Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Χορός σημαίνει στροφές, σημαίνει ισορροπία.

Δεν υπάρχει χορός στον οποίο οι χορευτές δεν πραγματοποιούν μαζί ή χωριστά στροφές. Οι στροφές ομορφαίνουν και κάνουν πολύ πιο ενδιαφέρουσα την παρουσία των χορευτών. Πάντα με μια προϋπόθεση, ότι εκτελούνται σωστά σε όλη την διάρκειά τους και έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα στο τέλος.

Η τέλεια στροφή και το όμορφο ασφαλές τελείωμα έχουν πολλά μυστικά, το κλειδί για την επιτυχία είναι η ισορροπία. Η καλή, μέτρια ή κακή ισορροπία θα επηρεάζει πάντα την χορευτική μας παρουσία και ίσως κρίνει και την χορευτική μας πρόοδο. Πριν να αρχίσετε να ασχολείσθε σοβαρά με την βελτίωση της τεχνικής σας στις στροφές, θα πρέπει να ασχοληθείτε πολύ και επίμονα, βελτιώνοντας την ισορροπία σας.

Η μορφές της ισορροπίας είναι πολλές αφού έχουμε ισορροπία σε στάση στα δύο πόδια, στο ένα πόδι, με παρτενέρ ή χωρίς. Επίσης ισορροπία στην κίνηση και στο σταμάτημα στο ένα πόδι ή και στα δύο. Η ισορροπία μετά από στροφές ή στη διάρκεια των στροφών είναι φυσικά απαραίτητη.

Για να διαπιστώσετε πόσο σημαντική είναι η ισορροπία, αλλά και πόσο δύσκολη υπόθεση, δοκιμάστε να χορέψετε ένα αργό Βάλς αλλά πολύ αργή μουσική. Θα εκπλαγείτε βλέποντας ότι ακόμα και σε κλειστή θέση με τον παρτενέρ σας, τα πράγματα δεν είναι εύκολα, ακόμα και εάν χορεύετε μόνο το βασικό βήμα για κάποια ώρα.

Η ισορροπία σας σίγουρα θα βελτιώνεται με τον χρόνο, με τη προϋπόθεση ότι θα εξασκείσθε αρκετά και συνεχώς σε αυτήν. Η εξάσκηση στην ισορροπία μπορεί να γίνει και χωρίς παρτενέρ, και δεν απαιτεί μεγάλο χώρο ή βοηθήματα. Η ασκήσεις ισορροπίας και μέσω αυτών η βελτίωσή σας σε αυτό τον τομέα, είναι πολύ πιο σημαντική, από το να μάθετε ένα σωρό καινούργια βήματα, που δεν τα εκτελείτε με τον καλύτερο τρόπο.

Ποιο είναι λοιπόν το μεγάλο μυστικό για να γίνεται ένας πολύ καλός χορευτής με τέλεια ισορροπία. Δυστυχώς δεν υπάρχουν μυστικά ούτε κρυφά μονοπάτια και σύντομοι δρόμοι.

Ακολουθούν κάποιες απλές συμβουλές, για να μείνετε πάντα κοντά στον στόχο σας:

  1. Βελτιώστε την μεταχείριση των πελμάτων και των αστραγάλων μέσα από τις σχετικές ασκήσεις.
  2. Βελτιώστε το στήσιμό σας (posture).
  3. Ασχοληθείτε αρκετά για να αποκτήσετε πολύ καλή σωματική εικόνα για το κράτημά σας (frame).
  4. Κάθε φορά που χάνετε την ισορροπία σας χορεύοντας, ασχοληθείτε μετά αρκετά για να βρείτε γιατί έγινε αυτό. Ασκηθείτε για να μην το επαναλάβετε.
  5. Εξασκηθείτε πάντα με την πιο αργή μουσική.
  6. Στα μαθήματα σας ατομικά ή ομαδικά, ζητάτε επίμονα απαντήσεις από τους δασκάλους σας για τα θέματα ισορροπίας.
  7. Μαθαίνοντας νέα βήματα και ασκούμενοι σε αυτά, βεβαιωθείτε εάν κάνετε πάντα τέλεια χρήση των πελμάτων για την καλύτερη ισορροπία.
  8. Όταν χορεύετε με παρτενέρ, σιγουρέψτε ότι δεν στηρίζεστε σε αυτόν και ότι η ισορροπία σας δεν οφείλεται σε αυτό.
  9. Μην σταματάτε να κάνετε εξάσκηση στην ισορροπία. Μην είσθε επιεικής με τον εαυτό σας, δυσκολέψτε τον. Θα ανταμειφθείτε κάποτε για αυτό.
10. Το καλύτερο: Οι ασκήσεις, μάλλον κάποιες ασκήσεις ισορροπίας, οι πλέον βασικές:
        Κάντε λίγο ζέσταμα χορεύοντας κάποιους χορούς χαλαρά.
        Εάν δεν υπάρχει μπάρα, η κάποιο άλλο βοήθημα, στη αρχή πάρτε κοντά σας μια καρέκλα ή κρατηθείτε από ένα σταθερό τραπέζι.
        Ότι κάνετε θα το κάνετε πολύ αργά χωρίς μουσική, μετά με κάποιο αργό Βαλς.
        Η σειρά είναι πρώτα με βοήθημα την μπάρα, καρέκλα κλπ, μετά χωρίς αυτή, με τα χέρια σας χαλαρά ανοιχτά στο πλάι και το σώμα σε σωστή χορευτική στάση
  1. Με τα πέλματα κλειστά ανασηκωθείτε πολύ αργά στα ακροδάκτυλα και μείνετε σε άρση αρκετή ώρα. Μετα κατεβείτε πάλι αργά στην αρχική θέση.
  2. Επαναλάβατε τι ίδιο με το ένα πόδι χωρίς καθόλου βάρος, εναλλάξ αριστερό δεξί και αλλάξτε αρκετές φορές.
  3. Επαναλάβατε με μουσική.
  4. Κάντε την ίδια άρση με το ένα πόδι να τεντώνεται αργά μπροστά. Αλλάξτε πόδι και επαναλάβετε το ίδιο πολλές φορές. Κάντε το ίδιο πολλές φορές και χωρίς βοήθημα και με μουσική αργού Βάλς πάντα.
  5. Στην συνέχεια η άρση και η παραμονή σε αυτήν, θα γίνει με το πόδι να τεντώνει προς τα πίσω αρκετά ψηλά Φυσικά επαναλαμβάνετε εναλλάξ και πολλές φορές.Με βοήθημα, ελεύθερα χωρίς και με μουσική.
  6. Τέλος η διαδικασία θα επαναληφθεί με τον ίδιο τρόπο κάνοντας άρση με ταυτόχρονο αργό τέντωμα του ελεύθερου ποδιού στο πλάι.
       Οι επαναλήψεις καλό είναι να είναι οκτώ για κάθε πόδι, εναλλάξ.
Εάν νιώσετε κάποια ενόχληση στους μύες των ποδιών πρέπει να σταματάτε και να ξεκουράζεστε για λίγο, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος μιας θλάσης κλπ.
Για κάποιους ίσως να φαίνονται εύκολες αυτές οι ασκήσεις, δεν είναι καθόλου.
Προσέξτε μην το παρακάνετε και πάθετε κάποια ζημιά. Όμως μην τις αμελείτε, είναι απαραίτητες σε όλη την διάρκεια της χορευτικής σας εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr  
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο-περιοχή) δεν θα απαντηθούν.