Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Χορέψτε και εσείς καλύτερα από...εσάς.

Δεν προσπαθώ ποτέ να χορέψω καλύτερα από κανέναν άλλο. Πάντα προσπαθώ να χορεύω καλύτερα από εμένα. Τα σοφά αυτά λόγια δεν θα μπορούσαν να έχουν ειπωθεί από κανέναν άλλο. Τα είπε ο καλύτερος ίσως χορευτής όλων των εποχών, ο μεγάλος Mikhail Baryshnikov.

Λόγια σοφά που ταιριάζουν σε όλους όσους ασχολούνται λίγο ή περισσότερο με τον χορό. Ταιριάζουν και σε αυτόν που παρασυρμένος από την μουσική σηκώνεται για πρώτη φορά να χορέψει μαζί με τους φίλους του σε ένα club, ταιριάζουν και στον επαγγελματία που χορεύει ασταμάτητα σε όλη του την ζωή.

Προσπαθήστε λοιπόν και εσείς να χορέψετε καλύτερα. Καλύτερα όχι από κάποιους που βλέπετε γύρω σας στο club, στο μάθημα, στην σκηνή, αλλά καλύτερα από τον εαυτό σας. Ξεπεράστε τον εαυτό σας, χορέψετε κάθε φορά καλύτερα από την προηγούμενη. Πώς θα το καταφέρετε αυτό? Τρόπους ρωτώντας θα ακούσετε πολλούς, συνταγές επιτυχίας ακόμα περισσότερες.

Μιλώντας για χορό και αφού ο χορός σημαίνει και διασκέδαση, χωρίς καμία σειρά σαν συνταγή γιατρού: πρώτον θα κάνετε αυτό, δεύτερο αυτό κλπ, ακολουθούν μερικές σκόρπιες χρήσιμες συμβουλές. Συμβουλές αν και δοσμένες απλά ακατάστατα, είναι πολύ χρήσιμες, μία μία και όλες μαζί. Κρατήστε κάποιες ή όλες στην άκρη του μυαλού σας και ακολουθήστε μία μία ή όλες χαλαρά. Χαλαρά θα έλθει και η επιτυχία. Ο στόχος θυμηθείτε δεν είναι να χορεύετε καλύτερα από όλους, αλλά καλύτερα από τον εαυτό σας.

   • Όλα εξαρτώνται από την εξάσκηση.

   • Χορεύετε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Μία ώρα κάθε φορά είναι αρκετή.

   • Ένα τουλάχιστον ομαδικό μάθημα την εβδομάδα είναι καλύτερο από το τίποτα, εάν δεν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο.

   • Συγκεντρωθείτε σε αυτό που κάνετε. Αυτό που προσπαθείτε είναι να βελτιώσετε την δική χορευτική εικόνα σας, χορεύοντας πολύ και κάνοντας εξάσκηση συχνά.

   • Ο καλύτερος τρόπος να γίνεται καλύτερος χορευτής είναι να προσπαθείτε για αυτό. Προσπαθήστε κάνοντας εκπαίδευση, κάνοντας εξάσκηση και ψάχνοντας και προσπαθώντας συνέχεια για το καλύτερο. Δεν υπάρχουν μαγικές εύκολες λύσεις σε τίποτα. Δουλέψτε σκληρά και θα ανταμειφθείτε για ότι κάνετε.

   • Ίσως δεν υπάρχει τέλειος χορευτής, αλλά αυτό που φέρνει τους χορευτές και γιατί όχι και εσάς κοντά στο τέλειο είναι η εξάσκηση. Η εξάσκηση θα βελτιώσει την τεχνική σας, το στυλ σας κλπ.

   • Η εξάσκησή σας πρέπει να περιέχει πάντα και χορευτικές ασκήσεις που φυσικά θα βελτιώσουν τις χορευτικές σας επιδόσεις. Κάνετε συχνά ασκήσεις, επιμένοντας στους τομείς που έχετε αδυναμία, στροφές, κίνηση, ισορροπία κλπ

   • Δουλέψτε προσεχτικά την χορευτική σας εικόνα, βελτιώστε την στάση του σώματος αλλά και την αυτοπεποίθησή σας, όσο πιο σίγουρος φαίνεσθε για αυτό που κάνετε τόσο καλύτερο θα δείχνει αυτό χορευτικά.

