Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Να κάνω συγκοπή ή να μην κάνω?

Tι είναι αυτό? Συγκοπή ή στα Αγγλικά «Syncopation»? Εάν ρωτήσει κάποιος ένα έμπειρο χορευτή ακόμα και επαγγελματία, δάσκαλο χορού ή αθλητή χορού, μάλλον θα πάρει λάθος απάντηση ή θα μπερδευτεί. Εάν ρωτήσει ένα μουσικό για τον ίδιο ακριβώς όρο θα πάρει σίγουρα πιο σωστή απάντηση, αλλά εντελώς διαφορετική από αυτήν του χορευτή.

Οι περισσότεροι αρχάριοι χορευτές θεωρούν ότι Syncopation κάνουμε κάθε φορά που χορεύουμε cha-cha ή Swing. Δηλαδή κάθε φορά που έχουμε τριπλό ρυθμό! Κάθε φορά που χωρίζουμε ένα χτύπο στα δύο. Πολλές φορές οι δύο αυτοί χοροί- φυσικά πολύ λανθασμένα- αναφέρονται ως: "Syncopated dances".

Στην πράξη χορεύοντας πολύ σπάνια κάνουμε αυτό που στην μουσική αναφέρεται ως συγκοπή ή «Syncopation».

Στον χορό θα μπορούσε κάποιος να πει, εξαιρώντας την περίπτωση του cha cha και του Swing (η διαφορετικότητα υπάρχει από το βασικό και τον ρυθμό τους), συγκοπή ή «Syncopation» κάνουμε, κάθε φορά που αλλάζουμε τον ρυθμό του χορού που χορεύουμε.

Στην μουσική συγκοπή είναι η παράταση της αξίας ενός φθόγγου που αποτελεί το ασθενές μέρος του μέτρου μέχρι το επόμενο ισχυρό μέρος του μέτρου, δηλαδή ο τονισμός του ασθενούς μέρους αντί του ισχυρού μέρους του μέτρου.

Χορεύοντας κάνουμε πολύ συχνά syncopation, κάνοντας αλλαγή στον ρυθμό ή αυξάνοντας τον χρόνο ενός χτύπου στην κίνησή μας. Πολύ συχνά αυτό που χορεύουμε κάνοντας Syncopation δεν ταιριάζει απόλυτα με την μουσική, αλλά ακόμα και έτσι το αποτέλεσμα σχεδόν πάντα είναι πολύ καλό.

Σίγουρα εάν θελήσουμε να ταιριάξουμε απόλυτα τις μουσικές συγκοπές, με αντίστοιχες χορευτικές κινήσεις, αυτό θα είναι εξαιρετικά δύσκολο γιατί απαιτεί πολύ υψηλού επιπέδου χορευτικές ικανότητες με ταυτόχρονες μουσικές γνώσεις.

Μια πιο προσεκτική χρήση του όρου «Syncopation» από τους δασκάλους του χορού θα ήταν το καλύτερο, για να μην μπερδεύονται η σχετική με την μουσική μαθητές χορευτές. Η ερμηνεία του όρου «Syncopation» στην μουσική και οι διαφορές με την χρήση του όρου στον χορό είναι απαραίτητη, κάθε φορά που χορεύοντας ή διδάσκοντας χρησιμοποιούμε τον όρο «Syncopation».

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr Στείλτε μας μ ένα e-mail γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.