Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Εξάσκηση στις στροφές. Ευχάριστη συνήθεια ή αγχωτική αγγαρεία. 

Για τους περισσότερους φίλους των κοινωνικών χορών, ιδιαίτερα γι αυτούς που θα αποφασίσουν να ασχοληθούν πιο σοβαρά, μαθαίνοντας να τους χορεύουν σε υψηλό επίπεδο, οι στροφές είναι ένα σημαντικό εμπόδιο που θα πρέπει να το ξεπεράσουν.

Εάν θέλουν να χορεύουν όμορφα τους Ballroom και τους Latin χορούς, θα πρέπει να μάθουν να εκτελούν σωστά μια σειρά από στροφές. Στροφές που θα τις συναντούν πολύ συχνά σε κάθε χορό.

Μια στροφή όσο καλά και να γνωρίζεις τον τρόπο εκτέλεσης ενός βήματος, εάν δεν εκτελεσθεί σωστά, με το ανάλογο αποτέλεσμα, σίγουρα θα δημιουργήσει πρόβλημα στον χορευτή. Πρόβλημα για την χορευτική του εικόνα, πρόβλημα για την αυτοσυγκέντρωσή του, αλλά μεγάλο πρόβλημα στην συνέχεια που θα αφορά την σειρά των βημάτων που θα εκτελέσει.

Η εκμάθηση του τρόπου εκτέλεσης στροφών είναι μια διαδικασία που θα κρατήσει πολύ καιρό στην ζωή του εκπαιδευόμενου χορευτή. Η διαδικασία απαιτεί πολύ υπομονή και επιμονή μέχρι να έλθει το καλό αποτέλεσμα. Οι ώρες εξάσκησης στις στροφές θα είναι πολλές και αρκετά επίπονες.

Το καλό αποτέλεσμα όμως όταν έλθει, μας δείχνει ότι η ταλαιπωρία και η ζαλάδα, άξιζαν τον κόπο. Ο χορευτής που θα αφιερώσει σε κάθε ημέρα εξάσκησης, κάποιο επί πλέον χρόνο για να δουλέψει τις στροφές του, κάνει μια πολύ σημαντική επένδυση. Μία χορευτική πολύτιμη επένδυση, που στο μέλλον θα εισπράξει τα κέρδη της στο πολλαπλάσιο!

Μερικές συμβουλές για την καλύτερη εκτέλεση στροφών:

    • Κρατήστε το σώμα σας κατακόρυφο. 
    • Προσέξτε το κέντρο ισορροπίας του σώματος, 
    • Κάντε μικρά βήματα τα μεγάλα βήματα θα σας χαλάσουν την ισορροπία.
    • Προσέξτε την ώθηση που δίνετε στο σώμα σας στην αρχή της στροφής.
    • Η μεγαλύτερη ώθηση θα μας βγάλει πιθανόν ή εκτός ισορροπίας ή σε λάθος κατεύθυνση. 
    • Συγκεντρωθείτε στο κέντρο του σώματος στο κέντρο ισορροπίας, δεν πρέπει να είστε καθόλου χαλαρός. Ωστόσο πρέπει να αναπνέετε κανονικά χωρίς να σφίγγεστε. 
    • Προετοιμάστε το σώμα σας κατάλληλα πριν από την στροφή. Η θέση των χεριών και η κατάλληλη τοποθέτηση του θώρακα, είναι πολύ σημαντικά σημεία που πρέπει να προσέχετε πάντα πριν την στροφή.
    • Κρατήστε τα χέρια σας κοντά στο σώμα σας και σε καμία περίπτωση μην κοιτάτε κάτω. Όταν θα αποκτήσετε εμπειρία θα ασχοληθείτε περισσότερο με την λειτουργία των χεριών και του κεφαλιού.
    • Σκεφθείτε πάντα ότι το σώμα, ο θώρακας και τα χέρια πρέπει να λειτουργούν πάντα αντίθετα προς την φορά της στροφής που θα εκτελέσουμε.
    • Όταν κάποια στροφή μας δεν πήγε τόσο καλά, πρέπει να ψάξουμε να βρούμε πώς είχαμε τοποθετήσει το σώμα μας πριν την στροφή.
    • Να θυμάστε πάντα ότι αυτό που στρίβει, γενικά αυτό που κινείται, αυτό που χορεύει τελικά, είναι το σώμα μας, όχι τα πόδια μας.
    • Κάθε στροφή έχει κάποια στάδια εκτέλεσης, την προετοιμασία της στροφής, την ίδια την στροφή και το τέλος της στροφής. Θυμηθείτε ότι όσο ωραία, όσο μεγάλη και να είναι η στροφή, το τέλος της στροφής θα κρίνει το αποτέλεσμα.
    • Εκπαιδευθείτε υπομονετικά, στο να εστιάζετε σωστά σε σημεία, στην αρχή, στη διάρκεια και στο τέλος της στροφής. Ποτέ κάτω από το ύψος των ματιών. Μην το ξεχνάτε ποτέ, είναι νόμος: «εάν δεν κοιτάζετε εκεί που θέλετε να πάτε...θα πάτε εκεί που κοιτάζετε». Εάν κοιτάτε κάτω, θα πάτε κάτω! Εξάλλου αυτό είναι το καλύτερο φάρμακο για την ζαλάδα.

Ένας καλός τρόπος εξάσκησης είναι να το σπάσιμο της στροφής και εξάσκηση της στροφής με πολλές επαναλήψεις σε μικρότερα κομμάτια της.

Μία ολόκληρη στροφή θα την σπάσουμε σε τέσσερα τέταρτα. Αφού την εκτελέσουμε σωστά στο ένα τέταρτο. Θα προσθέσουμε άλλο ένα και θα συνεχίσουμε τις επαναλήψεις μέχρι να πετύχουμε μια καλή στροφή, μετά άλλο ένα, μέχρι να πετύχουμε την τέλεια εκτέλεσή της σε ολόκληρο το μέγεθος. Εάν δεν τα καταφέρουμε θα γυρίσουμε ένα τέταρτο της στροφής πίσω και θα επαναλάβουμε. Είναι μεγάλο λάθος να προσπαθούμε από την αρχή να εκτελέσουμε μια μεγάλη στροφή. Δεν θα το πετύχουμε, θα κουρασθούμε, θα αγχωθούμε και το πιθανότερο θα ζαλιστούμε και θα τα παρατήσουμε.

Η καθημερινή εξάσκηση στις στροφές, πρέπει να σας γίνει μια ευχάριστη συνήθεια, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνετε σαν κουραστική αγγαρεία. Το καλό αποτέλεσμα θα σας ανταμείβει συνεχώς για την προσπάθειά σας. Καλή εξάσκηση.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr  
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.
Στείλτε μας μ ένα e-mail ή κάντε μας ένα τηλέφωνο, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.