   • Ζητάτε πάντα τις συμβουλές των δασκάλων σας για όλα τα θέματα, είναι πάντα χρήσιμες. Σίγουρα γνωρίζουν πολύ περισσότερα από εσάς.

   • Μην αμελείτε να κάνετε όσα περισσότερα μαθήματα μπορείτε. Όσο δύσκολα και εάν σας είναι οικονομικά ή χρονικά προσπαθήστε το. Τα μαθήματα είναι απαραίτητα για την χορευτική σας πρόοδο.

   • Μαθαίνετε από ότι ακούτε γενικά που έχεις σχέση με τον χορό. Όλες οι γνώμες όλες οι συμβουλές είναι χρήσιμες. Ακούτε προσεκτικά τα πάντα. Αργότερα θα μάθετε να ξεχωρίζετε πιο από ακούσατε είναι πιο σωστό. Μέχρι τότε ότι ακούτε είναι χρήσιμο.

   • Χορεύοντας δίνετε μεγάλη προσοχή στην μουσική, χορεύετε πάντα συγκεντρωμένα προσέχοντας την σχέση κάθε σας κίνησης με τον ρυθμό.

   • Μαθαίνετε πάντα να μετράτε πού σωστά τις ρουτίνες σας, Επαναλαμβάνετε τις νέες ρουτίνες πολλές φορές στην εξάσκησή σας, πάντα μετρώντας προσεκτικά μέχρι να μάθετε να τις εκτελείτε τέλεια.

   • Εάν νιώσετε κουρασμένος σταματήστε, ίσως εάν συνεχίσετε να κάνετε πιο πολύ κακό παρά καλό. Όταν είμαστε κουρασμένοι τίποτα δεν μας βγαίνει καλά.

   • Μην ξεχνάτε το ζέσταμα είναι απαραίτητο. Χωρίς ζέσταμα αλλά και με την κούραση από την πολύ εξάσκηση, ο κίνδυνος για κάποιο τραυματισμό είναι μεγάλος. Είναι καλό στο τέλος της εξάσκησης, να τελειώνεται όπως αρχίσατε δηλαδή κάνοντας κάποιες χαλαρωτικές ασκήσεις.

   • Συγκρατείστε όλες τις παρατηρήσεις και τις διορθώσεις που σας κάνει ο δάσκαλος στην ώρα του μαθήματος. Θυμηθείτε κάθε μία από αυτές στην ώρα της εξάσκησης. Δουλέψτε προσπαθώντας να βελτιωθείτε σε ότι έχει σχέση με αυτές.

   • Προσπαθήστε στα μαθήματά σας να ρωτάτε πολλά. Ρωτάτε για κάθε τι που έχετε απορία. Όσο ρωτάτε τόσο θα μαθαίνετε.

   • Εξασκηθείτε με παρέα, με παρτενέρ, έχετε πολλά να κερδίσετε, δουλέψτε μαζί τις αδυναμίες σας. Συνεργασθείτε συγκεντρωμένα να μαζί με τον παρτενέρ σας.

   • Προσπαθήστε να κάνετε φίλους μέσα από τα μαθήματά σας, ανταλλάσσετε γνώμες, χορέψτε μαζί εξασκηθείτε. Η ομαδική εξάσκηση είτε είναι κάποιο πάρτι είτε στο σπίτι σας είναι πολύ χρήσιμη.

   • Όταν χορεύετε με άλλους θυμηθείτε ότι κανένας δεν κοιτάζει τον τρόπο που χορεύετε, ασχοληθείτε με τον παρτενέρ σας και τον εαυτό σας μόνο, μην αγχώνεστε για το πώς σας βλέπουν οι άλλοι. Αυτό θα το σκέπτεστε χωρίς άγχος εννοείτε μόνο εάν είσαστε σε κάποιο διαγωνισμό χορού ή σε κάποια παράσταση. Μην ξεχνάτε ότι και σε αυτές τις περιπτώσεις το πάν είναι η καλή προετοιμασία και η εξάσκηση.

   • Σε κάθε περίπτωση: Χορέψτε καλύτερα από εσάς!

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr  
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.
Στείλτε μας μ ένα e-mail ή κάντε μας ένα τηλέφωνο, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.