Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να φαίνεται εύκολο.

Μοιάζει με αίνιγμα, αλλά δεν είναι. Χορεύοντας σε υψηλό επίπεδο τους απαλούς χορούς, είναι η σκληρή πραγματικότητα. Όσο δύσκολο και εάν είναι αυτό που κάνουν οι χορευτές, θα πρέπει να το κάνουν με τέτοιο τρόπο, ώστε να φαίνεται πολύ εύκολο.

Ο θεατής σε ένα διαγωνισμό αθλητικού χορού, βλέπει ένα ζευγάρι να απολαμβάνει αβίαστα τον χορό του. Ένα ζευγάρι που κάνοντας συνεχώς περίτεχνες κινήσεις, να κινείται με άνεση στον χώρο. Τίποτα δεν χαλάει την αρμονία, την απαλότητα, την σιγουριά. Τέλειο θέαμα. Φαίνεται τόσο εύκολο.

Όποιος έχει χορέψει ακόμα και μία φορά σε ένα διαγωνισμό αθλητικού χορού, ξέρει πολύ καλά, πόσο δύσκολο είναι. Δύσκολο είναι έτσι και αλλιώς να εκτελέσεις όμορφα την χορογραφία σου, να καλύψεις μεγάλους χώρους, να πάν' όλα καλά και τίποτα να μην χαλάσει την εικόνα σου. Πολύ πιο δύσκολο είναι να καταφέρεις, όλα να φαίνονται πολύ εύκολα, να ξεχωρίσεις στα μάτια των θεατών και των κριτών.

Δυστυχώς δεν φθάνει το σωστό στήσιμο και το ανάλογο ύφος ή το χαμόγελο, για να φαίνονται όλα αυτά που κάνουν οι χορευτές στον Αθλητικό χορό εύκολα.

Η συνταγή υπάρχει, είναι πολύ απλή περιέχει ένα μοναδικό συστατικό: Προετοιμασία, δηλαδή εξάσκηση. Επίμονη, πολύμηνη, ξανά και ξανά. Ακόμα και όταν όλα μας φαίνονται τέλεια.

Όλοι έχουμε θαυμάσει μεγάλους χορευτές, απίστευτα όμορφα ζευγάρια στον κινηματογράφο. Όλοι φαίνονται άψογοι, όλοι το κάνουν να φαίνεται πολύ απλό και πολύ εύκολο. Πρώτο και καλύτερο παράδειγμα ο Fred Aster.

Όλες οι κινήσεις του ζευγαριού, πολύ χρόνο πριν την στιγμή της κινηματογράφηση της σκηνής του  χορού, δουλεύονταν για εβδομάδες ίσως και μήνες. Η σημασία κάθε λεπτομέρειας ήταν πολύ σημαντική. Χρόνια πολλά μετά παρατηρώντας τους χορευτές σε αυτές τις ταινίες, βλέπουμε  ότι κάνουν να μοιάζει πολύ εύκολο, γλιστρούν στο πάτωμα, σαν ένα ζευγάρι που κουβεντιάζει περπατώντας χαλαρά. Πίσω από αυτό όμως υπάρχει πολύμηνη, επίμονη και σκληρή εξάσκηση. Δούλευαν τις λεπτομέρειες τόσο, που όταν έρχόταν η μεγάλη στιγμή του χορού, οι πρωταγωνιστές της σκηνής χορευτές δεν σκέφτοντουσαν τίποτα, καμιά λεπτομέρεια, καμιά δυσκολία. Χόρευαν και απολάμβσναν τον χορό τους που για αυτούς ήταν εύκολος. Δεν φαινόταν εύκολος, ήταν εύκολος. Φυσικά χωρίς την προετοιμασία και την εξάσκηση στις λεπτομέρειες, τίποτα δεν θα ήταν εύκολο.

Ίσως είναι δύσκολο χωρίς την καθοδήγηση ενός έμπειρου δασκάλου- προπονητή, να καταφέρει ένα ζευγάρι να χορεύει όλους τους απαλούς χορούς με τέτοιο τρόπο, ώστε όλα να φαίνονται εύκολα, απλά. Θα χρειασθεί πολύ δουλειά για να βρει για κάθε κίνηση που κάνει χορεύοντας, τον πιο εύκολο, τον πιο βολικό και για τους δύο παρτενέρ τρόπο, για την τέλεια εκτέλεσή της. Ίσως να το καταφέρει, παρατηρώντας άλλους πιο έμπειρους χορευτές στην κάθε τους κίνηση πολύ προσεκτικά, να βρει τις λεπτομέρειες, που κάνουν κάθε κίνηση τους πιο βολική, πιο άνετη. Δουλεύοντας προσεκτικά, αναλύοντας και επαναλαμβάνοντας την κάθε κίνηση ώστε και οι δύο ιδιαίτερα η ντάμα να νιώθει πάντα άνετα. Πρέπει να νιώθουν και οι δύο ότι βρήκαν τον πιο άνετο, τον πιό βολικό τρόπο εκτέλεσης της κίνησης, αφού την επαναλάβουν με αυτό τον τρόπο πολλές φορές, μέχρι αυτή να γίνεται εύκολη σαν την πιο απλή χορευτική βασική φιγούρα. Μετά στην επόμενη με τον ίδιο τρόπο. Στο τέλος όλες οι κινήσεις θα εκτελούνται άνετα, εύκολα.

Με πολλές απόλυτα σωστές επαναλήψεις σε όλες τις κινήσεις, βήμα- βήμα σε κάθε ρουτίνα μέχρι όλα να γίνονται τέλεια, εύκολα, αβίαστα, βολικά. Κάποια στιγμή το ζευγάρι χορεύοντας, θα νιώθει ότι πλησιάζει στον στόχο του.

Την μεγάλη στιγμή του διαγωνισμού, χορό- χορό, ρουτίνα- ρουτίνα, όλα θα γίνονται εύκολα για το ζευγάρι. Αφού θα γίνονται εύκολα, θα φαίνονται εύκολα.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr  
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.
Στείλτε μας μ ένα e-mail ή κάντε μας ένα τηλέφωνο, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.