρό, την οποία θα επαναλαμβάνετε όταν χρειάζεται (θα σας το πει αυτός κάθε πότε), και θα... είστε πανέτοιμος για να ασχοληθείτε με όλα τα είδη χορού και την τεχνική τους.
Στην αρχή της εκπαίδευσης του μαθητή, όσο μικρές απαιτήσεις ή στόχους και εάν αυτός έχει, η εκπαίδευση και η παρακολούθηση από δάσκαλο είναι απαραίτητη.
Το να μάθει ή να βελτιώσει κάποιος κάποια πράγματα μέσα από βιβλία ή βίντεο είναι εφικτό με την προϋπόθεση ότι αυτός που το κάνει, κατέχει ήδη κάποιες βασικές γνώσεις με τη βοήθεια δασκάλου.
Είναι πολύ σημαντικό όταν το κάνει αυτό να είναι ήδη χορευτής, έστω και μέτριος.