Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Καλό και φθηνό! Γίνεται?

Ίσως, δεν αποκλείεται, θα πουν οι κυνηγοί ευκαιριών, αποκλείεται θα πουν οι δύσπιστοι! Το φθηνότερο σχεδόν πάντα θα είναι το χειρότερο ή κάτι θα κρύβεται με την χαμηλή του τιμή. Σε αυτό έχουμε συνηθίσει. Εάν δεν είναι προϊόν με οριακή ημερομηνία λήξης, κάτι θα κρύβει η χαμηλή τιμή, κακή ποιότητα εάν πρόκειται για προϊόντα ή μέτριο επίπεδο εάν το χαμηλό κόστος αφορά προσφερόμενες υπηρεσίες. Εάν δε πρόκειται για μαθήματα χορού ή οτιδήποτε έχει σχέση με τον χορό, η πρώτη σας σκέψη είναι ότι δεν μπορεί κάποιο "λάκκο θα έχει η φάβα". Λογικό αφού τα παλιά καλά χρόνια πριν την οικονομική κρίση, αλλά ακόμα και μετά σε πολλές περιπτώσεις, έχετε ακούσει ή έχετε βιώσει οι ίδιοι κάποιες κακές σχετικές εμπειρίες.

Υπάρχουν όμως και κάποιες πολύ σπάνιες "περιπτώσεις" που μπορείτε να μάθετε τους χορούς που αγαπάτε σωστά με πολύ προσιτή τιμή και σε λίγους μήνες να τους χορεύετε και εσείς όμορφα, χωρίς να ξοδέψετε μία περιουσία.

Οι σχολές χορού, όσες έχουν απομείνει δυστυχώς έχουν έξοδα, πολλά έξοδα που δεν καλύπτονται όσους μαθητές με χαμηλή τιμή και εάν έχουν. Προσπαθούν να κρατηθούν, χαμηλώνοντας τις τιμές ή κάνοντας οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των σχολών τα περισσότερα μαθήματα, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν δασκάλους. Κάποιοι καταφέρνουν να καλύψουν τα έξοδα και να συμπληρώσουν και κάποιο μικρό εισόδημα έχοντας και κάποια άλλη απασχόληση.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και εξαιρέσεις σχολών σε κάποιες περιοχές, που χωρίς να κατεβάσουν τόσο πολύ τις τιμές, έχουν βρει τον τρόπο να κρατήσουν τους μαθητές τους.

Μία φθηνή διέξοδος για όσους αγαπούν τον χορό, είναι τα πολιτιστικά τμήματα των δήμων και κάποιοι σύλλογοι. Το "κάποιοι" στο σύλλογοι μπαίνει, γιατί τα τελευταία χρόνια πολλές σχολές χορού, λειτουργούν με καταστατικό συλλόγων και ενώ φαίνεται ότι όλοι πληρώνουν μόνο μηνιαία συνδρομή, στην πράξη μόνο αυτό δεν συμβαίνει. Εκεί το επίπεδο μπορεί να είναι να πολύ καλό αφού είναι σύλλογοι αθλητικού χορού, τουλάχιστον "στα χαρτιά"- και στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό διδάσκουν- αλλά το κόστος είναι μεγάλο έως απαγορευτικό για τους περισσότερους.

Στους Δήμους δυστυχώς το επίπεδο είναι κατά κανόνα πολύ χαμηλό και όσοι έχουν περάσει από εκεί, δεν θα μάθουν σωστά χορό, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις αυτοί που δηλώνουν δάσκαλοι και προσλαμβάνονται στους Δήμους, αντί για δίπλωμα και εμπειρία διαθέτουν μόνο χρήσιμες γνωριμίες. Με σπάνιες εξαιρέσεις, για να μην υπάρξει παρεξήγηση.

Έχοντας λοιπόν αποκλείσει σχεδόν όλες τις περιπτώσεις για να μάθει σήμερα κάποιος χορό χωρίς να πληρώσει τα χρήματα που πλέον δεν έχει, μένει το αρχικό ερώτημα της επικεφαλίδας. Καλό και φθηνό γίνεται? Και όμως γίνεται. Πως, πού και κυρίως γιατί?

Γιατί θα αναρωτηθείτε, κάποιος δάσκαλος που πληρωνόταν και μπορεί να πληρώνεται με πολύ μεγαλύτερη αμοιβή, να συμβιβάζεται με μία πολύ χαμηλότερη από αυτή που αναλογεί στις γνώσεις, την εμπειρία , τα πτυχία, την μεταδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα του.

Είναι πολύ απλό. Υπάρχει μια λέξη Ελληνική, ίσως δεν υπάρχει σε άλλη γλώσσα, που δίνει σε μεγάλο ποσοστό την απάντηση. Είναι το μεράκι, η αγάπη για την δουλειά του και την τέχνη που υπηρετεί. Αφού ο κόσμος πλέον έχει, εάν τα έχει, χρήματα για να πληρώνει μόνο τα βασικά και απαραίτητα πράγματα, πώς θα μπορεί να πληρώνει επί πλέον και ακριβά ή φθηνά μαθήματα χορού. Κάτι πρέπει να γίνει για να συνεχίσει ο κόσμος να ασχολείται, να μαθαίνει, να χορεύει.

Δυστυχώς η ιστοσελίδα δεν θέλει, δεν πρέπει και δεν μπορεί να κάνει διαφήμιση, σε κανένα δάσκαλο και σε καμία σχολή χορού.

Αυτό το σπάνιο, το πολύ καλό και φθηνό, θα πρέπει να ψάξετε να το βρείτε μόνοι σας. Ψάχνοντας , ρωτώντας, θα το βρείτε. Μην το ψάχνετε, στις προσφορές που βλέπετε συχνά από τις αλυσίδες ή τις μεμονωμένες σχολές χορού. Θα πρέπει να βρείτε μόνοι σας τους χώρους που φιλοξενούν κάποιους δασκάλους, που αγαπούν πολύ την δουλειά τους και θέλουν να συνεχίσουν να την κάνουν πάντα σωστά, χωρίς να τους ενδιαφέρει το ύψος της αμοιβής. Δεν είναι τόσο δύσκολο, αλλά θα πρέπει να το κάνετε συζητώντας και όχι ακολουθώντας διαφημίσεις. Συνήθως οι δάσκαλοι που κάνουν σωστά την δουλειά τους είναι χαμηλών τόνων και δεν αυτοπροβάlλονται, αλλά δεν ξεχνιούνται εύκολα.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα e-mail γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα. 
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.